CORONAVIRUS

REISADVIEZEN, INREISBEPERKINGEN & FAQ

Laatste update gedaan op: 22 juli 2021

Voor reizen naar Aruba

BuZa heeft op dit moment de volgende kleurcode toegewezen: geel

 • Negatieve PCR-Test: Reizigers dienen een PCR-test af te nemen met negatief resultaat maximaal 72 uur voor vertrek. Test bij aankomst is mogelijk maar raden we sterk af ivm risico op quarantaine bij positieve uitslag. Draag de negatieve testuitslag op papier bij je tijdens de reis zodat je deze op verzoek kunt tonen. De PCR test is verplicht voor iedereen vanaf 15 jaar.
 • Online ED Card: voorafgaand aan de reis ben je verplicht om een digitale immigratiekaart in te vullen. Wanneer je het proces met succes hebt voltooid ontvang je een e-mail met de bevestiging dat je naar Aruba mag reizen. Vul de ED kaart hier in. De ED card aanvraag dient maximaal 72 uur en minimaal 4 uur voor vertrek te worden gedaan.
 • Je dient een verplichte COVID-19 verzekering af te sluiten. Deze verzekering is voor iedereen verplicht. De kosten zijn afhankelijk van je reisduur en daarnaast opgedeeld in leeftijdscategorieën. Kinderen van 0 t/m 14 jaar betalen $ 10,- per persoon administratiekosten.

Voor reizen naar Bonaire

BuZa heeft op dit moment de volgende kleurcode toegewezen: geel

Inreisbeperkingen Bonaire

Volledig gevaccineerd
Voor volledig gevaccineerden (dat betekent dat de laatste vaccinatie minimaal 2 weken geleden is toegediend) geldt het volgende.

 • Gezondheidsverklaring binnen 72 tot 48 uur voor vertrek.
 • NAAT(PCR)-test binnen 72 uur voor aankomst.
 • NAAT(PCR)-test op de 5e dag na aankomst. 

Niet of onvolledig gevaccineerden
Ben je niet of onvolledig gevaccineerd? Of heb je pas in de afgelopen weken je laatste vaccin gehad.

 • Gezondheidsverklaring binnen 72 tot 48 uur voor vertrek.
 • Er zijn twee opties:
  • NAAT(PCR)-test binnen 24 uur voor vertrek. (optie 1)
  • NAAT(PCR)-test binnen 72 uur voor aankomst + antigeentest direct bij aankomst op Bonaire. (optie 2)
 • NAAT(PCR)-test op de 5e dag na aankomst. 

Overige

Zeer hoog risico
Nederland is voor Bonaire een land met een zeer hoog risico. Daarom wordt er momenteel op de 5e dag na aankomst een extra NAAT(PCR)-test gevraagd. Mocht Nederland een land met een hoog risico (niveau lager dan zeer hoog) dan zal deze weer komen te vervalen. 

Kinderen
Kinderen onder de 12 jaar hoeven geen NAAT(PCR)-test en/of antigeentest af te laten nemen.

Belgie
België is voor Bonaire een land met een hoog risico. Er is voor Belgen daarom geen extra NAAT(PCR)-test op de 5e dag na aankomst nodig.

DCC-app
Reizigers uit Nederland kunnen het digitale coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat, DCC) gebruiken voor hun reis naar Bonaire. Het advies aan reizigers is wel om het testresultaat uit te printen of digitaal bij zich te hebben. Dit voor het geval de DCC op Bonaire door technische problemen niet gelezen kan worden. Een reiziger die dan geen papieren of digitaal testresultaat heeft, moet zich toch nog laten testen of in quarantaine gaan.

Antigeentest
De antigeentest wordt op het vliegveld van Bonaire afgenomen. Deze test wordt direct na aankomst afgenomen bij Hestia Bonaire. Je kunt van te voren een afspraak maken. Je ontvangt dan een 8 cijferige code waarmee je de test kunt uitvoeren. De kosten voor deze test bedraagt $ 47,50. 

