Bonaire

Bonaire is een parel in het Caribische gebied. Het eiland is een van de drie beste duiklocaties ter wereld en staat ook als surfbestemming in de top tien. Bonaire is dus populair om te boeken als duikvakantie. Maar Bonaire heeft meer te bieden. Hier geen toeristenhectiek. Wel veel rust, historie en natuur. Onder water is van alles te zien, op het eiland zelf ook. Washington-Slagbaai Nationaal Park is beslist een bezoek waard. Dat geldt ook voor het pittoreske hoofdstadje Kralendijk. En de natuurlijke baai Lac Bay is het walhalla voor surfers. Iets verder naar het zuiden tekenen de zoutbergen zich af tegen de horizon. Bonaire heeft vele gezichten.

Bonaire onderscheidt zich van Curacao en Aruba door kleinschaligheid. Niet alleen door de oppervlakte van slechts 288 km2 en het relatief geringe aantal inwoners van ongeveer 13.000 mensen, maar ook en vooral door de bebouwing. Op Bonaire geen hoogbouw. Op Bonaire geen enkel verkeerslicht! Bonaire is  vooral een plek om tot rust te komen, ook voor gezinnen. Gemoedelijkheid en kleinschaligheid staan voorop. De bevolking is vriendelijk, het nachtleven bescheiden. Op Bonaire kun je nog ongestoord genieten. Van lekker eten en drinken. Van een verblijf in een luxe bungalow. Van koraal stranden en de zon. En van al dat moois onder water.

Waar

Bonaire ligt in de benedenwindse Cariben. Ten oosten van Aruba en Curaçao. De kust van Venezuela is het dichtstbijzijnde vaste land.

Bonaire in kernwoorden

Duiken, flamingo’s, Nederlands, Caribisch, relaxt, rustig, kitesurfen, windsurfen, uiteten, zoutpannen, tropisch warm, ezels, geiten, leguanen, kleurrijk, Polar, gele huisjes.

Slogans

Diver’s Paradise Bonaire. Flamingo Island. Once a visitor, always a friend. Smile, Bonairu Ta Dushi (Papiaments voor lach, Bonaire is lief).

Taal

Nederlands, Papiaments maar ook Spaans of Engels hoor je.

Hoofdstad

Kralendijk

Oppervlakte

Ca 281 km²

Inwoners Aantal

Ca 18.413

Ze rijden hier

Rechts

Munteenheid

US Dollar

Leuke weetjes

’s werelds beste freestyle windsurfers hebben hun trucs geleerd op Bonaire. Het vliegveld heeft de toepasselijke naam: Flamingo Airport. Bonaire is een bijzondere gemeente van Nederland. Je komt steeds meer foodtrucks tegen op Bonaire.

Uniek op Bonaire

De slogan ‘Once a visitor, always a friend’ past echt goed bij Bonaire. Want Bonaire staat erom bekend dat mensen jaar in jaar uit terugkomen wanneer ze het eenmaal bezocht hebben. Bonaire heeft meer dan 60 kantduiklocaties en daarmee is het een zeer unieke duikbestemming. Bonaire heeft een unieke kitesurf en windsurf scene.

Wat Bon travel voor je reis naar Bonaire kan betekenen…

  • Ruim aanbod door ons zorgvuldig geselecteerde accommodaties.
  • Ook de mogelijkheid om in een villa te verblijven.
  • Advies bij de keuze van het verblijf.
  • Expert in duikvakanties naar Bonaire. We kennen de accommodaties met duikfaciliteiten en hebben nauwe banden met de verschillende duikscholen.
  • Kunnen een Bon Food arrangement regelen. Ga uiteten bij 5 verschillende restaurants voor een voordelig tarief
  • Ruime ervaring in het organiseren van groepsreizen naar Bonaire
  • Kunnen inspelen op bijzondere wensen.

Reizen naar Bonaire

Duiken

Bonaire

Duiken in Divers Paradise

Bonaire, dagen

Duikers over de hele wereld weten één ding zeker: Bonaire is een duikparadijs, eén van de drie beste duiklocaties ter wereld. Ervaar zelf waarom Bonaire een duikbestemming is waar duikers jaar na jaar terug komen.

1.073

Leer duiken

Bonaire

Leer duiken op Bonaire

Bonaire, 9 dagen

Zou je graag willen leren duiken? Dan is Diver’s Paradise Bonaire de perfecte plek om een duikcursus te volgen. Binnen deze vakantie naar Bonaire behaal je een Open Water 1 duikbrevet volgens de internationaal bekende Padi certificering. Hierna kun je overal ter wereld duiken.

Doe een ABC-tje!

Aruba, Bonaire, Curaçao

Doe een ABC-tje!

