St. Maarten

Al meer dan 350 jaar is St. Maarten het enige eiland waarbij Frankrijk en Nederland aan elkaar grenzen. Het noordelijk gedeelte is Frans en het zuidelijk gedeelte behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden. Hoewel er geen zichtbare grensovergang is, kan je zonder enige belemmering tussen beide delen heen en weer pendelen.

De verschillen tussen beide delen zijn erg groot. Het Franse gedeelte is echt Frans, er wordt volop Frans gesproken, de bewegwijzering is in het Frans en de euro is een volledig geaccepteerd betaalmiddel. Opmerkelijke verschillen, die voor dit relatief kleine eiland zo kenmerkend zijn, worden door de bewoners van Sint Maarten kernachtig samengevat in de slogan: ‘Twice the Vacation. Twice the Fun’. Dubbele pret dus!

Waar

St. Maarten ligt in de bovenwindse Caribbean. Het eiland ligt vlakbij het Franse eiland St. Barth en het Britse eiland Anguilla.

St. Maarten in kernwoorden

Frans, Nederlands, stranden, culinair feestje, veelzijdig, watersport, glooiende groene heuvels, winkels, nachtleven, kindvriendelijk.

Slogans

The friendly Island. Twice the vacation, Twice the fun. Culinaire hoofdstand van de Caribbean.

Taal

Frans, Nederlands. Voertaal is Engels.

Hoofdstad

Marigot (FR.), Philipsburg (NL.)

Oppervlakte

Ca 87 km²

Inwoners Aantal

Ca 74.884

Ze rijden hier

Rechts

Munteenheid

Euro (FR.) Antilliaanse gulden en US Dollar (NL.)

Leuke weetjes

St. Maarten is de enige plek op aarde waar Nederland en Frankrijk buurlanden zijn.

Uniek op St. Maarten

De Maritieme wereld kent St. Maarten vooral vanwege de uitstekende watersport faciliteiten. St. Maarten is een geschikte bestemming voor kinderen. 37 parelwitte zandstranden. St. Maarten is vanuit Nederland de ideale hub naar allerlei Caribische eilanden.

Twice the Vacation. Twice the Fun’
Slogan St. Maarten

Reizen naar St. Maarten

Twice the fun

St. Maarten

St. Maarten vakantie

St. Maarten, 9 dagen

St. Maarten kent ook wel de slogan: Twice the Vacation. Twice the Fun. Dubbele pret dus. Dit eiland in de bovenwindse Caribbean is een groen eiland met maar liefst 37 parelwitte zandstranden. Regelmatig zie j zeilboten door de azuurblauwe zee snijden. En je treft er enkele van de betere restaurants in de Caribbean. De ultieme plek voor een ontspannen vakantie dus.

Lounge & Chill

St. Barth, St. Maarten, Anguilla

Lounge & Chill

Anguilla, St. Barth, en St. Maarten, 12 dagen

Met de combinatiereis Lounge bezoek je drie bovenwindse relaxte Caribische eilanden met een chique tintje in een vakantie. Op St. Maarten zie je wat je krijgt wanneer je Nederland, Frankrijk en de Caribbean met elkaar mixt. Een aangename cocktail! St. Barth staat bekend als bestemming voor de rich & famous maar dankzij BON travel kan iedereen zich even in de Caribische versie van de Côte d’Azur wanen. En het derde eiland dat je gaat bezoeken is Anguilla. Op dit overzeese eiland van de UK ervaar je het ultieme Caribische ‘Yeah Man’ gevoel gemixt met stijlvolle bouwkunst en goede restaurants.

2.040

Nature & Chill

Dominica, St. Maarten

Combinatiereis Natuur & Strand

Dominica en St. Maarten, 12 dagen

Met deze combinatiereis verzeker je jezelf van een heel gevarieerde reis. Twee Caribische bestemmingen met totaal verschillende karakters maar allebei heerlijke vakantiebestemmingen. Lekker actief op Nature Island Dominica en daarna lekker lui dankzij het zon, zee en strand op St. Maarten

France et Caraïbes

St. Martin, St. Barth, Guadeloupe

Frans-Caribische Combinatiereis

Guadeloupe, St. Barth, en St. Maarten, 14 dagen

Ben je gek op het Franse leven? Voeg daar nog een flinke dosis Caribische swingende ritmes, tropische cocktails, stralende zon en palmbomen en poederzachte stranden aan toe… En je hebt deze combinatiereis. Frankrijk heeft meerdere overzeese gebieden. St. Maarten, Guadeloupe en St. Barth zijn daar drie van. De eilanden hebben alle drie een totaal eigen karakter. Dat maakt deze reis zo leuk. Wel kun je voor elke bestemming gewoon je overtollige euro’s en een Frans woordenboek meenemen.

2.188

Zeilen

BVI & St. Maarten

Zeiltocht: St. Maarten – Britse Maagdeneilanden

Britse maagdeneilanden en St. Maarten, 11 dagen

De zeiltocht begint op St. Maarten waarvandaan je de oversteek maakt naar de Britse Maagdeneilanden. Ervaar een adembenemende aankomst bij Virgin Gorda, waar de beroemde Baths je zullen opwachten. In de komende week zul je Horse Shoe Reef, de grotten bij Norman Island en diverse andere natuurwonderen bezoeken. Snorkel met zeeschildpadden en ga vervolgens op St. Maarten eten aan de Franse zijde van Grand-Case nadat je enkele dagen witte stranden en pittoreske dorpjes hebt ontdekt.

1.929

Lounge & Chill Deluxe

St. Barth, St. Maarten, Anguilla

Ultieme Lounge & Chill Reis

Anguilla, St. Barth, en St. Maarten, 11 dagen

Deze reis is voor liefhebbers van het goede leven. De eilanden St. Barth en Anguilla liggen vlakbij St. Maarten. Samen vormen deze drie Caribische eilanden het recept voor een reis vol ontspanning en verwennerij.

Wat BON travel voor je reis naar St. Maarten kan betekenen…

  •  Zorgvuldig geselecteerde accommodaties.
  • Advies bij de keuze van je verblijf, zowel op het Franse als het Nederlandse deel.
  • We kunnen helpen bij het huren van een zeilboot op St. Maarten. Zeil in het Caribische gebied naar bewoonde en onbewoonde eilanden rondom St. Maarten. Anguilla, Prickley Pear, Colombier baai St. Barth, etc.
  • Ga duiken rondom St. Maarten
  • Een combinatiereis met een ander eiland stippelen we graag voor je uit. Bijvoorbeeld naar de buureilanden St. Barth en Anguilla.
  • Al ruim 20 jaar ervaring in het organiseren van reizen naar St. Maarten
  • Kunnen inspelen op bijzondere wensen.
  • Advies en inspiratie op maat voor je reis naar St. Maarten

BewarenBewaren

Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt