FAQ

Veel gestelde vragen over onze bestemmingen

Het Caribisch gebied heeft te maken met verschillende tijdzones. Daarnaast moet je rekening houden met zomer en wintertijd.

Op de Boven- en Benedenwindse Caribische eilanden in het assortiment van BON travel is het in de zomer 6 uur vroeger dan in Nederland. In de winter is het 5 uur vroeger dan in Nederland.

In Belize is het in de zomer 8 uur vroeger dan in Nederland en in de winter 7 uur vroeger.

Dit is afhankelijk van de Caribische bestemming die je gekozen hebt en of deze rechtstreeks te bereiken is. Het is ongeveer 9 à 10 uur rechtstreeks vliegen per KLM of TUI fly naar Aruba, Curaçao of Bonaire. Naar St. Maarten vliegen per KLM duurt ongeveer 8 uur.

Kies je voor bestemmingen waarvoor een overstap noodzakelijk is, bijvoorbeeld Guadeloupe en Martinique, denk dan aan een totale vliegduur van 14 à 15 uur (inclusief overstaptijd). 

Sommige bestemmingen vereisen een overnachting tijdens de heenreis, omdat de vliegtijden niet aansluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Belize, St. Lucia en Antigua.

Voor nagenoeg alle Caribische bestemmingen geldt dat de terugreis vaak net iets korter duurt, dit heeft te maken met de windrichting. Het toestel heeft in feite dan ‘wind mee’.

Wie kent ze niet, die kleine zoemende beestjes, die om je heen zwermen en die vervelende jeukende bulten veroorzaken. In het Caribisch gebied is het klimaat warmer, hierdoor zijn er zeker in de natte periode nu eenmaal meer muggen. 

Knokkelkoorts, vaak Dengue genoemd is een virus die door de tijgermug wordt overgebracht. Deze (overigens mooie mug) is vooral overdag en in de middag (tot het donker wordt actief). Omdat in de periode dat het meer regent meer zoet water poeltjes ontstaan is het zo dat er meer tijgermuggen op het eiland zijn. Het is echter niet zo dat elke tijgermug deze ziekte ook overbrengt. Lees meer over de tijgermug op 
Wikipedia.

We adviseren iedereen die naar de eilanden afreist om voldoende Deet mee te nemen (te koop op Schiphol maar ook bij je eigen drogist). Een goede tip van de lokale mensen; draag ‘s avonds geen donkere kleding en wees alert, muggen vinden het heerlijk om onder een tafel of andere donkere plek te zitten, dus draag lange kleding.

Voor enkele bestemmingen wordt aangeraden om je in te enten tegen Hepatitis A en DTP (difterie, tetanus en polio). Wanneer je voorafgaand naar een gele koorts besmet gebied bent geweest, ben je uiteraard verplicht om een vaccinatie te nemen tegen gele koorts. Dit geldt in ieder geval voor de bestemmingen: St. Lucia, Dominica, Guadeloupe, Antigua, Martinique, Grenada, St. Vincent. 

Op dit moment kampt de wereld met de COVID-19 pandemie. Voor diverse bestemmingen is het verplicht om voor vertrek een PCR-test te ondergaan. De uitslag dient negatief te zijn en deze dien je bij aankomst op de bestemming te kunnen overleggen. Sommige bestemmingen vereisen tevens nog het invullen van een gezondheidsformulier en aanvullende verzekeringen.

BON travel boekt jouw reis altijd met ruimbagage inbegrepen, tenzij anders aangegeven.

Op de intercontinentale vluchten per KLM naar Aruba, Curaçao, Bonaire en St. Maarten mag je 23kg ruimbagage en 12kg handbagage per persoon meenemen. Dit geldt ook voor de intercontinentale vluchten per Air France naar St. Maarten, Guadeloupe en Martinique. Vlieg je per TUI fly naar de ABC-eilanden, dan mag je 20kg ruimbagage en 10kg handbagage per persoon meenemen. Op de vlucht per Air Belgium naar Guadeloupe en Martinique is zelfs 30kg ruimbagage en 10kg handbagage per persoon inbegrepen.