Aruba, Bonaire, en Curaçao, 17 dagen

Het beste van de drie benedenwindse eilanden tijdens één vakantie. Bezoek Aruba, Curaçao en Bonaire en ontdek de verschillende culturen. Aruba met haar prachtige witte stranden, levendig Curaçao met de mooie baaien en Dushi Bonaire met haar rust en mooie natuur. De eilanden liggen niet ver uit elkaar, de verschillen zijn echter groot. En dat maakt het zo leuk om deze combinatiereis als vakantie te boeken.

1.744

Laid-back

Bonaire

Complete reis

Bonaire, 9 dagen

Een vakantie die je blij maakt. Een Caribische zon op je gezicht, de warme passaatwind door je haren terwijl alles een tandje lager …

Kids ABC-tje

Aruba, Bonaire, Curaçao

ABC-tje met de kinderen

Aruba, Bonaire, en Curaçao, 14 dagen

Ga met je kinderen naar de ABC-eilanden en ieder gezinslid heeft zijn of haar droomvakantie. De kinderen hoeven zich niet te vervelen want er is volop vertier. En de ouders komen ook volledig aan hun welverdiende rust toe. Ook al liggen de ABC-eilanden dicht bij elkaar. Ze vormen alle drie een wereld van verschil. En dat maakt een combinatiereis juist zo leuk. Op Aruba geniet je van ’s werelds mooiste stranden, bekijk de handelskade in Willemstad van Curaçao en geniet van natuur en watersport op Bonaire.

1.481

Met de duikclub

Bonaire

Met de duikclub naar Bonaire

Bonaire, 9 dagen

Bonaire is de ideale plek om met je duikvereniging naar toe te gaan. Het is een klein eiland met een laidback sfeer waar je elkaar niet snel uit het oog verliest. Dankzij de vele kantduiken en uitstekende faciliteiten geniet je hier als duikvereniging van alle vrijheid om te duiken. Bon Travel helpt je graag bij het organiseren, adviseren en vinden van een geschikte duikpakket. Daarbij houdt Bon Travel ook rekening met niet-duikende partners.

Ja, ik wil!

Bonaire

Trouw & Huwelijksreis Bonaire

Bonaire, 9 dagen

Hoe maak je van de bijzonderste dag in je leven ook echt de bijzonderste dag? Door te trouwen op een unieke locatie. Bonaire is bij uitstek geschikt om elkaar het jawoord te geven. De huwelijksreis plak je dan gewoon aan de plechtigheid vast! Bonaire is een ontzettend relaxte bestemming waar iedereen zich direct thuis voelt. De heerlijke caribische zon op je gezicht en de wind door je haren terwijl jullie elkaar het ja-woord geven. Dat is toch perfect?

Love is in the Air

Aruba, Bonaire, Curaçao

Romantisch ABC-tje

Aruba, Bonaire, en Curaçao, 17 dagen

Verliefd, verloofd, al jaren getrouwd? Verwen jullie zelf met een romantische reis naar de ABC-eilanden. Wat is er mooier dan de ondergaande zon in de Caribische zee, parel witte stranden met een heerlijk glas wijn? Het beste van de drie benedenwindse eilanden tijdens één romantische vakantie. De eilanden liggen vlak bij elkaar maar toch allemaal verschillend. Dat maakt deze combinatiereis zo leuk! Bezoek Aruba, Curaçao en Bonaire en ontdek de verschillende eigenschappen.

3.383

City & Chill

New York, Bonaire

Een aangenaam contrast

Bonaire en New York, 13 dagen

De Combinatiereis Bonaire en New York vormt een aangenaam contrast. Ga eerst op stedentrip naar New York en vlieg daarna door naar het Caribische laid-back eiland Bonaire. Deze combinatie is is heerlijk. Eerst ga je volop indrukken opdoen in New York. In the City that Never sleeps ga je gemakkelijk mee in het tempo van de bruisende stad. En natuurlijk wil je ook veel zien en meemaken in deze wereldstad. Niks lekkerders dan je reis te vervolgen naar het rustige ontspannen Caribische eiland Bonaire. Hier leun je heerlijk achterover en kun je de indrukken lekker laten bezinken.

1.765
Bon travel komt al meer dan 20 jaar op het eiland. We kennen het eiland als onze broekzak.
Suzanne de Rooij, Mede eigenaar Bon Travel

Quality Time

Bonaire

Eigen luxe villa met familie / vrienden

Bonaire, 9 dagen

Uiteraard kun je in een accommodatie verblijven met vrienden en familie. Of misschien wil je wel met een duikgroep naar Bonaire en wil je gezellig bij elkaar zitten? Natuurlijk kun je in een accommodatie verblijven. Maar voor velen blijft het de ultieme beleving om samen een privé villa te huren. Gezellig samen tafelen en borrelen terwijl je geniet van een uitzicht op zee. Afgewisseld met een verfrissende duik in het zwembad. Bonaire is een heerlijke rustige plek waar geweldige verblijven aan zee zijn. De huizen worden vaak verhuurd door een eigenaar die in Nederland woont. Ze zijn dus zeer compleet uitgerust.

Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op