St. Lucia Vakantie

Een tropisch paradijs in het Caribisch gebied

St. Lucia is een tropisch paradijs, een eiland gelegen tussen Martinique en Saint Vincents. Het is een paradijs voor mensen die tijdens hun vakantie van romantiek en avontuur houden. St. Lucia is The world leading Honeymoon bestemming en is vooral bekend om haar ‘Pitons’, de twee vulkanen in het zuiden van het eiland. De Pitons zijn opgenomen in het Unesco Werelderfgoed. Daarbij kent St. Lucia schitterende resorts waar je omringd wordt door een schitterend landschap, kunt genieten van culinaire hoogstandjes en jezelf kunt laten verwennen in de spa. Kortom een vakantie waar je heerlijk tot jezelf komt.

• Romantische topper
• Werelds erfgoed lijst: The Piton’s
• Tropische Regenwouden
• Relaxte Island Vibe’s
• Avontuur

st-lucia-ligging

St. Lucia

St. Lucia is een eiland dat behoort tot de Bovenwindse Eilanden. Het heeft een oppervlakte van 606 km en telt ongeveer 160.000 inwoners. St. Lucia is vele malen als kolonie gewisseld door Frans en Engels bestuur. Deze invloeden zie je terug op het eiland. Bijna alle dorpen hebben een Franse naam, de auto’s rijden echter aan de linkerkant. St. Lucia is sinds 1979 onafhankelijk met de Britse Koningin Elisabeth als staatshoofd. De belangrijkste en officiele taal is Engels.

De bewoners van St. Lucia

De bevolking is trots op haar eiland, en met recht, wat een groene oase met haar tropische regenwouden, bloemen en planten die wij in de huiskamer hebben staan. De bevolking is voor toeristen erg vriendelijk en behulpzaam. Het bekende Caribische ‘yeah man’ hoor je vaak, veel mensen lopen zingend en met een grote glimlach op straat. Wat een positieve vibe!

Romantiek

St. Lucia is al jaren een geliefde bestemming voor mensen die willen trouwen of op huwelijksreis willen gaan. Het is voor Nederlanders en Belgen een nog niet ontdekte parel, waardoor je het echte Caribische gevoel hier kan vinden. Trouw op witte stranden of ontdek elkaar weer in de romantiek van dit eiland. Alles op St. Lucia staat in het teken van liefde en genieten. Een super bestemming voor mensen die van genieten houden.

Avontuur

Op St.Lucia zal je je niet vervelen. De prachtige flora en fauna, het onderwater leven maken het tot een bestemming waar je goed kan vermaken. St. Lucia kent een nog actieve vulkaan. Je kan hier met de auto door heen rijden en de geur verraad het meteen. Ontdek het regenwoud, de bananen plantages, de vele vruchten die in het wild groeien, watervallen met prachtige kleuren (door mineralen), ga snorkelen of zeilen. Het kan allemaal.

Resorts op St. Lucia

Je zult tijdens je verblijf op St. Lucia volledig in de watten worden gelegd. De resorts liggen vaak op de mooiste plekjes. Bijvoorbeeld direct aan een breed hagelwit strand. Of op een heuvel met uitzicht op het regenwoud en de Piton’s. Geniet van geweldige faciliteiten zoals eten in top restaurants, de grootste wijnkelder van de caribbean of spa & wellness.

Goed om te weten

Een paar handige weetjes op een rij. Op het eiland St. Lucia:

• Spreekt men Engels
• Rijdt men links
• Is de hoofdstad Castriere
• Zijn twee vliegvelden
• Is de munt eenheid The Eastern Carbibean Dollar (ECD)
• Heeft men 110V US connection
• Is geen visum nodig
• is het gemiddeld 27 graden

Accommodaties op St. Lucia