Saba

Saba

Saba, ook wel ‘The Unspoiled Queen’ genoemd, is een romantisch eiland dat rechtop uit zee rijst tot een hoogte van bijna 900 meter. Baaien en stranden zijn er niet, maar er is wel een rijke pracht aan flora: veel orchideeën, varens en palmen. Ook tref je er schilderachtige dorpjes als Windwardside en The Bottom. De hedendaagse bevolking is vrijwel geheel afhankelijk van het toerisme en de visserij. Ervaar de spectaculaire landing op ’s werelds kortste landingsbaan! Vooral liefhebbers van rust en natuur weten Saba te vinden en te waarderen. Dat geldt ook voor duikers: steeds meer duikers raken gefascineerd door de boeiende schoonheid van de Sabaanse onderwaterwereld.

Waar

Saba behoort tot de Bovenwindse Caribbean. Het eiland ligt ongeveer 50 km ten zuiden van St. Maarten.

Saba in kernwoorden

Vulkaan, regenwoud, outdoor paradijs, wandelen, duiken, uniek, idyllisch, rum, rust, schilderachtig.

Slogans

The Unspoiled Queen.

Taal

Engels, Nederlands

Hoofdstad

The Bottom

Oppervlakte

Ca 13 km²

Inwoners Aantal

Ca 1.991

Ze rijden hier

Rechts

Munteenheid

US Dollar

Leuke weetjes

Net als de andere eilanden kwam ook Saba in 1816 definitief in het bezit van Nederland. In 1954 kreeg het eiland autonomie binnen het verband van de Nederlandse Antillen en werd het een deel van het Koninkrijk der Nederlanden. Sinds 2010 is het een bijzondere gemeente van Nederland en is het hoogste punt van Nederland feitelijk op Saba. Mount Scenery is bijna 900 meter hoog. Men achtte het onmogelijk om wegen aan te leggen op het eiland. Een lokale timmerman schoolde zich om en kreeg het in 9 jaar tijd voor elkaar, in 1947 had Saba wegen en reden er de eerste auto’s.

Uniek op Saba

Nergens anders ter wereld zul je zo’n gemoedelijkheid treffen dan op Saba. Iedereen kent elkaar en helpt elkaar. Toeristen worden zeer warm ontvangen op het eiland. Uniek is verder dat je op het eiland overal rondom je een panoramisch uitzicht hebt over de Caribische Zee en de naburige eilanden.

Reizen Saba

2x Bijzonder Duiken

Saba, St. Eustatius

Combinatiereis duiken op twee parels

Saba en St. Eustatius, 16 dagen

Een combinatiereis naar twee bijzondere duikeilanden Saba en St. Eustatius. Deze twee bovenwindse eilanden bieden prachtige duiken. Nog echt onaangetast natuurschoon onderwater met veel kansen op schildpadden, ray’s en zelfs hammerheads.

3.455

Accommodaties Saba

 • Onze reis was goed geregeld, vluchten en transfers gingen allemaal goed. We zijn erg blij met jullie goede organisatie. Op vakantie hebben op Statia en Saba de meeste tijd doorgebracht en beide het gevoel gehad alsof we bij een grote familie op bezoek waren. Zo gezellig! Duiken was erg mooi, natuur boven en onder water is prachtig. Een reis om aan te bevelen!

  Daphne & Aart
  Daphne & Aart Combinatiereis St. Maarten, St. Eustatius, Saba, Januari 2015
 • Een spectaculaire vlucht met de 'Saba Landing' op het kortste landingsbaantje ter wereld! Heel gaaf om mee te maken alhoewel het voor de mensen daar het iets is als de bus nemen. Juliana's Hotel is top! En Windwardside is een heel gezellig plaatsje! Koffie en heerlijk brood/gevulde koek/muffin bij Bizzy B in de hoofdstraat van het plaatsje, eten bij Brigadoon en ook bij Queens Resort (The Bottom) waar we Mattijs' tip opgevolgd hebben en in het birds nest mochten geniet van het uitzicht en het heerlijke eten. Saba is ingericht op Amerikaanse toeristen (duikers vooral) en dat merk je in veel dingen. Bijv. het ontbijt in het hotel, de service in winkels etc. Top. Natuurlijk hebben we Mount Scenery beklommen. De route naar de hoogste berg van Nederland is heel goed te doen, zolang je de tijd neemt, water meeneemt en vroeg op de dag start (ik raad 8:00 uur aan). Met een beetje mazzel heb je geweldige uitzichten over het hele eiland.

  Koen & Paul Combinatiereis Saba, St. Eustatius en Guadeloupe, april-mei 2018
 • Het bracht ons op de kleinste commerciële landingsbaan ter wereld (400 meter). Nee niet eng want het is er nog nooit fout gegaan. Saba was een paradijsje op een rots . Ons hotel, Queens Garden Resort, is echt een aanrader en het is een mooie plek om te rusten en zoals mijn vrouw deed een schilderijtje maken in een boomhut. Je kan er prachtig wandelen op de zogenaamde trails. Taxi brengt je naar een plek en je loopt terug naar je hotel. Ook door de kleine plaatjes Bottom en Windwardsite gelopen, ja het is klein.

  Willem Rondreis St. Maarten, Saba, St. Eustatius, Curaçao, Aruba en Bonaire, maart 2018
Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt