Martinique

Ongerept bloemeneiland, Martinique

Tussen de twee Engelse eilanden Dominica en St. Lucia ligt het Franse Martinique. Een verscholen en opmerkelijk welgestelde wereld waar het massatoerisme nog niet heeft toegeslagen. Een eiland met twee gezichten. Modern in hoofdstad Fort-de-France, maar even daarbuiten de o zo herkenbare Caribische omgeving. Martinique is een Overzees Frans Departement, ofwel een soort Franse provincie. Het stokbrood en de croissants ontbreken niet en de Franse taal is het eerste hoorbare kenmerk. Op Martinique lijken de bewoners daadwerkelijk trots te zijn op hun eiland. Opvallend is dan ook dat toerisme ondergeschikt is als economische factor. Hoofdinkomsten zijn voornamelijk afkomstig van plantages. Met name de banaan, exportproduct nummer 1. Overal op het eiland tref je dan ook prachtige bananenplantages. Martinique is een van de weinige ongeschonden Caribische eilanden. Martinique heeft een heuvelachtig landschap met ongerepte tropische wouden afgewisseld met suikerrietvelden en bananenplantages. Je vindt er diverse idyllische baaitjes en schilderachtige dorpjes. En er zijn zowel witte als ook zwarte stranden.

Waar

Tussen de twee Engelse eilanden Dominica en St. Lucia ligt het Franse Martinique.

Martinique in kernwoorden

Frankrijk, Caribbean, vulkanisch, natuur, heuvelachtig, landbouw economie, modern, eco tourisme, ongerept, zwarte stranden, bamboe, witte verlaten stranden, typisch franse tradities, rijke flora, idyllisch, schilderachtig, onontdekt,

Slogans

Terre d’opportunités, fleur des Caraibes.

Taal

Frans

Hoofdstad

Fort-de-France

Oppervlakte

Ca 1.128 km²

Inwoners Aantal

Ca 400.000

Ze rijden hier

Rechts

Munteenheid

Euro

Leuke weetjes

De beroemde schilder Gaugain verbleef enkele maanden op Martinique en dat is duidelijk zichtbaar in meerdere van zijn werken. Martinique dankt haar naar aan ‘bloemeneiland’ (Madinina volgens de Caraïbische Indianen).

Uniek op Martinique

Martinique is een relatief rijk eiland terwijl toerisme nauwelijks een inkomstenbron is. Op Martinique heb je enkele unieke verblijven. Fort-de-France is modern, daarbuiten is Martinique erg idyllisch. Martinique kent een rijke flora, er groeien prachtige planten met mooie bloemen in alle mogelijke vormen en kleuren.

 

Rondreis Martinique

Martinique, 12 dagen.

Rondreis Martinique – weg van de massa

Martinique, 12 dagen

De rondreis Martinique is misschien wel net zo veelzijdig als het eiland zelf. Martinique heeft veel te bieden. Weelderige natuur met name in het noorden van het eiland afgewisseld door vele bananenplantages in het midden en aan de oostkust tot de prachtige stranden in het zuiden van het eiland. Men spreekt er Frans en je betaalt eenvoudig met de Euro.

1455

Zeilreis

Martinique, St. Lucia en St. Vincent en de Grenadines.

Zeiltocht Caribbean: Martinique, St. Lucia, St. Vincent en de Grenadines

Martinique, St. Lucia, en St. Vincent en de Grenadinen, 10 dagen

Deze zeilreis voert je langs verschillende Caribische eilanden. Je vaart langs het Franse Martinique, St. Vincent en de Grenadines en St. Lucia.

2.073

Unieke verblijven

Guadeloupe, Martinique

4x uniek slapen op twee Frans – Caribische eilanden

Guadeloupe en Martinique, 14 dagen

Ben jij wel in voor een beetje avontuur? Is gewoon een bed, badkamer en balkon voor jouw net iets te doorsnee? Dan is dit een reis naar jouw hart! Tijdens deze rondreis over twee prachtige Caribische Franse eilanden slaap je op 4 (of 5) unieke plekken. Tijdens deze reis is je verblijf een belevenis op zich. En dan zie je ook nog eens twee prachtige eilanden.

1.911
Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op