Gezondheidsverklaring
De verplichte gezondheidsverklaring kunt u invullen via de volgende link. Neem een geprinte versie mee tijdens de reis.
Optie 1 of 2
Twijfel je of je voor optie 1 of 2 moet gaan? BON travel adviseert om te kiezen voor optie 2. Vanwege de toenemende drukte en de beperkte testcapaciteit op dit moment is de wachttijd voor een uitslag soms langer dan gewenst. Bij optie 1 loop je meer risico dat de uitslag niet op tijd binnen is.
 
 
Kijk op de website van Bonaire Crisis voor meer en de actuele informatie.
 
 
 
 

Voor reizen naar Curaçao

BuZa heeft op dit moment de volgende kleurcode toegewezen: geel

Toegangsmogelijkheden Curaçao

Curaçao werkt met een risicolanden classificatielijst. Nederland valt op dit moment in de Categorie met een zeer hoog risico.

Zeer hoog risico (Nederland)

 • Vul voor vertrek de online Digitale Immigration Card in. (stap 1)
 • 48 uur voor vertrek de Passenger Locator Card (PLC) digitaal invullen en daarvan een uitgeprint bewijsstuk bij zich dragen. (stap 2)
 • Elke bezoeker die Curaçao binnenkomt, moet een negatief testresultaat kunnen overleggen van een gecertificeerde COVID-19 PCR-test en een afgedrukt bewijsdocument daarvan bij zich hebben. Vóór vertrek moet u de negatieve testresultaten van de COVID-19 PCR-test uploaden op dicardcuracao.com. (stap 3)
 • Antigeentest op de 3e dag na aankomst in Curaçao. Alle reizigers die vertrekken vanuit een land met een hoog risico zijn verplicht om op de 3e dag op Curaçao een antigeentest af te laten nemen in een lokaal laboratorium. De reservering en betaling van de antigeentest op de 3e dag is onderdeel van het proces van de PLC. Klik hier voor meer informatie. (stap 4)

Overige

Algemene toegangsvoorwaarden

Naast bovenstaande gelden er op Curaçao de volgenden toegangsvoorwaarden voor alle reizigers.

 • U bent niet in contact geweest met iemand die binnen 14 dagen vóór aankomst positief is getest op COVID-19. Als dat wel het geval is, moet u verplicht in quarantaine.
 • Tijdens uw reis en verblijf moet u altijd een uitgeprint bewijsstuk bij u hebben van elke verplichte stap.
 • U moet afdoende verzekerd zijn voor medische zorg en eventuele extra kosten mocht u tijdens uw verblijf in quarantaine moeten of ziek worden.
 • Als u niet aan de bovenstaande voorwaarden voldoet, kunt u bij aankomst in quarantaine worden geplaatst. Dat is volledig voor eigen rekening.

Landen met een zeer laag risico (St. Eustatius, Saba)
Voor deze reizigers uit landen met een zeer laag risico geldt dat stappen 1 en 2 voldoende zijn.

Landen met een laag risico (België, Bonaire, Aruba)
Voor deze reizigers uit landen met een laag risico geldt bovenstaande met de enige uitzondering dat ze in plaats van een PCR-test ook met een negatief testresultaat van een antigeentest welke maximaal 24 uur voor vertrek afgenomen is mogen reizen.

Kinderen
Kinderen van 6 jaar en jonger die geen COVID-19-symptomen vertonen en van wie de ouders/verzorgers een negatieve PCR-test kunnen aantonen, hoeven geen PCR/antigeentest te ondergaan.

Testlocaties
Indien je lokaal een PCR-test nodig hebt kun je terecht bij de volgende locaties: ADC, Lab de Med, MLS.

