Hotspots van de Caribbean

Hotspots van de Caribbean

The Pitons

St. Lucia

De ‘Pitons’, de twee vulkanische bergpieken in het zuiden van het eiland vormen een betoverend plaatje. De Pitons zijn niet voor niets opgenomen in het Unesco Werelderfgoed.

Pietermaai District

Curaçao

Pietermaai District is een wijk in Willemstad, genoemd naar scheepskapitein Piet de Meij, die zich in 1674 op Curaçao vestigde. In dit district hebben de afgelopen jaren diverse trendy barretjes en restaurants hun deuren geopend en hebben prachtige boetiek hotels zich gevestigd in de kleurrijke historische panden.

 

Zoutpannen

Bonaire

In het zuiden van Bonaire wordt al jarenlang aan zoutwinning gedaan. In verschillende zoutpannen wordt het water verdampt waardoor de zoutconcentratie steeds hoger wordt totdat er uiteindelijk alleen nog een zoutvlakte achter blijft. De meren zijn gekleurd in verschillende roze tinten.

Shoal Bay

Anguilla

Shoal Bay wordt niet zelden als een van ‘s werelds mooiste stranden genoemd. En het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Een kilometers lang wit strand met een roze gloed, intens turqoise water. En dat zal wel druk zijn, zul je denken. Maar nee, Shoal Bay hoef je slechts te delen met een handjevol andere toeristen.

Fort Oranje

St. Eustatius

Fort Oranje is een plek met een rijke historische waarde. In 1636 namen Zeeuwen met een commissie van de Nederlandse West-Indische Compagnie het toen onbezette eiland, St. Eustatius, in bezit. De Nederlanders bouwden het huidige Fort Oranje. Het fort viel, net als het eiland, meerdere malen in handen van Frankrijk en Engeland.

Boiling Lake

Dominica

Een pittige maar prachtige wandeltocht voert je naar het een na grootste kokende meer ter wereld. Onderweg kom je ook nog door de Valley of Desolation waar de stinkende zwaveldampen uit de bodem omhoog komen en je gloeiend hete rivieren moet oversteken. Gids aan te raden!

Mt Scenery

Saba

Op Saba rijst Mount Scenery majestueus op uit de Caribische Zee met als piek: 887 meter boven zeeniveau. Dit maakt het zowel het hoogste punt van Nederland als van het Koninkrijk der Nederlanden. 90 minuten ofwel 1064 stappen brengen je naar het hoogste punt. Je baant je een weg door het tropische regenwoud. Eenmaal boven word je getrakteerd op een adembenemend uitzicht. Althans, als je geluk hebt! Aangezien de top op 887 meter ligt, komt het geregeld voor dat deze compleet in wolken is gehuld.

Jardin de Balata

Martinique

Martinique beschikt over een van de mooiste Botanische tuinen van de Caribbean. De tuin staat vol unieke tropische planten.

Marigot Bay

St. Lucia

Een prachtige baai op St. Lucia die met de auto niet te bereiken is. Het strand is bezaaid met kokosnoten dankzij de vele palmbomen. De baai is tevens ingezet als filmset voor Doctor Dolittle in 1967.

English Harbour

Antigua

The Britse Royal Navy begon in de 17e eeuw de natuurlijke haven te gebruiken. Nelson’s Dockyards werd gebouwd. Vandaag de dag zie je op deze historische plek veel van het maritieme erfgoed terugkomen. Het staat niet voor niks op de Werelderfgoedlijst.

 

Rum op Marie Galante

Guadeloupe

Rum-liefhebbers opgelet: een van ’s werelds beste beste rum wordt op dit eiland gedistilleerd. Sterker nog, op het kleine eiland staan nog altijd drie in bedrijf zijnde distilleerderijen.Je kunt ze allen bezoeken. Ze verwelkomen je van harte en je kunt naar hartenlust de vele soorten rum proeven.

 

Onderwater Beeldenpark

Grenada

Een van de meest populaire plekken om te snorkelen is het onderwater beeldenpark bij Grenada. Door de jaren heen raken de beelden steeds meer in harmonie met haar omgeving, doordat koralen er op groeien.

Les Chutes du Carbet

Guadeloupe

In het nationale park van Guadeloupe vind je een indrukwekkend schouwspel van maar liefst drie enorme watervallen. De eerste kun je al na een korte wandeling bewonderen.

 

Îlet Pinel

St. Maarten

Het is een piepklein eilandje met een prachtig wit zandstrand met een enorme populatie leguanen, een beachbar, strandbedjes en wuivende palmen. Je bereikt het eiland per boot. Deze vertrekt vanuit het haventje van Cul-de-Sac. Of huur een kayak en ga op eigen kracht naar het eiland.

The Baths

Virgin Gorda, Britse Maagdeneilanden

The Baths zijn pure granieten keien die door erosie van de Caribische Zee prachtig zijn afgesleten. De keien vormen natuurlijke getij zwembaden, tunnels, bogen, en mooie grotten die naar de open zee leiden. De grootste keien zijn wel 12 meter hoog!

Offerte aanvraag

Wat leuk dat je een offerte wilt aanvragen! Via het formulier hieronder kun je een aanvraag doen. Maar je kunt ons ook altijd bellen zodat we telefonisch de aanvraag kunnen doornemen.  Vul het formulier in of laat een reisexpert jou bellen om je wensen op te nemen. 

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)