statia-thequil
St. Eustatius
The Golden Rock
shutterstock_90623740
St. Eustatius
Historische parel

Quickfacts

Hoofdstad

Oranjestad

Rijden

Rechts

Munteeinheid

Us Dollar

Taal

Engels, Nederlands

Inwoners

Circa 3.193

Oppervlakte

21 km2

Uniek op St. Eustatius

Op het eiland (onder en boven water) zie je veel van deze historie terug. Er zijn dan ook prachtige verhalen te vertellen over dit eiland.

Slogan

The Golden Rock

Weetjes

Oranjestad is een van de kleinste hoofdsteden ter wereld. De legende gaat dat degene die een historische ‘Blue Bead’ vindt, ooit in zijn leven terug zal keren naar St. Eustatius. St. Eustatius is weliswaar een klein eiland, haar historie is groot! Ooit beschikte St. Eustatius over een van de grootste havens ter wereld. ​

St. Eustatius

St. Eustatius is een klein bovenwinds eiland en is onderdeel van de Nederlandse Caribbean. Het eiland wordt ook wel liefkozend Statia genoemd. Het is een rustig eiland met een schitterende natuur, mede dankzij de vulkanische oorsprong van het eiland. Het is een bijzonder groen eiland waar je prachtige flora kunt bewonderen. De bevolking is bijzonder vriendelijk en geven je een welkom gevoel in deze kleine gemeenschap. De onderwater wereld is schitterend en zeer divers:  stromingsduiken, wrakduiken, grote vis, kleine vis, vulkanische uitlopers die koraal vormen. Daar komt nog bij dat St. Eustatius een klein eiland is met een grote geschiedenis en daar zie je de sporen nog van op het eiland. Zo had Statia in een ver verleden de op een na grootste haven ter wereld. Kortom, een eiland vol verassingen.

Reizen

Alle reizen in het aanbod van BON travel zijn voorbeeldreizen. Onderstaande reizen dienen dan ook puur ter inspiratie. Reisduur verlengen? Ander Reisgezelschap? Ander eiland combineren? Vraag het onze reisexperts.

13-daagse reis St. Eustatius. Een schat vol historie & natuurschoon

St. Eustatius is echt een verborgen schat in het Caribisch gebied. Het is een klein bovenwinds eiland en is onderdeel van de Nederlandse Caribbean. Het wordt ook wel Statia genoemd. St. Eustatius is een van de kleinere eilanden in het Caribisch gebied en het is nog altijd bespaard van massa toerisme. Het is dan ook echt een bestemming voor de lucky few en het is geen duizend in een dozijn bestemming. Dit is echt het type eiland waar je helemaal verliefd op kunt worden. In deze reis zul je na 13 dagen echt een ervaring rijker zijn. Het zal een reis worden waar je kennis maakt met de boeiende historie van deze kleine parel, je heerlijk tot rust kunt komen en tevens geweldige wandelingen kunt maken door de natuur.
13 daagse reis
€ 2.499,-
Deze reis laat je alle eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden zien; Aruba

Bezoek het Caribisch deel van het Koninkrijk

Deze combinatiereis brengt je naar alle eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk, ook wel de parels van ons koninkrijk genoemd. Bezoek Aruba, Curaçao, Bonaire, St. Maarten, Saba en St. Eustatius en ontdek de verschillende culturen. Aruba met zijn oogverblindende witte zandstranden, levendig Curaçao met de mooie baaien en het kleurrijke monumentale Willemstad, Bonaire met de serene rust, flamingo’s en mooie natuur. Maar wat dacht je van het groene en veelzijdige St. Maarten, het met tropisch regenwoud begroeide Saba en het levende geschiedenisboek St. Eustatius?
23 daagse reis
€ 3.599
Bovenwindse rondreis SSS-eilanden

Bovenwindse rondreis SSS-eilanden, St. Eustatius, Saba en St. Maarten

Deze Bovenwindse rondreis brengt je naar drie Caribische parels van ons koninkrijk. Bezoek St. Maarten, Saba en St. Eustatius en ontdek de vele verschillen. Van het altijd bruisende St. Maarten met de talloze witte zandstranden, tot het levende geschiedenisboek St. Eustatius waar de tijd lijkt stil te staan, naar het in tropisch regenwoud gehulde Saba met slapende vulkaan.
14 daagse reis
€ 2.699

Combinatiereis duiken op twee parels

Een combinatiereis naar twee bijzondere duikeilanden Saba en St. Eustatius. Deze twee bovenwindse eilanden bieden prachtige duiken. Nog echt onaangetast natuurschoon onderwater met veel kansen op schildpadden, ray’s en zelfs hammerheads.
16 daagse reis
€ 3.199

Accommodaties

Een kijkje in onze schatkist...