Voor actuele en meer informatie over inreisbeperkingen en lokale maatregelen verwijzen we je graag naar de website van curaçao.com

 

Voor reizen naar Sint Maarten

BuZa heeft op dit moment de volgende kleurcode toegewezen: geel

Toegangsvoorwaarden Sint Maarten

 • Alle bezoekers van Sint Maarten zijn verplicht om een gezondheidsverklaring (EHAS) voor aankomst online in te vullen. Zonder toestemming van de Sint Maartense overheid wordt u niet in het vliegtuig toegelaten. Houd er rekening mee dat het verwerken van deze autorisatie 12 uur kan duren.
 • Tijdens het invullen van de verklaring bent u verplicht om een lokale ziektekosten verzekering af te sluiten. De kosten bedragen tot 14 jaar USD 10,- en vanaf 15 jaar USD 30,- (eenmalig) per persoon.
 • Alle reizigers vanaf 10 jaar en ouder moeten in het bezit zijn van een negatieve PCR test van max 72 uur oud voor vertrek. 

Overige

Temperatuur controle
Bij aankomst op de luchthaven wordt uw temperatuur gecontroleerd. Het kan zijn dat verplichte extra testen nodig zijn. De kosten hiervoor zijn voor uw rekening. Ook kan quarantaine nodig zijn totdat de test-restulaten bekend zijn.

Zelf monitoren
Voor reizigers afkomstig uit een land met een hoog risico is 5 opeenvolgende dagen zelfcontrole van de lichaamstemperatuur en mogelijke griepachtige symptomen verplicht. De reizigers in deze categorie ontvangen een geautomatiseerde dagelijkse e-mailwaarschuwing met een link voor het online indienen van de vereiste informatie de eerste 5 dagen van hun verblijf.

Kinderen
Kinderen onder de 10 jaar hoeven geen PCR of antigeen-test te doen.

 

Voor actuele en meer informatie over inreisbeperkingen en lokale maatregelen verwijzen we je graag naar de website van St. Maarten Ehas

Voor reizen naar Saba

BuZa heeft op dit moment de volgende kleurcode toegewezen: groen.

Toegangsvoorwaarden Saba

Vanaf maandag 19 juli 2021 wordt Nederland geclassificeerd als een land met een zeer hoog risico voor toegang tot Saba. Personen die uit Nederland komen (dit geldt voor zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde volwassenen en kinderen), moeten daarom:

 • Maximaal 72 uur voor aankomst een PCR-test laten doen
 • 5 dagen in quarantaine op het eiland
 • Test aan het einde van de 5-daagse quarantaine
 • EHAS registratieformulier moet worden ingevuld binnen 24 uur voor vertrek.

Voor actuele en meer informatie over inreisbeperkingen en lokale maatregelen verwijzen we je graag naar de website van Saba Tourism

Voor reizen naar St. Eustatius

BuZa heeft op dit moment de volgende kleurcode toegewezen: groen.

Toegangsvoorwaarden St. Eustatius

 •  

  Voor reizen naar Sint Eustatius moet u zich vooraf registreren. Dit moet 72 uur voor uw geplande aankomstdatum op Sint Eustatius gedaan worden. U kunt dit doen door een digitaal formulier in te vullen op de website Electronic Health Authorization System (EHAS) de overheid van Sint Eustatius.
 • Alle reizigers van 11 jaar en ouder moeten bij aankomst op Sint Eustatius een negatieve NAAT(PCR)-test kunnen laten zien die maximaal 72 uur oud is. Dit moet ook als u (volledig) gevaccineerd bent.
 • Bent u (volledig) gevaccineerd? Dan moet u zich na binnenkomst 5 dagen aan een monitoring protocol houden en moet u op de 5e dag een antigeentest doen. Download hier het protocol.
 • Bent u niet gevaccineerd? Dan gaat u na binnenkomst 10 dagen in quarantaine. Op de 10e dag moet u een antigeentest doen.

Overige

Gevaccineerden
Gevaccineerde personen afkomstig uit risicolanden: personen die hun vaccinatie hebben gekregen, worden vrijgesteld van quarantaine als ze minimaal 2 weken voor (her)binnenkomst volledig zijn ingeënt. Deze personen zullen een protocol moeten ondertekenen waarin gedragsadviezen zijn opgenomen. Na 5 dagen worden ze getest door de GGD. Het gedragsadvies bestaat uit social distancing, het dragen van een gezichtsmasker en handhygiëne. Gedurende deze 5 dagen is het niet toegestaan ​​om evenementen te bezoeken. Het bezoeken van bars en restaurants is beperkt tot zitplaatsen buiten.

