In september 2017 is het prachtige eiland Dominica getroffen door orkaan Maria. Het eiland is hard bezig met haar wederopbouw en hoopt binnenkort de eerste toeristen weer te mogen ontvangen. Bon Travel volgt de ontwikkelingen op de voet en zal de eerste zijn die weer reizen naar dit prachtige eiland gaat organiseren.

Nature Island Dominica

Dominica is een verborgen eiland in het Caribisch gebied. Wie Dominica gaat ontdekken verzekert zichzelf van een unieke belevenis. Het eiland is niet alleen uniek in het Caribisch gebied, ook ter wereld, geloven wij. Verwonder je over het immense regenwoud, de goedlachse en vriendelijke bevolking, proef het lekkerste fruit ter wereld, ga hiken door het regenwoud, ontdek de vulkanische oorsprong zowel boven als onderwater.

Wanneer het vliegtuig de landing inzet richting Dominica dan zal je mond open vallen van verbazing. Wat is het hier groen! Mysterieuze wolkenslierten hangen boven de toppen van de heuvels. En je kijkt neer op het dichte bladerendek van het regenwoud. Eenmaal geland besef je hoe immens en prachtig de natuur om je heen is. Je kunt niet wachten om de pracht van dit eiland te ontdekken. Slingerende wegen voeren je door de regenwouden. Je kijkt je ogen uit. Het is ook niet voor niks gebruikt als film locatie voor de Pirates of the Caribbean.

Waar

Dominica is niet de Dominicaanse Republiek. Dit onbekende Caribische eiland ligt lager tussen de Franse eilanden Guadeloupe & Martinique.

Dominica in kernwoorden

Regenwouden, watervallen, outdoor paradijs, actief, ruig, authentiek, fruit, Caribisch, vulkanisch actief, rivieren, walvissen, warmtebronnen, bergen, duiken, hiken, groen, eco, Down to Earth, basic, onbekend.

Slogans

Nature Island. Land of Rivers. Whale Capital of the Caribbean.

Taal

Engels

Hoofdstad

Rouseau

Oppervlakte

Ca 750 km²

Inwoners Aantal

Ca 72.660

Ze rijden hier

Links

Munteenheid

East Caribbean Dollar

Leuke weetjes

‘The Pirates of the Caribbean’ is hier deels opgenomen.

Uniek op Dominica

Er zwemmen allerlei walvissoorten rondom Dominica. Dominica heeft met 185 km de langste hiking Trail, genaamd Waitukubuli National Trail, van de Caribbean. Op Dominica vind je het een na grootste kokende meer ter wereld.

Reizen naar Dominica

Complete reis

Dominica

Complete reis Dominica

Dominica, 12 dagen

Met een reis naar Dominica verzeker je jezelf van een unieke belevenis. Dominica is het groenste eiland van de Caribbean. Dominica heeft een authentieke eilandcultuur, overal vind je vers gevangen vis en heerlijk vers fruit, vulkanische dampen komen uit de bodem, geniet van een natuurlijke hottub, ga een etappe van de beruchte waitukubuli trail lopen, ontmoet de vriendelijke bevolking, ga duiken / snorkelen, of ontdek de schitterende filmlocaties van de Pirates of the Caribbean.

Outdoor Avontuur

Dominica

Kom tot jezelf op Dominica

Dominica, 14 dagen

Deze reis is voor de echte liefhebber van natuur. Dominica wordt niet voor niets “Nature Island of the Caribbean” genoemd. De natuur van dit authentieke eiland is schitterend en zeer divers en is een waar outdoor paradijs. Bepaal zelf hoe actief je het maakt: duiken, canyoning, hiken in het regenwoud.

Hiken door de jungle

Dominica

Hiken in de Jungle

Dominica, 21 dagen

The Waitukubuli National Trail is met een lengte van 185 kilometer de langste trail van de Caribbean. Deze trail gaat van zuid naar noord Dominica dwars door de betoverende ongerepte natuur. Je zult ontdekken dat Dominica niet voor niets de slogan Nature Island heeft. De route doorkruist het vulkanische berglandschap met haar dichtbegroeide regenwoud in de binnenlanden van Dominica.

Verwacht op Dominica geen Casino’s, hagelwitte stranden of hippe strandtenten. Dominica is puur natuur!
Eline Herder, Marketing & Product Ontwikkeling Bon Travel

Strand & Natuur

Dominica, St. Maarten

Combinatiereis Natuur & Strand

Dominica en St. Maarten, 12 dagen

Met deze combinatiereis verzeker je jezelf van een heel gevarieerde reis. Twee Caribische bestemmingen met totaal verschillende karakters maar allebei heerlijke vakantiebestemmingen. Lekker actief op Nature Island Dominica en daarna lekker lui dankzij het zon, zee en strand op St. Maarten

Avontuur & Chill

Dominica, Guadeloupe

Combinatiereis Guadeloupe Dominica

Dominica en Guadeloupe, 16 dagen

Combineer het beste van deze twee bestemmingen en je hebt jouw Caribische droomreis. Het is de ultieme mix van chillen en avontuur. Dominica wordt ook wel Nature Island of the Caribbean genoemd. Dominica is Engelstalig, authentiek, vol natuurschoon, puur en ongerept. Guadeloupe is een Franstalige eilandenarchipel. Het is een veelzijdige bestemming waar iedereen zijn of haar eigen invulling kan geven.

Dive into Nature Island

Dominica

Duikreis op Nature Island

Dominica, 12 dagen

Duiken op Dominica is een unieke belevenis. Het vulkanisch karakter van het eiland zie je ook onderwater terug. Je zult versteld staan van het indrukwekkende profiel van dit eiland. Onderwater duik je naar prachtige diepe vulkanische kraters, langs stijle koraalwanden of over puntige Pinnacles. Je zult allerlei verschillende koralen tegenkomen in de prachtigste kleuren en formaties. Kortom, een schitterend decor voor een top duikvakantie.

Wat Bon travel voor je reis naar Dominica kan betekenen…

  • Ruim aanbod in door ons zorgvuldig geselecteerde accommodaties.
  • Advies bij de keuze van je verblijf.
  • We zoeken naar een efficiënte en leuke route naar Dominica
  • We organiseren graag activiteiten voor je op Dominica. Denk bijvoorbeeld aan duiken, hiken en canyoning.
  • Advies en inspiratie op maat voor je reis naar Dominica
  • Een combinatiereis met een ander eiland stippelen we graag voor je uit
  • Ruime ervaring in het organiseren van reizen naar Dominica
  • Kunnen inspelen op bijzondere wensen.
Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt