De andere kant van Curaçao

De andere kant van Curaçao

We kennen Curaçao allemaal wel van de kleurrijke handelskade en pontjesbrug in Willemstad, de mooie romantische baaitjes en de feesten bij Mambo Beach. Maar Curaçao heeft zoveel meer te bieden! Wij geven je graag een inkijk in de minder voor de hand liggende plekjes en dingen te doen tijdens een vakantie op Curaçao.

Shete Boka Park & Christoffelpark

Curaçao alleen maar een strandvakantie? Zeker niet! In het noord westen van het eiland ligt het national park Sheta Boka. Je vind er diverse boka’s (monden van de zee). Boka Table is de bekendste, maar loop ook zeker door naar Boka Pistol, Boka Kalki en Boka Grandi. Soms ben je hier helemaal alleen en kun je optimaal genieten van de geluiden van de zee, heerlijk! Je kunt het park in met de auto, maar wij raden je aan om je auto te parkeren bij de entree en te voet te gaan! 

Grensend aan Shete Boka Park ligt het Christoffelpark. Bij een bezoek aan het Christoffelpark hoort uiteraard een klim van de Christoffelberg. Na een klim van ongeveer een uur heb je prachtig uitzicht over het gehele eiland. Geniet aan de top van de lekkere koele wind en ontspan!

Christoffelberg-Curacao-beklimmen

Kajakken op zee

Ga vanaf Santa Cruz Baai lekker met de kajak de zee op! Kajak langs de rotsen en duik onder de rotsen door naar de blauwe kamer. Dit is een soort grot waar de gloed van het water mooi blauw oplicht. Vraag voor je weg gaat aan Captain Goodlife waar het is, en hij legt uit waar je moet zijn!

Verborgen stranden van Curaçao

Curaçao kent veel prachtige stranden, zoals de bekende Grote Knip, Jan Thiel Baai, Playa Porto Marie en Sea aquarium Beach (Mambo Beach). Maar wil je helemaal tot rust komen en geen zin in de drukte? Ga dan ook eens naar Playa Hulu, Playa Kalki of San Juan. Ben je met de kajak de zee op? Maak dan een zwem en lunchstop bij Playa Jeremy. Zin in een manicure? Bij Jan Thiel Baai kun je onder het genot van een heerlijke frape of cocktail een manicure nemen. Dus dames..

Dansen op Curaçao

Houd je van dansen of lekker genieten van een cocktailtje met live muziek op de achtergrond? Dan ben je op Curacao op het goede adres. Er is elke avond wel ergens een feestje of een bandje dat optreed. Mijn favorieten;

Donderdag: Ga met de locals op de vloer en dans je benen uit je lijf bij Club di Shell. Liever de stad in? Ga dan naar Punda Vibes, een wekelijks straatfestival met diverse optredens, kunst, lekker eten en drinken door heel Punda met als afsluiting om 22:00 uur vuurwerk!

Vrijdag: Op vrijdag kun je je prima vermaken op het plein in het Riffort met diverse live bandjes. Ook heb je op diverse stranden live muziek, denk aan Madero Beach en Mambo Beach.

Zondag: Elke zondag vanaf 19:00 uur zorgt Los Compadres voor een Latin vibe! Dans Salsa en Merengue op het strand bij Hemingway. Houd je meer van top 40 muziek? Dan is er op zondag een Wet ’N Wild feestje tussen Mambo en Cabana. Happy hour is vanaf 18:00 – 19:00 en 21:00 – 22:00 uur! Is Reggae meer jouw ding? Ga dan naar Pirate Bay waar tussen 19:00 en 22:00 uur een live Reggae show is. 

Truk’i Pan en Snek!

Wat moet je zonder de Truk’i Pan en Snek? Als je vaak in het Caribisch gebied komt weet je niet anders dan dat je aan de kant van de weg sneks kunt vinden, een soort minisupermarkt in combi met een openlucht kroeg. Wil je met het Caribische leven mee doen? Neem dan eens een biertje en een pasteitje bij een snek mmm, heerlijk! Ook Truk’i Pan’s zijn op veel plekken te vinden, dit zijn een soort foodtrucks waar je heerlijke maaltijden kunt nuttigen, van bbq gerechten tot fruitsapjes. 

Tours over de geschiedenis van Curaçao

Tour door de wijken van Willemstad: Als je foto’s van Curaçao zoekt, is het eerste wat je meestal te zien krijgt de prachtig kleurige huisjes van Punda en de pontjesbrug dat Punda met Otrabanda verbindt. Maar wat is eigelijk de geschiedenis achter deze bezienswaardigheden in Willemstad? Op woensdag en donderdag is er een wandeling mogelijk historische delen van Otrabanda. Een gids verteld lopend door de wijk, over de typische Curaçaose bouwstijlen, bouwmaterialen en leefgewoontes in deze oude wijk. Op maandag is een wandeling door de straten en stegen van Punda en het westelijke Scharloo mogelijk. Al lopend door de wijken krijg je informatie over de onstaangeschiedenis van Willemstad, de typische architectuur van Curacao en historische gebouwen.

Kunstroute door de wijken Scharloo en Pietermaai: Naast de wandeling door Punda en Otrabanda is het ook zeker de moeite waard om de wijken Scharloo, Fleur de Marie en Pietermaai eens door te lopen! Pietermaai staat inmiddels bekend als hippe en trendy wijk waar je een tal aan restaurantjes hebt. Scharloo daarentegen is nog minder bekend. Loop (eventueel onder begeleiding) de route langs talrijke 19e-eeuse herenhuizen, die vroeger een bloeiende Joodse buurt vormden. Iedere hoek van de straat heeft wel een verhaal. Mensen die in de wijk Scharloo wonen hebben diverse muurschilderingen gemaakt om aan te geven wat er zich in de wijk afspeelt. De wijk Fleur de Marie is een arbeidswijk dat mensen eerder liever vermeden, maar sinds enkele jaren staat het op de lijst van wijken die de overheid een nieuw leven in wilt blazen. Oud en nieuw wisselen elkaar af met lokale kunst. 

Tour over de slavernij van Curaçao: Misschien niet het eerste waar je aan denkt als je op vakantie naar Curaçao gaat, maar wel zeker een aanrader als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Curacao. Tijdens de tour kom je alles te weten over het gruwelijke slavernij verleden van Curacao. Je brengt o.a. een bezoek aan het Tula museum, de Tula monumenten en het slavenmuseum in Kura Hulanda.

Pietermaai-Curacao

Aloë Vera Plantage

Aloë Vera is een begrip op Curaçao! Volgens de Curaçaoënaren kun je er heel oud van worden en noemt men het ook wel Sente Bibu of terwijl honderd jaar leven. De gel afkomstig uit de plant wordt gebruikt voor o.a. cosmetica producten, maar ook tot sap. De Aloë Vera plant heeft een helende werking. Op de plantage krijg je te zien hoe het productie proces werkt. Het oogsten van de Aloë Vera gebeurt paar ochtenden per maand, als je geluk hebt kun je hier wat van zien!

Offerte aanvraag

Wat leuk dat je een offerte wilt aanvragen! Via het formulier hieronder kun je een aanvraag doen. Maar je kunt ons ook altijd bellen zodat we telefonisch de aanvraag kunnen doornemen.  Vul het formulier in of laat een reisexpert jou bellen om je wensen op te nemen. 

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)