De overige bestemmingen in ons aanbod kennen momenteel nog een oranje kleurcode. Ook al is het merendeel van deze bestemmingen momenteel een laag of zeer laag risico land. Zodra BuZa de informatie geüpdatet heeft zullen we deze pagina updaten.

Alleen de Verenigde Staten heeft momenteel de gele kleurcode. Alleen stelt de VS strenge eisen waardoor combinatiereizen naar New York of Miami momenteel niet mogelijk zijn. 

 

BON travel doet haar uiterste best om deze pagina up-to-date te houden. De inreisbeperkingen en reisadviezen zijn echter sterk aan veranderingen onderhevig. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze informatie.

Reisadviezen, garanties & verzekeringen

Als je reisbestemming tijdens je vertrek geel is kun je gewoon vertrekken. Elke bestemming met reisadvies oranje, voor vertrek, wordt door BON travel omgeboekt.

Er zijn twee (hoofdredenen) waarom een bestemming reisadvies oranje krijgt (i.v.m. Covid-19):

 1. Als een lokale overheid inreisbeperkingen instelt of oplegt, zoals bijvoorbeeld verplichte quarantaine, dan stelt het Ministerie van Buitenlandse zaken (BuZa) dat code oranje van kracht wordt. In de meeste gevallen is thuis quarantaine bij terugkomst in Nederland niet van toepassing. Op het eiland is alles normaal, wij begrijpen deze kleurstelling dan ook niet zo goed. Mocht dit gebeuren dan gaan we met je in overleg wat je zou willen, je reis afmaken of vervroegd terugkeren naar huis. Het is wel goed om voor vertrek je reisverzekering te vragen wat hun voorwaarden zijn bij een gewijzigd reisadvies en wat je (on)mogelijkheden zijn;
 2. Als op een van de bestemmingen een Covid-19 uitbraak is kan Buza besluiten dat de veiligheid van de aanwezige en nog af te reizen reizigers een gevaar voor de gezond kan opleveren. Dit bijvoorbeeld als ziekenhuis capaciteit zeer beperkt is. In dit geval wil je zelf waarschijnlijk niet langer verblijven. BON travel zal met jou de mogelijkheden bespreken door bijvoorbeeld je reis op een veilige bestemming voort te zetten of je naar Nederland te repatriëren.

Hoe het Corona virus zich zal ontwikkelen kan niemand voorspellen. Of een bepaalde bestemming over bijvoorbeeld een half jaar ook nog oranje is hangt van veel verschillende factoren af. BON travel overlegt samen met jou wat verstandig is. Je kan afwachten, aan de andere kant merken wij dat de beschikbaarheid (voornamelijk voor de vakantieperiodes) beperkt is door alle (om)boekingen. BON travel laat je alleen naar bestemmingen reizen die of groen of geel zijn (zie hierboven).

Bij code oranje geldt dat alleen noodzakelijke reizen is toegestaan. Vakantie is niet noodzakelijk. BON travel zal geen reizigers naar een bestemming met Oranje laten reizen. 

Op het moment dat je positief test voor vertrek dan kan je reis helaas niet doorgaan. Je zal niet op de vlucht mogen en je wordt niet toegelaten op je bestemming. Als je positief test en je niet kan reizen is er geen recht op terugbetaling van de reissom. De hoofdboeker kan er voor kiezen om de gehele reis of slechts de positief geteste reiziger(s) te annuleren. Annuleren is in dit geval altijd tegen kosten zoals vermeld in onze algemene voorwaarden.

Verzekering
Voor de annuleringskosten kun je een claim indienen bij jouw verzekeraar. Het hangt af van de dekking van jouw verzekering of kosten worden vergoed in het geval van een positieve test. In de meeste gevallen kun je dan aanspraak maken op de dekking van je annuleringsverzekeraar. Check van te voren dan ook goed of de annuleringsdekking van jouw verzekeraar dekking biedt wanneer je voortijdig de reis wegens covid moet afbreken. Kijk ook goed naar de situatie van je reisgenoten. 

