6 dingen waar je niet meteen aan denkt maar wel moet doen op Aruba

6 dingen waar je niet meteen aan denkt maar wel moet doen op Aruba

1. Verse vis eten bij Zeerovers in het Arubaanse Savaneta

Houd je ook zo van verse vis en zeevruchten? En houd je van authentiek? Verlaat het toeristische gedeelte en rijd naar het zuiden van Aruba. In het vissersplaatsje Savaneta tref je restaurant Zeerovers. Vooral in de weekenden en op lunchtijden is dit een zeer populaire stek onder de locals en een handjevol toeristen. Je sluit aan in de rij, bestelt alvast een drankje en doet vervolgens je bestelling. Je kiest je gewenste vis, krijgt een nummertje mee en kiest vervolgens een leuk tafeltje aan het water. Terwijl de vissermannen hun werk doen en de verse vangst binnenbrengen, geniet jij van een heerlijk stukje verse vis in een supertoffe setting. Dit vind je nergens anders op Aruba.

2. Eilandhoppen vanaf Aruba; Renaissance Island en De Palm Island.

Er is op Aruba eigenlijk al genoeg te doen. Maar wist je dat Aruba twee privé-eilanden heeft voor de kust? De bekendste is Renaissance Island, daar kun je knuffelen met tamme Caribische flamingo’s op het oogverblindende witte zandstrand. Of lekker ronddwalen door de mangroves (neem muggenspray mee, anders word je opgegeten). Het eiland telt diverse restaurants en spa-faciliteiten. Hotelketen Renaissance is eigenaar van het eiland, hotelgasten hebben kosteloos toegang, een taxiboot brengt je er in 8 minuten naartoe. Toeristen kunnen er tegen betaling naartoe. Toe aan wat meer activiteit? Dan is De Palm Island wat voor jou, hier tref je een keur aan watersport, een waterpark, stranden en snorkelmogelijkheden. BON travel werkt al jaren samen met De Palm tours en verzorgt dit graag voor je.

3. California Lighthouse

California Lighthouse is een vuurtoren gelegen in het uiterste noorden van Aruba. De vuurtoren werd ruim 100 jaar geleden gebouwd en ter gelegenheid daarvan is de vuurtoren sinds kort opengesteld om te beklimmen. Dit resulteert in een adembenemend uitzicht over het eiland. Je ziet de prachtige kustlijn met de kilometerslange witte zandstranden, maar ook een prachtig landschap rondom de vuurtoren. Bijna te vergelijken met een maanlandschap en heel veel cactussen.

4. Ezeltjesopvangcentrum

Vind jij ezels ook zo schattig en knuffelbaar? Dan zit je goed op Aruba! In het midden van het eiland tref je een opvangcentrum voor ezels. Eigenaresse Desiree heeft er wel 200 onder haar hoede en kent iedere ezel bij naam. Veel ezels zijn afstammelingen van de ezels die in de gouden eeuw naar Aruba zijn getransporteerd. Ezels waren tot de komst van de auto op Aruba een belangrijk vervoermiddel voor mens en goederen. Nu ze daar niet meer voor nodig zijn, werden ze een beetje aan hun lot overgelaten. Desiree besloot voor ze te zorgen en runt de opvang. Bij een bezoek wordt een vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld. Tevens is er een leuke souvenirswinkel aanwezig.

5. Hooiberg beklimmen

De Hooiberg is niet Aruba’s hoogste berg, maar wel de meest typerende. Je ziet de flinke heuvel nagenoeg vanaf ieder punt op het eiland. Als je niet beter weet, zou je denken dat het een mini-vulkaan is, zo perfect glooiend ziet ie er uit. Via traptreden is de Hooiberg te beklimmen. Bovenop word je beloond met een panoramisch uitzicht over Aruba. Zo zie je van zuid naar noord het Arikok Nationaal Park, de Ayo Rock Formatie, Oranjestad, Palm Beach en de California Lighthouse.

6. Baby Beach

De meeste toeristen komen niet verder dan Palm Beach. Met een beetje geluk zoeken ze nog net het strand op bij Eagle Beach. Doe eens gek, stap in de auto en rijd helemaal naar het zuiden richting San Nicolas. Daar in de buurt ligt het prachtige Baby Beach, een heerlijk wit zandstrand met turquoise wateren in een idyllische baai. Naast het feit dat je hier heerlijk kunt zonnebaden, hangt er een gemoedelijke sfeer. Je treft hier met name in de weekenden veel locals. En je geniet hier van prachtige en romantische zonsondergangen.

Offerte aanvraag

Wat leuk dat je een offerte wilt aanvragen! Via het formulier hieronder kun je een aanvraag doen. Maar je kunt ons ook altijd bellen zodat we telefonisch de aanvraag kunnen doornemen.  Vul het formulier in of laat een reisexpert jou bellen om je wensen op te nemen. 

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)