5 dingen die je kunt doen op Marie-Galante, Guadeloupe

5 dingen die je kunt doen op Marie-Galante, Guadeloupe

Marie-Galante is een eiland dat onderdeel uitmaakt van de archipel Guadeloupe, een Frans overzees departement. Het eiland telt ongeveer 12.000 inwoners en de hoofdstad is Grand Bourg. Marie-Galante biedt niet alleen parelwitte zandstranden, wist je bijvoorbeeld dat er vroeger meer dan 100 windmolens verspreid over het eiland stonden? Het wordt ook wel eiland van de suiker genoemd. Bij uitstek geschikt als dagtrip vanuit Basse-Terre of Grande-Terre, maar Marie-Galante verdient meer dan dat. Ik vertel je over 5 dingen die je kunt ondernemen!

Marie-Galante is eenvoudig per veerboot te bereiken in ongeveer 45 minuten vanuit Pointe-a-Pitre. Deze legt aan in hoofdstad Grand Bourg en in Saint-Louis. Het best verken je Marie-Galante per scooter of met de auto. De infrastructuur op het eiland is in zeer goede staat. Vanwege de lage bevolkingsdichtheid is het er heel rustig, er zijn slechts 12.000 inwoners! Je loopt elkaar dus niet in de weg en dat maakt het ideaal om te ontspannen en tot rust te komen!

1. Relaxen op het strand

Plage de la Feuillère, het absolute paradijs voor strandliefhebbers, zoals ikzelf! Een idyllisch parelwit zandstrand, wuivende palmen en een rustige Caribische Zee met uitzicht op het naburige Dominica. Een handvol strandbarretjes liggen verscholen tussen de palmbomen. Nog al zo’n prachtig strand op Marie-Galante is Plage à Saint Louis. Iets langgerekt en wat smaller met palmen en tropisch struikgewas. Een prachtig turquoise gekleurde Caribische Zee met zicht op Basse-Terre, het ‘vaste land’ van Guadeloupe. Wel zelf je drankjes meenemen, want er zijn geen strandbarretjes.

2. Rum drinken

Rum-liefhebbers opgelet: een van ’s werelds beste beste rum wordt op dit eiland gedistilleerd. Sterker nog, op het kleine eiland staan nog altijd drie in bedrijf zijnde distilleerderijen, ‘Distillerie Poisson‘ , ‘Distillerie Bielle‘ , and ‘Habitation Bellevue‘ . Het leuke is dat je ze ook allen kunt bezoeken. Ze verwelkomen je van harte en je kunt naar hartenlust de vele soorten rum proeven.

3. Molens spotten

Marie Galante was vroeger een groot suikerriet producent. Verspreid over het eiland tref je talloze oude ruïnes van windmolens aan. Sommigen nog in beste staat, anderen zijn overwoekerd door de natuur die haar gang is gegaan. Nog altijd zijn er een paar in gebruik, bijvoorbeeld bij de rum destilleerderij.

4. Struinen door Grand Bourg

De hoofdstad van het eiland. Los van het feit dat het op het eerste gezicht uitziet als een typisch Caribisch stadje, zijn er zeker wat oude pareltjes te vinden. Waaronder een kerk uit 1827, de Notre Dame de Marie Galante, zeker een bezoekje waard. Daarnaast zijn er diverse leuke restaurantjes te vinden. Ga bijvoorbeeld eens heerlijk dineren bij Maria Galanda!

5. Lekker rondrijden met de auto of scooter

Het eiland is zo plat als een dikke pancake, wat het eenvoudig te berijden maakt. Ga lekker met de huurauto of scooter het eiland rond. Onderweg kom je allerlei moois en historisch tegen, zoals het Château Murat, een oud plantagehuis uit 1839 met prachtig uitzicht op zee en ooit de grootste rietsuiker plantage van Guadeloupe. Of Habitation Roussel, een oud maar goed onderhouden plantagehuis uit de 17e eeuw, op de weg naar Saint Louis. Helemaal in het noorden vind je Guele Grand Gouffre, een soort natuurlijk door de zee uitgehouwen brug en imposante rotspartij, helemaal mooi met het turquoise zeewater wat er woest doorheen beukt.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Offerte aanvraag

Wat leuk dat je een offerte wilt aanvragen! Via het formulier hieronder kun je een aanvraag doen. Maar je kunt ons ook altijd bellen zodat we telefonisch de aanvraag kunnen doornemen.  Vul het formulier in of laat een reisexpert jou bellen om je wensen op te nemen. 

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)