Aruba

One Happy Island

Aruba staat bekend als een levendig en vriendelijk eiland waar van alles te doen is en te beleven valt. Met prachtige kamers of appartementen, direct gelegen aan de lange witte stranden, is Aruba al jaren een geliefd eiland.

Zo is Aruba de perfecte vakantiebestemming voor liefhebbers van diverse watersporten zoals: (kite)surfen, zeilen, waterskiën, jetskiën, parasailing, diepzeevissen en duiken. In Oranjestad vindt je vele restaurants, eethuisjes, clubs, bars en discotheken die een bezoek zeker waard zijn.

Het is met recht een eiland waar je van alles kan beleven, zeker tijdens carnaval of de regatta. Aruba is gewoon One Happy Island!

  • Parelwitte stranden
  • Volop uitgaansgelegenheden
  • Aantal goede snorkelplekken
  • Gemiddeld 29 graden
  • Watersport mogelijkheden in overvloed

aruba-ligging

Stranden

Eagle Beach: één van de meest adembenemende stranden van Aruba. Het is een lang en spierwit strand met voldoende parkeergelegenheid. Er staan veel lage bomen langs de rand van het strand, waaronder je heerlijk kunt picknicken, een boek lezen of zonnen zonder te verbranden. Een paar maanden per jaar verandert Eagle Beach in een broedplaats voor schildpadden. Dit is een unieke belevenis om eens te hebben meegemaakt.

Druif Beach: een prachtig wit ivoorkleurig strand met helderblauw zeewater. Het bruisende centrum van Oranjestad is erg dichtbij, dus voor een heerlijke lunch kan je zo naar de stad. Druif Beach is een rustige en ontspannen plek om je vakantie op Aruba door te brengen. Je kunt er fantastisch zwemmen  en heerlijk zonnen.

aruba 003

aruba 001

aruba 002

aruba 002 (1)

Actief

Het Nationale Park Arikok is een geweldige plek om de hele dag te genieten van de Arubaanse flora & fauna. Je wordt omgeven door geiten, ezels, konijnen en vogels, zoals: de Arubaanse Prikishi (grote parkiet) en de felgekleurde trupiaal. Daarnaast zijn er allerlei soorten reptielen, waaronder hagedissen en ratelslangen. In het park zijn ook kostbare en zeldzame edelstenen te vinden die van nature voorkomen op het eiland.

aruba 001 (1)

 

California Vuurtoren de vuurtoren werd ontworpen om passerende schepen, die langs de kust van Aruba voeren, te waarschuwen. De naam is afkomstig van het in 1910 gezonken schip, de SS California. Na deze ramp werd de vuurtoren gebouwd.

Struisvogelboerderij op de boerderij kan je van alles leren over het gedrag van deze grote loopvogels tijdens een rondleiding. Een bezoek aan de struisvogelboerderij is een leuke activiteit voor het hele gezin.

Zandduinen een zeer verrassend verschijnsel in het noordoosten van Aruba. De prachtige, sneeuwwitte zandduinen zijn een beschermd natuurgebied waar je niet doorheen mag rijden, maar waar je wel schitterend kan wandelen.

Uitgaan

Arubaans nachtleven
na zonsondergang start het bruisende nachtleven van Aruba. De vele strandbars aan de kust en in het centrum worden druk bezocht door zowel de lokale bevolking als door de toeristen. Wekelijkse cocktailparty’s en dagelijkse happy hours zijn een ware traditie op het eiland. Niet alleen de bars, maar ook discotheken, karaokebars, martinibars, diverse winkels en casino’s zijn een bezoek waard.

Culinair
Aruba is een waar paradijs voor fijnproevers. Er is een groot diversiteit aan keukens, waar topchefs aan het roer staan om de perfecte maaltijd te bereiden. Met de lokale wijnen en een gastvrije service, kan je heerlijk genieten van de Arubaanse kookkunsten.

Culinair

Puur Aruba:

  • Balashi-bier
  • Lokale wijnen
  • Pica di Papaya (hete saus)

Vakantie Aruba