Heb je jouw annuleringsverzekering afgesloten via BON Travel? Dan ben je goed verzekerd in het geval dat jij of jouw medereiziger(s) positief testen. Extra kanttekening is wel: Heb jij een vakantie geboekt naar een oranje gebied en test je voor vertrek postief? Dan dekt de verzekering dit niet. 

Mocht je Corona klachten (hoesten, loopneus, koorts, keelpijn, kortademig) krijgen tijdens je reis dan kun je je melden bij de lokale GGD. Deze zullen in samenspraak bepalen hoe te handelen. Dit kan zijn dat je op de bestemming in quarantaine wordt geplaatst in een quarantaine hotel of dat je medische hulp nodig hebt. Neem in alle gevallen direct contact op met je reis en/of zorgverzekeraar (medische kosten in het buitenland worden vergoedt vanuit het basispakket). Het is afhankelijk van je reisverzekering of medische kosten ten gevolge van corona vergoed worden.

Bon Travel neemt uiterlijk 2 weken voor vertrek contact met je op wanneer er een negatief reisadvies geldt. Kies je ervoor jouw vakantie te annuleren dan zal dit conform de standaard annuleringsvoorwaarden en kosten zijn. Wij zijn steeds afhankelijk van de richtlijnen en beslissingen van autoriteiten en onze partners.

Wanneer tijdens jouw vakantie het reisadvies van geel naar een oranje reisadvies wijzigt zullen we met jou in overleg gaan. BON travel zal samen met jou kijken naar de beste oplossing. 

PCR-, NAAT-, antigeen-testen

De PCR-test toont de aanwezigheid van een stukje genetisch materiaal van het coronavirus aan in neus- en keelslijm. Het is de meest gebruikte en meest betrouwbare test voor het virus. Met een wattenstaafje wordt een uitstrijk genomen van het slijm uit de neus en keel. Dit gaat naar een laboratorium voor analyse.

De PCR-test is een NAAT, wat staat voor Nucleic Acid Amplification Test, een verzamelnaam voor testen die corona aan kunnen tonen. Ook de mPOCT, LAMP, TMA en TR-PCR vallen hieronder. De uitslagen van deze testen duurt in de meeste gevalle een dag, een beetje afhankelijk van het soort NAAT dat je doet.

Bij deze test wordt gekeken naar de aanwezigheid van bepaalde voor het coronavirus specifieke eiwitten in het keel- en neusslijm. Ook hier wordt slijm uit de neus- en keelholte afgenomen met een wattenstaaf.

Het is op dit moment niet verplicht om een test te doen op de abc-eilanden of sss-eilanden bij terugkomst naar Nederland. Ook is een quarantaine niet nodig.

Er zijn verschillende plekken waar je een PCR Test kunt halen inclusief Non-Covid verklaring. Kijk bijvoorbeeld op het Het HuisartsLab voor een PCR-test. 

Offerte aanvraag

Wat leuk dat je een offerte wilt aanvragen! Via het formulier hieronder kun je een aanvraag doen. Maar je kunt ons ook altijd bellen zodat we telefonisch de aanvraag kunnen doornemen. Besluit zelf wat je fijn vindt. Vul het formulier in of laat een reisexpert jou bellen om je wensen op te nemen. Het is ook mogelijk om een Zoomgesprek aan te vragen stuur dan even een email met daarin jouw voorkeur tijdstip.

Plan een gesprek in met een reisspecialist

Wij hebben graag persoonlijk contact met jou. Zo kunnen we onze reizen nog beter afstemmen op jouw wensen. 

Zoomen of bellen

Vraag of iemand willen bellen of zoomen. En wanneer dan?
  Zou je graag telefonisch contact willen of zullen we een link sturen voor een digitale afspraak via Zoom?
 • Geef hier aan welk tijdstip jouw voorkeur heeft. Indien geen voorkeur opgegeven dan kiezen wij een tijdstip.
 • Geef hier aan welk tijdstip jouw voorkeur heeft. Indien geen voorkeur opgegeven dan kiezen wij een tijdstip.

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)