Vakantie St. Maarten

‘Twice the vacation. Twice the fun’

Al meer dan 350 jaar is Sint Maarten het enige eiland waarbij Frankrijk en Nederland aan elkaar grenzen. Het noordelijk gedeelte is Frans en het zuidelijk gedeelte behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden. Hoewel er geen zichtbare grensovergang is, kan je zonder enige belemmering tussen beide delen heen en weer pendelen.

De verschillen tussen beide delen zijn erg groot. Het Franse gedeelte is echt Frans, er wordt volop Frans gesproken, de bewegwijzering is in het Frans en de euro is een volledig geaccepteerd betaalmiddel. Opmerkelijke verschillen, die voor dit relatief kleine eiland zo kenmerkend zijn, worden door de bewoners van Sint Maarten kernachtig samengevat in de slogan: ‘Twice the Vacation. Twice the Fun’. Dubbele pret dus!

stmaarten-ligging

villa-sxm

Je eigen villa op St. Maarten

Zin in een lekker plekje voor jezelf? Of misschien ga je wel met familie en vrienden naar het eiland. Ook dan is een villa erg geschikt. Lekker je eigen zwembad, loungen op je eigen terras en samen een maaltijd bereiden in de keuken. BON travel heeft villa’s over het hele eiland in haar aanbod.

combireizen

Combineer St. Maarten met …

St. maarten is een perfect uitgangspunt om een combinatie te maken met een of meerdere bovenwindse eilanden. Vlieg in minder dan een half uur naar Saba en St. Eustatius. Of ga met de ferry naar het Frans Caribische St. Barth of de prachtige stranden van Anguilla.

Vakantie St. Maarten

Hieronder tref je enkele voorbeeldreizen naar St. Maarten. St. Maarten is goed te combineren met alle bovenwindse Caribbean zoals: Antigua, St. Barth, St. Lucia, Saba, St. Eustatius, Dominica of Anguilla. Vertel ons jouw droomreis. We maken graag een offerte op maat.