Hoe is het met de glazen bol van Frank (eigenaar BON Travel)?

Hoe is het met de glazen bol van Frank (eigenaar BON Travel)?

Samen met Frank Bijsterbosch werpen we een blik op de toekomst. In november was de glazen bol nog beslagen. Hoe is dat nu? Wat ziet Frank in de toekomst?

Hoe is het nu met jouw glazen-reis-bol?

Nou, de mist is nog niet volledig opgetrokken hoor. Maar langzaam zie ik de donkere wolken boven de reiswereld wegtrekken. Een kristalhelder beeld wil ik het niet noemen, maar ik zie de contouren van palmbomen, hagelwitte stranden, zeilboten en beachbars alweer verschijnen.

Dus jij ziet dat we dit jaar weer kunnen reizen?

Op dit moment is er natuurlijk nog een negatief reisadvies. En dat is gezien het aantal besmettingen op dit moment ook verstandig. Maar je kunt echt merken dat mensen weer iets willen hebben om naar uit te kijken. Waar iedereen vorig jaar nog afwachtend was, zie je dat steeds meer mensen weer plannen durven te maken. Vooral voor het najaar en kerstperiode wordt er nu steeds meer geboekt. Ik kan me niet voorstellen dat er in deze periode niet kan worden gereisd. We mogen immers verwachten dat we in de zomer heel ver zijn met vaccineren en zeker in het najaar worden waarschijnlijk de meeste reisbeperkingen opgeheven.

En naar welke bestemmingen kunnen we dan weer als eerste?

Ik heb goede hoop dat straks opnieuw Caribisch Nederland op geel kan worden gezet. Mits de besmettingen daar dan ook op hun retour zijn natuurlijk. Ze zijn momenteel druk bezig met het vaccineren op deze eilanden. En vanwege de relatief lage bevolkingsaantallen vaccineren ze daar direct iedereen die dat wil, dus zijn ze daar waarschijnlijk veel sneller klaar mee dan in Nederland.

Afgelopen najaar werd Caribisch Nederland door de Nederlandse overheid als binnenland bestempeld. Het ligt in de lijn der verwachting dat ze dit straks ook weer gaan doen.

Daarbij zijn er ontwikkelingen rondom een Europees Covid-Free Paspoort. Daarmee zouden ook de Franse overzeese bestemmingen zoals Guadeloupe, Martinique, St. Martin & St. Barth weer kunnen. Deze eilanden behoren tot de EU.

Wat verwacht je van de volgende persconferentie?

Ik hoop dat we weer terug gaan naar een intelligentere vorm van lockdown, want zodra we de lente in de bol krijgen en we de finish ruiken geloof ik dat we beter gereguleerd open kunnen, anders verliezen we denk ik toch de grip. Ik hoop dat er meer verantwoordelijkheid bij ondernemers wordt gelegd. Liever gereguleerd de terrassen open dan massa picknicken in het park. En liever georganiseerd op reis met pcr-testen dan massaal op de boot naar de Waddeneilanden, als je het mij vraagt.

En ik hoop dat er in de persconferentie ook wordt benadrukt dat het advies “boek geen reis tot half mei” betekent dat je niet zou moeten reizen tot half mei. Je kunt dus nu prima een reis boeken voor later. De ANVR heeft vanwege de ongelukkige communicatie in eerdere persconferenties nu ook een campagne lopen: ‘just book it’, of ‘boek nu reis later’. 

“Als het straks weer mag, dan wil iedereen tegelijk weg”, je hoort het vaak in de wandelgangen, wat denk jij?

Nou soms ben ik wel bang dat we straks de overtreffende trap gaan krijgen van wat we afgelopen herfst zagen. Toen waren Curaçao en Bonaire de enige kattenluikjes in de wereld, voor een zomerse vakantie. Hetzelfde zie je nu in Engeland en Duitsland gebeuren; iedereen wil naar de paar bestemmingen die wel toeristen mogen ontvangen.

Denk je eens in wat er gebeurt wanneer er straks echt groen licht komt. Ik zou het echt zonde vinden dat wanneer het boeken straks volop losbarst dat we dan klanten opnieuw teleur moeten stellen vanwege beperkte beschikbaarheid. Maar dat noem ik een luxe-probleem hoor! Het lijkt me het beste om nu al vast een inschatting te maken van de volgorde waarin de bestemmingen op geel gaan en daar je boekingen op aan te passen. Als je niet te lang wacht met boeken, heb je de meeste kans dat het leuke kleinschalige resort of boutique hotel waar je zo graag naar toe wilt, nog beschikbaar is. 

Denk je dat deze voorspellingen gaan uitkomen?

Haha, daar durf ik geen voorspellingen over te doen.

Offerte aanvraag

Wat leuk dat je een offerte wilt aanvragen! Via het formulier hieronder kun je een aanvraag doen. Maar je kunt ons ook altijd bellen zodat we telefonisch de aanvraag kunnen doornemen.  Vul het formulier in of laat een reisexpert jou bellen om je wensen op te nemen. 

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)