New York in beeld.

New York in beeld.

Manhatten is het centrale hart van New York. In dit deel van de stad tref je de meeste ’toeristische’ trekpleisters. Ga je voor het eerst op citytrip naar New York? Dan zal dit waarschijnlijk de plek zijn waar je veel te vinden bent.

Hier tref je onder andere het bekende Time Square. Waar je je ogen uitkijkt. Voor iemand die werkt in het buitengebied van Stroe en daar buiten met name op Caribische relaxte eilanden komt, is het even schrikken. Billboards, neonverlichting, fel gekleurde taxi’s en heel veel vrolijke mensen die een kaartje voor Broadway proberen te bemachtigen. Time Square is een ervaring die je zeker niet moet overslaan.

Chinatown, Little Italy zijn makkelijk in een keer te combineren.

In de wijk Williamsburg spat de creativiteit letterlijk van de muren. Hier zie je veel murals en zie je dat er veel jonge creatieve energie zich in deze wijk heeft gevestigd.

Ook al komt President Trump uit New York, echt fan zijn ze duidelijk niet. Regelmatig zie je leuzen waaruit weinig sympathie voor zijn visie blijkt.

Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in deze stad. Binnen deze eerste City Trip heeft Collega Eline twee musea bezocht: The Museum of Modern Art en het Guggenheim Museum. Allebei absolute aanraders!

Het Guggenheim Museum aan de 5th avenue heeft een bijzondere architectuur (door Frank Loyd Wright). Het is een spiraalvormig gebouw. Het is een aanrader om je bezoek bovenaan te starten zodat je de spiraal steeds verder afdaalt. In het museum hangt een mooie verzamelijk met werken van beroemde schilders zoals Picasso, Chagall, Kadinsky, van Gogh, Mondriaan, Paul Klee, Cézanne, Gauguin, Monet, etc.


The Museum of Modern Art is een groter museum dan het Guggenheim en heeft ook een wisselende collectie. Je treft hier ook veel bekende werken van schilders. Maar ook andere kunstvormen uit alle windstreken en stromingen. Een heel afwisselende collectie waar je kunsthart sneller van zal gaan kloppen.

Het is een absolute aanrader om de stad ook van bovenaf te bekijken. Wij kozen ervoor om dit s’avonds te doen en wat waren we blij met deze keuze! Overal zie je lichtjes, rijdende taxi’s, kleurrijke verlichte gebouwen, verlichte ijsbanen en de voortdurend wisselende afbeeldingen op billboards van Broadway. Onderstaande foto is genomen vanaf the Empire State Building. We konden zonder wachtrij zo doorlopen, waarschijnlijk hadden we geluk vanwege het laagseizoen (februari). Een andere mogelijkheid voor zo’n prachtig uitzicht is The Top of The Rock vanaf The Rockefeller Building. Maar die locatie is beter voor overdag omdat je daar een goed zicht hebt op Central Park (bij nacht is het een zwart gat).

Tijdens een citytrip in New York zijn de parken heerlijk om even uit te rusten. Even een plan maken voor de rest van de dag en even lunchen. Central Park is een park die je absoluut niet wil overslaan. Wij waren er op de eerste zonnige zondag van het jaar en het was een drukte van jewelste. De New Yorkers waren aan het sporten, chillen of draaien een muziekje.

Het Meatpacking District is een gedeelte in de stad waar je diverse kunstenaars, goede eetgelegenheden en leuke winkeltjes treft. The Chelsea Market is bijvoorbeeld een aanrader voor foodies. Hier kun je alles op culinair gebied vinden.

Tijdens de reis verbleven we in Brooklyn. Een logische keus is vaak een verblijf in de buurt van Time Square in Manhattan. Dit kun je beschouwen als het toeristische centrum van New York. Voor iedereen die ook graag ’s avonds er nog op uit trekt en bijvoorbeeld een show op Broadway wil bezoeken, ziet hier absoluut goed. Mocht je echter vooral overdag de drukte van Manhattan willen opzoeken dan is een verblijf in Brooklyn een uitstekende keuze. Vanaf hier (Brooklyn Park) heb je een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan. En gaat het stadsleven er wat rustiger aan toe. Wel ben je met de Metro binnen een paar minuten waar je wil zijn. In dit deel van de stad tref je gebouwen met een mooie authentieke bouwstijl en de kenmerkende ijzeren trappen.

In het begin was het even zoeken maar toen we eenmaal de groene bolletjes herkenden wisten we de Subway te vinden. De Metro is echt een ideaal vervoermiddel in New York. Je reist ontzettend snel van a naar b.

Tijdens een eerste citytrip naar New York kan een bezoek aan Ground Zero niet ontbreken. Met het hoofd vol indrukken van een drukke dag Manhattan komen we aan bij Ground Zero. En ineens word je vanzelf stil. Daar hoef je niet bewust bij na te denken, dat gebeurt gewoon. Het is echt een indrukwekkende plek. Op de twee locaties van de Twin Towers tref je nu een diep zwart gat. Water stroomt langs de wanden middels een continue waterval weg in een gat in de bodem.

Offerte aanvraag

Wat leuk dat je een offerte wilt aanvragen! Via het formulier hieronder kun je een aanvraag doen. Maar je kunt ons ook altijd bellen zodat we telefonisch de aanvraag kunnen doornemen.  Vul het formulier in of laat een reisexpert jou bellen om je wensen op te nemen. 

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)