Villa the Smiling Turtle
Villa
Luxe

Villa the Smiling Turtle

Villa l’Oasis
Villa
Luxe

Villa l'Oasis

Villa Fragipani
Villa
Luxe

Villa Fragipani

Orange Bay Hotel St. Eustatius
Boutique Hotel
Kleinschalig

Orange Bay Hotel

Statia Lodge St. Eustatius
Cottage
Zeezicht

Statia Lodge

The Old Gin House St. Eustatius
Boutique Hotel
Kleinschalig

The Old Gin House

Leer St. Eustatius kennen

St. Eustatius maakt onderdeel uit van de bovenwindse Caribbean. Het eiland ligt ten zuiden van St. Maarten en ten zuidoosten van Saba.

St. Eustatius kun je het hele jaar door bezoeken. Er geldt wel een orkaanseizoen van juni tot en met september.

Wat is de beste reisperiode?

   
 
JFMAMJJASOND

Meer over St. Eustatius

Sint-Eustatius; de Gouden Rots

Wie aan de Caribbean denkt, stelt zich parelwitte stranden, wuivende palmen en cocktails voor. Althans, zo dacht ik er over, totdat ik tien jaar geleden terecht kwam op Sint-Eustatius – Statia genoemd in de volksmond – en mijn complete aanname in een klap teniet werd gedaan. In negatieve zin? Absoluut niet, tot op de dag van vandaag is het mijn favoriete eiland en waan je je op Statia nog altijd in het verleden, mede omdat de tijd er stil lijkt te staan…

De Nederlandse Antillen, Caribisch Nederland, ABC-eilanden, BES-eilanden. Hoe zit het nou eigenlijk?

Een geschiedenislesje over de Nederlandse Antillen De Nederlandse Antillen, Caribisch Nederland, ABC-eilanden, BES-eilanden, SSS-eilanden. Hoe noemen we het nou eigenlijk? BON travel geeft een mini les vaderlandse geschiedenis voor iedereen...

De nachtduik van mijn leven op St. Eustatius!

Tijdens de Beyond trip hebben we St. Eustatius aangedaan. Op uitnodiging van Marieke, Mike, Ingrid en Menno, van Duikschool Scubaqua hebben we de duikspullen aangedaan en drie duiken gemaakt in het MarinePark van Statia. We waren bijzonder en aangenaam verrast.

Vraag een offerte aan of laat je adviseren..

Jouw Caribische droomreis start hier!

BON travel is gespecialiseerd in maatwerkreizen naar het Caribisch gebied. Dus laat je fantasie de vrije loop en vertel ons wat je wensen zijn dan gaan wij voor je aan de slag

Of laat ons je bellen....

  Je naam (verplicht)

  Je telefoonnummer (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Extra opmerking

  Bezoek ons kantoor ( op Afspraak)

  Bezoek ons kantoor in Apeldoorn. Ons kantoor is gevestigd aan de Kerklaan 57. Parkeren voor de deur mogelijk. Svp even bellen voor een afspraak.

  Contact formulier / offerte aanvraag

  Laat je contact gegevens achter via het formulier hiernaast of vraag een offerte aan

  Bel BON Travel

  Neem op werkdagen tussen 10h en 16h telefonisch contact op om direct met een van onze reisexperts te spreken. +31 (0)55 205 2002

  Offerte aanvraag

  Wat leuk dat je een offerte wilt aanvragen! Via het formulier hieronder kun je een aanvraag doen. Maar je kunt ons ook altijd bellen zodat we telefonisch de aanvraag kunnen doornemen.  Vul het formulier in of laat een reisexpert jou bellen om je wensen op te nemen. 

  NIeuwsbrief

  Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

   Uw naam (verplicht)

   Uw email (verplicht)