Antigua & Barbuda

Prachtige Twin Islands

Antigua en Barbuda is een geweldige bestemming voor liefhebbers van een strandvakantie op Caribische droomstranden. Antigua kent niet voor niets de slogan ‘365 beaches for every day of the year’. Op deze oud Engelse kolonie geniet je voortdurend van een prachtig plaatje. De groene heuvels, hagelwitte stranden en azuurblauwe zee vormen een prachtig kleurpallet. Barbuda is middels een tocht met de ferry te bereiken. Dit eiland is bijna onbewoond en exporteert de producten zand en palmbomen. Barbuda is de relaxte plek waar BON travel ooit geweest is.

• Zeiljachten in Oud Engelse Haven
• Betoverende Stranden
• Groene heuvels en regenwoud
• Resorts om te genieten
• Mooie uitzichten

antigua-barbuda-map

Stranden

Antigua & Barbuda vormen die ideale combi voor een heerlijke strandvakantie. Het Caribisch gebied staat bekend om de prachtige stranden. Antigua & Barbuda spannen daarbij de kroon. Er zijn stranden in veel verschillende categorieën. Ontdek bijvoorbeeld het prachtige strand Jolly Bay waar groene heuvels, azuurblauwe zee en een breed wit strand een prachtig plaatje vormen. Of geniet na een wandeling van 30 minuten van alle privacy op je eigen plekje bij Rendezvous Bay Beach. Ga als strandliefhebber ook absoluut een dagje met de Ferry naar Twin Island Barbuda. Barbuda bestaat voornamelijk uit zand en palmbomen. Er woont hier slechts een handje vol mensen die vol vrolijkheid en ontspannenheid in het leven staan. De stranden zijn ontzettend breed, kilometerslang en tot in de verste verte is er vaak geen ander mens te bekennen. Daarbij kleuren de stranden op Barbuda vaak roze vanwege een bepaald onderwaterdiertje dat een roze gekleurde schelp achterlaat. Een prachtig plaatje zo’n roze strand met helder blauwe zee.

Fregatvogel

Op Barbuda broedt ieder jaar de Fregatvogel. De Fregatvogel heeft een kenmerkende rode hals. Een gids vaart graag met je de lagoon in om je alles te vertellen over dit intrigerende diertje. Er zijn in dit gebied rond de 5000 vogels dus het wemelt er van de fregatvogels.

Watersport

De wateren rondom Antigua zijn perfect als onderdeel van een Caribisch zeilavontuur. Dankzij de continue passaatwind. Je ziet dan ook regelmatig prachtige zeilboten in de haven liggen en dit bepaald ook deels de sfeer op het eiland. Daarnaast is Antigua ook een prachtige duik en snorkel locatie.

Cultuur

Op Antigua tref je een mooie mix tussen oud engelse historie en een laid-back eiland cultuur. Ga een zaterdagochtend naar St. John’s om daar te genieten van de kakofonie aan geluiden op de markt. Er is een markt voor ieder type product: vis, vlees, groente, non-food en meer. Kijk je ogen uit naar dit geuren, kleuren en vrolijke geluiden.

Goed om te weten

Een paar handige weetjes op een rij. Op Antigua & Barbuda:

• Spreekt men Engels
• Rijdt men links
• Is de hoofdstad St. Johns
• Is de munt eenheid The Eastern Carbibean Dollar (ECD)
• Heeft men 110V US connection
• Is geen visum nodig
• Is het gemiddeld 27 graden
• Heb je groene regenwouden

In September 2014 bezocht BON travel voor het eerst Antigua & Barbuda. Lees het complete reisverslag van BON travel.

Vakantie Antigua & Barbuda

Hieronder tref je enkele voorbeeldreizen naar Antigua. Antigua is goed te combineren met alle bovenwindse Caribbean zoals: St. Maarten, St. Barth, St. Lucia, Saba, St. Eustatius, Dominica of Anguilla. Vertel ons jouw droomreis. We maken graag een offerte op maat.

Accommodaties Antigua & Barbuda