Antigua complete reis

Antigua

Antigua

Antigua is de ideale bestemming voor een heerlijke strandvakantie. Het Caribisch gebied staat bekend om de prachtige stranden. Antigua spant daarbij de kroon. Er zijn stranden in veel verschillende categorieën. Ontdek bijvoorbeeld het prachtige strand Jolly Bay waar groene heuvels, azuurblauwe zee en een breed wit strand een prachtig plaatje vormen. Of geniet na een wandeling van 30 minuten van alle privacy op je eigen plekje bij Rendezvous Bay Beach.

Where the beach is just the beginning & 365 beaches for every day of the year

De wateren rondom Antigua zijn perfect als onderdeel van een Caribisch zeilavontuur. Dankzij de continue passaatwind. Je ziet dan ook regelmatig prachtige zeilboten in de haven liggen en dit bepaald ook deels de sfeer op het eiland. Daarnaast is Antigua ook een prachtige duik en snorkel locatie.

Op Antigua tref je een mooie mix tussen oud engelse historie en een laid-back eiland cultuur. Ga een zaterdagochtend naar St. John’s om daar te genieten van de kakofonie aan geluiden op de markt. Er is een markt voor ieder type product: vis, vlees, groente, non-food en meer. Kijk je ogen uit naar dit geuren, kleuren en vrolijke geluiden.

Wie zich interesseert in de historie van het eiland die kan een bezoek brengen aan de English Harbour. Dit is een product van Antigua’s koloniale verleden. Deze plek is goed bewaard gebleven en de historische gebouwen geven een prachtig inkijkje in het verleden. Sluit de dag af met een bezoek aan Shirley Heights. Hier heb je een geweldig uitzicht over de English Harbour. Kijk intussen ook je ogen uit naar de prachtige zeilboten die hier liggen.