Martinique

Ongerept bloemeneiland, Martinique

Tussen de twee Engelse eilanden Dominica en St. Lucia ligt het Franse Martinique. Een verscholen en opmerkelijk welgestelde wereld waar het massatoerisme nog niet heeft toegeslagen. Een eiland met twee gezichten. Modern in hoofdstad Fort-de-France, maar even daarbuiten de o zo herkenbare Caribische omgeving. Martinique is een Overzees Frans Departement, ofwel een soort Franse provincie. Het stokbrood en de croissants ontbreken niet en de Franse taal is het eerste hoorbare kenmerk. De bewoners lijken daadwerkelijk trots te zijn op hun eiland. Opvallend is dan ook dat toerisme ondergeschikt is als economische factor. Hoofdinkomsten zijn voornamelijk afkomstig van plantages. Met name de banaan, exportproduct nummer 1. Overal op het eiland tref je dan ook prachtige bananenplantages. Martinique is een van de weinige ongeschonden Caribische eilanden. Het eiland heeft een heuvelachtig landschap met ongerepte tropische wouden afgewisseld met suikerrietvelden en bananenplantages. Je vindt er diverse idyllische baaitjes en schilderachtige dorpjes. En er zijn zowel witte als ook zwarte stranden.

Waar

Tussen de twee Engelse eilanden Dominica en St. Lucia ligt het Franse Martinique.

Martinique in kernwoorden

Frankrijk, Caribbean, vulkanisch, natuur, bananen, heuvelachtig, landbouw economie, modern, eco toerisme, ongerept, zwarte stranden, bamboe, witte verlaten stranden, typisch Franse tradities, rijke flora, idyllisch, schilderachtig, onontdekt

Slogans

Terre d’opportunités, fleur des Caraibes, Martinique Magnifique

Taal

Frans

Hoofdstad

Fort-de-France

Oppervlakte

Ca 1.128 km²

Inwoners Aantal

Ca 400.000

Ze rijden hier

Rechts

Munteenheid

Euro

Leuke weetjes

De beroemde schilder Gaugain verbleef enkele maanden op het eiland en dat is duidelijk zichtbaar in meerdere van zijn werken. Martinique dankt haar naam aan ‘bloemeneiland’ (Madinina volgens de Caraïbische Indianen).

Uniek op Martinique

Martinique is een relatief rijk eiland terwijl toerisme nauwelijks een inkomstenbron is. Dit eiland biedt enkele unieke verblijven. Fort-de-France is modern, daarbuiten is Martinique erg idyllisch. Het eiland kent een rijke flora, er groeien prachtige planten met mooie bloemen in alle mogelijke vormen en kleuren.

 

Rondreis Martinique

Martinique, 12 dagen.

Rondreis Martinique – weg van de massa

Martinique, 12 dagen

De rondreis Martinique is misschien wel net zo veelzijdig als het eiland zelf. Martinique heeft veel te bieden. Weelderige natuur met name in het noorden van het eiland afgewisseld door vele bananenplantages in het midden en aan de oostkust tot de prachtige stranden in het zuiden van het eiland. Men spreekt er Frans en je betaalt eenvoudig met de Euro.

1455

Zeiltocht

Martinique, St. Luci, St. Vincent en de Grenadines.

Zeiltocht Caribbean 8 nachten: Martinique, St. Lucia, St. Vincent en de Grenadines

Martinique, St. Lucia, en St. Vincent en de Grenadinen, 10 dagen

Deze onvergetelijke zeilreis voert je langs verschillende Caribische eilanden. Je vaart vanaf het Franse Martinique naar St. Lucia, St. Vincent en de Grenadines. Hoogtepunt van deze zeiltocht zijn de Tobago Cays.

1.925

Unieke verblijven

Guadeloupe, Martinique

4x uniek slapen op twee Frans – Caribische eilanden

Guadeloupe en Martinique, 14 dagen

Ben jij wel in voor een beetje avontuur? Is gewoon een bed, badkamer en balkon voor jouw net iets te doorsnee? Dan is dit een reis naar jouw hart! Tijdens deze rondreis over twee prachtige Caribische Franse eilanden slaap je op 4 (of 5) unieke plekken. Tijdens deze reis is je verblijf een belevenis op zich. En dan zie je ook nog eens twee prachtige eilanden.

2.033

Zeiltocht

Martinique, St. Luci, St. Vincent en de Grenadines.

Zeiltocht Martinique – Grenadines

Martinique, St. Lucia, en St. Vincent en de Grenadinen, 13 dagen

Als aanvulling op onze populaire Dream Grenadines Premium 10 daagse zeiltocht bieden we nu ook de Dream Grenadines Premium 13 daagse zeiltocht aan. Hoogtepunten van deze tocht zijn onder andere Bequia, Mustique, Mayreau en de prachtige Tobago Cays. Snorkel in ongerepte riffen en ontdek de pittoreske dorpjes.

2.259

Relevante BON travel Magazine verhalen

  • Fantastisch mooi eiland. Prachtige hikes gemaakt in het noorden dwars door het tropisch regenwoud. In het zuiden verbleven in een boomhut bij Domain de Robinson. Geweldig.

    Eric & Sandra Martinique, maart 2018
  • We vonden Martinique een verrassend mooi eiland met goede infrastructuur en vooral het noorden is prachtig.

    Marianne Martinique, februari 2018
  • Aankomst op Martinique en transfer naar La Suite Villa vlot verlopen. Misschien interessant voor sommige klanten om te weten: het hotel ligt op een hoogte. Als je dus geen auto hebt, kan de helling op en af naar het strand steil zijn.

    Danielle Martinique, januari 2018
Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt