Martinique

Ongerept bloemeneiland, Martinique

Tussen de twee Engelse eilanden Dominica en St. Lucia ligt het Franse Martinique. Een verscholen en opmerkelijk welgestelde wereld waar het massatoerisme nog niet heeft toegeslagen. Een eiland met twee gezichten. Modern in hoofdstad Fort-de-France, maar even daarbuiten de o zo herkenbare Caribische omgeving. Martinique is een Overzees Frans Departement, ofwel een soort Franse provincie. Het stokbrood en de croissants ontbreken niet en de Franse taal is het eerste hoorbare kenmerk. Op Martinique lijken de bewoners daadwerkelijk trots te zijn op hun eiland. Opvallend is dan ook dat toerisme ondergeschikt is als economische factor. Hoofdinkomsten zijn voornamelijk afkomstig van plantages. Met name de banaan, exportproduct nummer 1. Overal op het eiland tref je dan ook prachtige bananenplantages. Martinique is een van de weinige ongeschonden Caribische eilanden. Martinique heeft een heuvelachtig landschap met ongerepte tropische wouden afgewisseld met suikerrietvelden en bananenplantages. Je vindt er diverse idyllische baaitjes en schilderachtige dorpjes. En er zijn zowel witte als ook zwarte stranden.

Waar

Tussen de twee Engelse eilanden Dominica en St. Lucia ligt het Franse Martinique.

Martinique in kernwoorden

Frankrijk, Caribbean, vulkanisch, natuur, heuvelachtig, landbouw economie, modern, eco tourisme, ongerept, zwarte stranden, bamboe, witte verlaten stranden, typisch franse tradities, rijke flora, idyllisch, schilderachtig, onontdekt,

Slogans

Terre d’opportunités, fleur des Caraibes.

Taal

Frans

Hoofdstad

Fort-de-France

Oppervlakte

Ca 1.128 km²

Inwoners Aantal

Ca 400.000

Ze rijden hier

Rechts

Munteenheid

Euro

Leuke weetjes

De beroemde schilder Gaugain verbleef enkele maanden op Martinique en dat is duidelijk zichtbaar in meerdere van zijn werken. Martinique dankt haar naar aan ‘bloemeneiland’ (Madinina volgens de Caraïbische Indianen).

Uniek op Martinique

Martinique is een relatief rijk eiland terwijl toerisme nauwelijks een inkomstenbron is. Op Martinique heb je enkele unieke verblijven. Fort-de-France is modern, daarbuiten is Martinique erg idyllisch. Martinique kent een rijke flora, er groeien prachtige planten met mooie bloemen in alle mogelijke vormen en kleuren.

 

zeilreis

Martinique, St. Lucia en St. Vincent en de Grenadines.

Zeiltocht Caribbean: Martinique, St. Lucia, St. Vincent en de Grenadines

, 10 dagen

Deze zeilreis voert je langs verschillende Caribische eilanden. Je vaart langs het Franse Martinique, St. Vincent en de Grenadines en St. Lucia.

Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op