Tussen de eilanden hanteren de lokale airliners soms afwijkende voorwaarden. Zo mag je tijdens de vlucht per Divi Divi Air 18kg ruimbagage per persoon meenemen, voor elke kilo extra (tot max 23 kg) dien je bij te betalen op de luchthaven.

In jouw reisplan staat precies vermeld hoeveel ruimbagage en handbagage inbegrepen is bij de gekozen vluchten.

Nederlands

Op Aruba, Bonaire en Curaçao is de voertaal Nederlands, maar ook Papiaments hoor je veel op de ABC-eilanden. Op St. Eustatius, St. Maarten en Saba is de officiële taal Nederlands, maar hoor je voornamelijk veel Engels. 

Frans

Op het Franse deel van St. Maarten, Guadeloupe, Martinique en St. Barth wordt Frans gesproken.

Engels

In Belize spreekt men Engels. En ook op de volgende eilanden is Engels de voertaal: Antigua, St. Lucia, Dominica, Anguilla, St. Vincent, Grenada, Barbados, BVI’s. Ook op St. Maarten, St. Eustatius, Saba en Aruba hoor je voornamelijk Engels.

Het Caribisch gebied kent een aangenaam tropisch klimaat. De ABC-eilanden zijn het hele jaar door geschikt om naar te reizen. De overige eilanden hebben jaarlijks te maken met een orkaanseizoen. Dit seizoen start officieel in juni en duurt tot eind oktober. Tijdens deze maanden kan het vaker regenen en is er een verhoogde kans op tropische stormen. Lees er hier meer over in een uitgebreide blog.

Daarnaast kent het Caribisch gebied een duidelijk hoog- en laagseizoen. Het hoogseizoen start vanaf de feestdagen in december en duurt tot en met medio april. Met name tijdens de kerstvakantie kunnen de tarieven flink oplopen, wees er daarom op tijd bij. Aantrekkelijk geprijsde maanden zijn doorgaans mei, juni en november.

Het Caribisch gebied heeft jaarlijks te maken met een orkaanseizoen. Dit seizoen start officieel in juni en duurt tot eind oktober. Tijdens deze maanden kan het vaker regenen en is er een verhoogde kans op tropische stormen en/of de vorming van orkanen. Met name de maand september wordt vaak gezien als het hoogtepunt van het orkaanseizoen. Veel accommodaties op de eilanden sluiten die maand dan ook jaarlijks hun deuren, veelal voor onderhoud of voor eigen vakantie. Dit geldt overigens niet voor de ABC eilanden, deze liggen namelijk zo zuidelijk dat ze weinig tot geen last hebben van het orkaanseizoen.

Lees hier meer over het orkaanseizoen in een uitgebreide blog.

FAQ

Veel gestelde vragen over BON TRAVEl

BON travel is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden, onder juridische naam Coro Reizen B.V. als deelnemer 2644.

BON travel is aangesloten bij Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

BON travel is niet aangesloten bij de ANVR, maar hanteert nagenoeg dezelfde voorwaarden.

Voor meer info over onze voorwaarden, klik hier.

Ons kantoor in Apeldoorn is op doordeweekse dagen geopend van 10:00 uur tot 16:00 uur. Je bent van harte welkom. Om je nog beter van dienst te kunnen zijn, adviseren wij altijd om op voorhand een afspraak te maken met een van onze reisadviseurs, telefonisch 055-205 2002 of per e-mail info@bontravel.nl

Offerte aanvraag

Wat leuk dat je een offerte wilt aanvragen! Via het formulier hieronder kun je een aanvraag doen. Maar je kunt ons ook altijd bellen zodat we telefonisch de aanvraag kunnen doornemen.  Vul het formulier in of laat een reisexpert jou bellen om je wensen op te nemen. 

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)