Bonaire is het ideale Caribische eiland om met je duikvereniging heen te gaan. BON travel geeft graag advies en organiseert jullie duikreis naar Bonaire.

10 redenen waarom Bonaire de ideale bestemming voor jouw duikvereniging is.

1. Bonaire is Diver’s Paradise

Diver’s Paradise, de slogan staat zelfs op het kenteken van de auto’s op Bonaire. Bonaire ademt “duiken”. De hele westkust van noord naar zuid ligt bezaaid met duikspots. Bijna alle accommodaties hebben spoelbakken. Er zijn meerdere top duikscholen op het eiland. En zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar dat zal blijken uit de rest van de 9 redenen.

2. Geschikt voor alle duikniveau’s

Ga je met een duikvereniging dan heb je waarschijnlijk een groep met verschillende duikniveau’s. Op Bonaire zal iedereen zich vermaken! Bonaire is de perfecte plek voor beginnende duikers. Er is namelijk nauwelijks stroming rondom het eiland, het water is altijd warm (rond de 28 graden) en het zicht is fantastisch. Je kunt eenvoudig het water in en hoeft niet af te dalen in een diepe zee. Het rif is vaak al prachtig in ondiep water (8 meter). Je komt hier al het marineleven tegen die je ook in de diepere wateren kunt zien. Dus beginnende duikers zullen

hier fantastische duiken maken. Heb je al meer duikervaring op Bonaire, ook dan zul je op een duik rond de acht meter nog altijd nieuwe dingen ontdekken. Toch zijn er ook genoeg mogelijkheden om duiken te maken die wat meer ervaring vragen. Duik naar het wrak de Hilma Hooker, ga in Washington Slagbaai duiken waar de stroming vaak wat sterker is maar je ook kans hebt op grotere vis, ‘vlieg’ langs de steile rotswand van Karpata de diepe zee in of maak een duik aan de ruigere oostkust. Kortom, voor ieder Niveau wat wils.

3. Geniet van ultieme vrijheid op kantduik walhalla

Duiken met een grote groep veel gedoe? Op Bonaire niet. Hier hoef je niet telkens in alle haast de boot te halen of te wachten tot ook eindelijk je clubgenoot met zijn ‘yoga-ademhaling-skills’ de duik heeft afgerond, terwijl jij de fles in een paar teugen leeg had. Op Bonaire is alles relaxed en ontspannen. Bespreek tijdens het diner met welke duikgroep jij morgen mee gaat. Samen rijden jullie in de pick-up huurauto door een Drive Thru om de duikflessen (onbeperkt lucht en Nitrox) voor die dag achterin te laden. En dan rijden jullie samen in enkele minuten naar een van de 65 kantduiklocaties op het eiland. De duikspot is te herkennen aan een geel geverfde steen met daarop de naam van de duikspot geschreven. Even een klein stukje uitzwemmen, kijken hoe de stroming staat en de duik kan beginnen. Zolang je samen met je buddy duikt kun je de duik zo lang maken als je wil.

4. Accommodaties zijn ingericht op duikers

Op Bonaire zijn de accommodaties vaak helemaal ingericht op duikers. Er zijn spoelbakken waar je je materiaal kunt spoelen. Er zijn lockers om je duikspullen te drogen en op te bergen. De grotere accommodaties hebben zelfs duikflessen bij de in/uitgang staan, of nog beter, een Drive Thru.

5. Prachtige onderwaterwereld

De onderwaterwereld is prachtig. De koralen zijn in goede staat en tref je in allerlei vormen en kleuren. Van hard koraal tot zachtkoraal met enorme waaiers. Het marineleven is zeer divers en uitgebreid. Om een paar soorten te noemen: zeeschildpadden, dolfijnen, papagaaivissen, trompetvissen, eagle rays, spotted eaglerays, mantarays, barracuda’s, zeepaardjes, Franse engelvis, rifhaai, triggerfish, juveniles, porcupinefish, octopus, kreeft, frogfish, flamingo tong, groene mureen.

6. Betaalbare bestemming

Regelmatig spreken we duikclubs die de afgelopen jaar naar duikbestemmingen als Egypte gingen. De geoffreerde prijs voor een duikreis naar Bonaire is vaak wel hoger dan duikreizen naar dit type bestemmingen. Belangrijkste oorzaak is vaak het vliegticket. Toch komt men vaak tot de conclusie dat het pakket nu wel heel compleet is. Namelijk: een vliegticket, pick-up huurauto, accommodatie en onbeperkt lucht en lood. Omdat je én een auto én onbeperkt lucht en lood hebt, geniet je van alle vrijheid om onbeperkt te duiken.

7. Gezelligheid alom

Bonaire is een klein eiland met een hele ontspannen en gemoedelijke sfeer. Iedereen voelt zich hier thuis. Kralendijk heeft eerder het karakter van een dorp dan een hoofdstad. En dat is heerlijk. Iedereen kent binnen no-time de bekende horecagelegenheden op het eiland. En het voordeel van een rustig en relatief klein eiland… je bent bijna altijd binnen een paar minuten rijden op de locatie. Spreek met de groep af op de pier bij ‘Karels’ en iedereen weet direct wat je bedoelt. Lunch een burger bij King Kong Foodtruck of sluit de dag af met een zonsondergang op Klein Bonaire bij Coco Beach. Ook bij de accommodaties heb je vaak een gezellige bar waar je gezellig met je clubleden kunt napraten over de duikdag.

8. Ook geschikt voor niet-duikers

We horen het regelmatig: is Bonaire ook leuk voor mijn niet-duikende partner? Jazeker! Bonaire is ook een perfecte bestemming bovenwater. Het eiland heeft een ontspannen sfeer. Het is een van de mooiste snorkellocaties van de Caribbean. Je kunt er heerlijk uiteten. Een dagje naar Lac Bay is een absolute aanrader. Hier heb je een ondiep azuurblauw water tot aan de horizon waar windsurfers hun beste trucs op laten zien. Aan de baai heb je een paar leuke horecagelegenheden waar je heerlijk kunt ontspannen. Bezoek een dagje het nationale natuurpark Washington Slagbaai (ook leuk voor duikers trouwens). Neem kitesurfles of neem de watertaxi naar het onbewoonde buureiland Klein Bonaire. De mogelijkheden zijn eindeloos…

9. Taal is geen barrière

Bonaire is een bijzondere gemeente van Nederland. Er wordt dan ook Nederlands gesproken op het eiland. En dat is prettig wanneer ze bij de duikshop bijvoorbeeld willen uitleggen waar het zeepaardje zit.

10. Je kunt er het hele jaar naar toe

Het Caribisch gebied kent wel een orkaanseizoen (juni t/m november). Gelukkig doen deze stormen de benedenwindse eilanden eigenlijk nooit aan. Wat je wel kunt merken is dat de wind juist weggezogen wanneer er een storm boven voorbij trekt. Het waait dan minder en het wordt warm op het eiland. Op Bonaire schijnt de zon eigenlijk altijd en ligt de temperatuur rond de 30 graden. Dat samen met de stevige bries die over het eiland waait, maakt het klimaat heel aangenaam. Daarbij is de Caribische zee ook meestal rond de 28 graden. Een ideale temperatuur om te duiken dus.

Offerte aanvraag

Wat leuk dat je een offerte wilt aanvragen! Via het formulier hieronder kun je een aanvraag doen. Maar je kunt ons ook altijd bellen zodat we telefonisch de aanvraag kunnen doornemen.  Vul het formulier in of laat een reisexpert jou bellen om je wensen op te nemen. 

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)