Bon Bini, veelzijdig & kleurrijk Curaçao

Curaçao is een eiland waar iedereen zich thuis zal voelen. Curaçao heeft op veel terreinen wat te bieden. Of je nou tijdens je vakantie vooral rust wilt, romantiek in privé omgeving zoekt, een fervent duiker bent, je gaat met het gezin, of je drinkt graag een cocktail aan het strand van een beachclub. Voor iedereen is er wat wils op Curaçao. De onderwater wereld is net als haar buur Bonaire prachtig, alleen iets minder toegankelijk. Er zijn romantische rustige baaitjes maar ook stranden met hippe clubs. Of ontdek het kleurrijke en kolonialistische Willemstad.

Waar

Curaçao ligt in de benedenwindse Caribbean. Het eiland ligt tussen Aruba en Bonaire.

Curaçao in kernwoorden

Veelzijdig, idyllische baaien, kleurrijk, duiken, stad, beachclubs, snorkelen, swingend, vrolijk, vriendelijk.

Slogans

Mi Dushi Korsow.

Taal

Nederlands, Papiaments, Engels

Hoofdstad

Willemstad

Oppervlakte

Ca 444 km²

Inwoners Aantal

Ca 158.040

Ze rijden hier

Rechts

Munteenheid

Antilliaanse Gulden

Leuke weetjes

Op Curaçao kom je het drankje Blue Curaçao veel tegen. Dushi, is een veel gehoord papiaments woord op Curaçao en heeft altijd een positieve betekenis: schatje, liefje, mooi, goed.

Uniek op Curaçao

Curaçao is een hele veelzijdige bestemming. Hoe divers je reisgezelschap ook is. Hier geniet iedereen. De kleurrijke handelskade is een van de meest gefotografeerde hotspots van Curaçao. De bewegende Pontjesbrug is ook uniek in de Caribbean.

Doe een ABC-tje!

Aruba, Bonaire, Curaçao

Doe een ABC-tje!

Aruba, Bonaire, en Curaçao, 16 dagen

Het beste van de drie benedenwindse eilanden tijdens één vakantie. Bezoek Aruba, Curaçao en Bonaire en ontdek de verschillende culturen. Aruba met haar prachtige witte stranden, levendig Curaçao met de mooie baaien en Dushi Bonaire met haar rust en mooie natuur. De eilanden liggen niet ver uit elkaar, de verschillen zijn echter groot. En dat maakt het zo leuk om deze combinatiereis als vakantie te boeken.

1.910

Duiken

Curaçao

Complete duikreis Curaçao

Curaçao, dagen

Duiken op Curaçao betekent duiken op de 2e kantduiklocatie ter wereld. Curaçao is uitgeroepen tot de op twee na beste kantduiklocatie ter wereld en tot de tweede in het Caribische gebied!

Love is in the air

Aruba, Bonaire, Curaçao

Romantisch ABC-tje

Aruba, Bonaire, en Curaçao, 17 dagen

Verliefd, verloofd, al jaren getrouwd? Verwen jullie zelf met een romantische reis naar de ABC-eilanden. Wat is er mooier dan de ondergaande zon in de Caribische zee, parel witte stranden met een heerlijk glas wijn? Het beste van de drie benedenwindse eilanden tijdens één romantische vakantie. De eilanden liggen vlak bij elkaar maar toch allemaal verschillend. Dat maakt deze combinatiereis zo leuk! Bezoek Aruba, Curaçao en Bonaire en ontdek de verschillende eigenschappen.

3.130

Kids ABC-tje

Aruba, Bonaire, Curaçao

ABC-tje met de kinderen

Aruba, Bonaire, en Curaçao, 14 dagen

Ga met je kinderen naar de ABC-eilanden en ieder gezinslid heeft zijn of haar droomvakantie. De kinderen hoeven zich niet te vervelen want er is volop vertier. En de ouders komen ook volledig aan hun welverdiende rust toe. Ook al liggen de ABC-eilanden dicht bij elkaar. Ze vormen alle drie een wereld van verschil. En dat maakt een combinatiereis juist zo leuk. Op Aruba geniet je van ’s werelds mooiste stranden, bekijk de handelskade in Willemstad van Curaçao en geniet van natuur en watersport op Bonaire.

1.868
 • In de baai van St Michiel was het steeds rustig en daar is het wel mooi snorkelen, vooral achteraan, bij het bruggetje. Als je dat bruggetje over gaat is het nog een dik half uur wandelen naar Kokomo beach. Leuk om te doen. Sunreef ligt lekker op het eiland: niet zover naar Westpunt (40 minuten rijden) en niet zo ver naar Willemstad (kwartier rijden)

  Maarten Curaçao, Kerstvakantie 2017 / 2018
 • Ons gezinnetje heeft 15 dagen genoten van een heerlijke ( uiteraard heerlijk relaxte )vakantie , en kan deze combinatie reis van harte aanbevelen. Ook willen we Bontravel bedanken voor de geweldige service en persoonlijke benadering voor , na en tijdens deze trip 🙂 We komen zeker bij jullie terug.

  Martin
  Martin Combireis Bonaire & Curaçao, november 2017
 • Heerlijke vakantie bij Scuba Lodge, prima kamer, ontbijt en duikschool. Veel duiken gemaakt o.a. bij Tugboat, Playa lagun en Porto Mari.

  Van Paasen Duikvakantie Curaçao, oktober 2017
 • Curacao was geweldig. Warm, tussen 25 en 30 graden, dag en nacht. Verblijf in Kas Di Ala. Als hoogtepunten: meerdere keren de handelskade in de wijk Punda van Willemstad. De koningin Emmabrug over de St. Annabaai en Otrabanda. Het Joods Museum. In de huurauto, een Kia Rio, een tour naar de westpunt. Een bezoek aan het Tulamuseum, de geschiedenis v.d. slavernij. Mooie stranden, Flamingo's en Leguanen. Enz.

  Karel & Sietske Curaçao, februari 2018
 • De reis was erg leuk! Van de verschillende accommodaties sprong Scuba Lodge op Curacao eruit in positieve zin: een geweldige locatie (bij de stad, aan zee), heel mooie kamers (we hadden wel een upgrade genomen naar Valentijnskamer een paar dagen). Een heel goed restaurant vlakbij is Kome maar ook bij Scuba Lodge zelf hebben we heel goed gegeten! Probeer vooral ‘s ochtends de zelfgemaakte yoghurt met noten, granola en honing!

  Annelie Combinatiereis ABC-tje, april 2018
 • In hotel Avila Beach hadden wij een uitstekende uitvalbasis . Het voelde ook een beetje als of we meer in de westerse wereld terug kwamen. Ook hier weer een heel ander eland met andere mensen. Het hotel ligt op loopafstand van Willemstad en dat is leuk. Willemstad centrum is mooi met zijn Centrale (overdekte) markt en zijn pontjesbrug. Maar ook de overkant van de brug is een mooi gebied, visrestaurantjes ed . Met de huurauto het eiland verkend en gesnorkeld bij een van de baaien (Playa Lagun). Sommige snorkelplekjes liggen een eind rijden van de hoofdweg maar zijn wel heel mooi (Playa Largo bij San Juan).

  Willem Rondreis St. Maarten, Saba, St. Eustatius, Curaçao, Aruba en Bonaire, maart 2018
 • Heerlijke vakantie gehad in een super mooi appartement op Boca Gentil. Genoten van de mooie strandjes en het prachtige weer. Zou zo weer terug willen!

  Petra Curaçao, februari-maart 2018
Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt