St. Eustatius

St. Eustatius

St. Eustatius is een klein bovenwinds eiland en is onderdeel van de Nederlandse Caribbean. Het is een rustig eiland met een schitterende natuur, mede dankzij de vulkanische oorsprong van het eiland. Het is een bijzonder groen eiland waar je prachtige flora kunt bewonderen. De bevolking is bijzonder vriendelijk en geven je een welkom gevoel in deze kleine gemeenschap. De onderwater wereld is schitterend en zeer divers:  stromingsduiken, wrakduiken, grote vis, kleine vis, vulkanische uitlopers die koraal vormen. Daar komt nog bij dat St. Eustatius een klein eiland is met een grote geschiedenis en daar zie je de sporen nog van op het eiland. Zo had statia in een ver verleden de op een na grootste haven ter wereld. Kortom, een eiland vol verassingen.

Waar

St. Eustatius maakt onderdeel uit van de bovenwindse Caribbean. Het eiland ligt ten zuiden van St. Maarten en ten zuidoosten van Saba.

St. Eustatius in kernwoorden

rijke historie, rustig, klein, gemoedelijk, groen, vriendelijk, uniek, duikwalhalla, persoonlijk, dorp, vulkanisch, rijke flora & fauna, geen massa-toerisme, openlucht museum, monumenten, religie, wandelen.

Slogans

The Golden Rock, Statia,

Taal

Engels, Nederlands

Hoofdstad

Oranjestad

Oppervlakte

Ca 21 km²

Inwoners Aantal

Ca 3.193

Ze rijden hier

Rechts

Munteenheid

US Dollar

Leuke weetjes

Oranjestad is een van de kleinste hoofdsteden ter wereld. De legende gaat dat degene die een historische ‘Blue Bead’ vindt, ooit in zijn leven terug zal keren naar St. Eustatius.

Uniek op St. Eustatius

St. Eustatius is weliswaar een klein eiland, haar historie is groot! Ooit beschikte St. Eustatius over een van de grootste havens ter wereld. Daarnaast is het eiland in Spaanse, Nederlandse en Engelse handen geweest. Op het eiland (onder en boven water) zie je veel van deze historie terug. Er zijn dan ook prachtige verhalen te vertellen over dit eiland. Bijvoorbeeld over de ‘Blue Beads’. Deze blauwe glazen kralen werden in de 17e eeuw als lokale munteenheid gebruikt voor de handel in tabak, katoen, rum en slaven. Duikers speuren de bodem af om een Blue Bead te vinden.

De onderwaterwereld van St. Eustatius is ook absoluut uniek. Duikers over de hele wereld hebben de bijzondere omgeving van St. Eustatius op hun bucketlist staan.

Reizen St. Eustatius

2x Bijzonder Duiken

Saba, St. Eustatius

Combinatiereis duiken op twee parels

Saba en St. Eustatius, 16 dagen

Een combinatiereis naar twee bijzondere duikeilanden Saba en St. Eustatius. Deze twee bovenwindse eilanden bieden prachtige duiken. Nog echt onaangetast natuurschoon onderwater met veel kansen op schildpadden, ray’s en zelfs hammerheads.

3.455

Accommodaties St. Eustatius

 • St. Eustatius (Statia) was mooi. We bezochten Fort Oranje, een heel goed onderhouden historische bezienswaardigheid waar we in alle rust door liepen aangezien we de enige toeristen op het eiland waren. Al wandelend langs de kust, door Fort Oranje en Oranjestad kregen we een goed beeld van Statia. Erg aardige mensen die het niet makkelijk hebben op dit eiland, er is best wat armoede en dat is wel te zien in het straatbeeld. Natuurlijk hebben we de Quill beklommen, de vulkaan van Statia. Op de kraterrand heb je een erg mooi uitzicht over zee, maar ook in de krater. Wij zijn niet verder er in gelopen (best warm al), maar dat schijnt ook heel mooi te zijn. Snorkelen kan prima tegenover The Old Gin House en daarvoor hoef je echt niet ver voor de zee in! Er is veel te zien, vlak voor de kust. The Old Gin House is een prima verblijf. Ontbijt is er ook prima en de mensen die er werken zijn erg aardig.

  Koen & Paul Combinatiereis Saba, St. Eustatius en Guadeloupe, april-mei 2018
 • Zoals gezegd alle eilanden zijn verschillend zo ook Statius. Hotel Old Gin House had een kamer voor ons boven de zee. De golven spatten soms op het balkon. Prachtig die ondergaande zon en wij wandelden naar Oranjestad. Het Simon Doncker museum geeft een beeld mn over de slaventijd. Ook Fort Oranje loop je zo in en leest daar onder andere over Michiel de Ruiter.

  Willem Rondreis St. Maarten, Saba, St. Eustatius, Curaçao, Aruba en Bonaire, maart 2018
 • De nachtduik op de Chien Tong is iets wat je niet snel vergeet, overal waar je in het wrak kijkt liggen schildpadden! Verder zijn we een zeepaardje tegengekomen, een verpleegsterhaai bij de Charles Brown en de vele baby visjes bij Stenapa!

  Sandra & Walter Duikreis St. Eustatius, juni 2015
 • De eerste week waren op Statia. Als allereerste was de duikschool van Statia helemaal Top. Super aardige mensen, goede organisatie en mooie en afwisselende duiken. Hier hebben we ook meer gedoken als we geboekt hadden. [...] Statia willen we zeker nog een keer heen, al is het alleen maar voor de duikschool.

  Verhaagen Duikreis Combi Saba & Statia, December 2017
 • Het hotel Old Gin is een echte aanrader, schuin tegenover de duikschool, prima ontbijt en ruime kamers. De Quill is zeer zeker de moeite waard om te beklimmen. Het was voor ons de tweede keer dat we hier naar toe gingen, en gaan zeer zeker nog een keer

  Sandra & Walter Duikreis St. Eustatius, juni 2015
 • Onze reis was goed geregeld, vluchten en transfers gingen allemaal goed. We zijn erg blij met jullie goede organisatie. Op vakantie hebben op Statia en Saba de meeste tijd doorgebracht en beide het gevoel gehad alsof we bij een grote familie op bezoek waren. Zo gezellig! Duiken was erg mooi, natuur boven en onder water is prachtig. Een reis om aan te bevelen!

  Daphne & Aart
  Daphne & Aart Combinatiereis St. Maarten, St. Eustatius, Saba, Januari 2015
 • Het was geweldig! Alles is prima verlopen; boeking bij jullie, vluchten, transfers door Scubaqua, Statia Lodge en het duiken. Een extra vermelding verdient Scubaqua omdat daar alles zo perfect geregeld is en het toch heel gezellig blijft. Het wandelen (en soms klauteren) op Statia is heel mooi voor een paar dagen (niet voldoende voor een hele week). Verder was het eiland minder luxe en toeristisch dan verwacht maar dat vonden wij eigenlijk wel heel fijn!

  Anita St. Eustatius, maart 2017
 • Wij zijn 9 dagen naar St Eustatius geweest om te duiken met Scubaqua. Het was schitterend! Hebben mooie en bijzonder duiken gemaakt, het team van Scubaqua is super vriendelijk, enthousiast en behulpzaam, kan gewoon niet beter.

  Sandra & Walter Duikreis St. Eustatius, juni 2015
Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt