16 dagen | vanaf € 2.048 per persoon

Door de schade die orkaan Maria heeft aangericht op Dominica kan deze reis voorlopig niet door Bon Travel worden aangeboden. Bon Travel zal de eerste zijn die weer reizen naar de getroffen eilanden zal aanbieden zodra het weer mogelijk is.

Combineer natuur & veelzijdigheid in een reis

Dominica & Guadeloupe, Caribbean

Combineer het beste van deze twee bestemmingen en je hebt jouw Caribische droomreis. Het is de ultieme mix van chillen en avontuur. Dominica wordt ook wel Nature Island of the Caribbean genoemd. Dominica is Engelstalig, authentiek, vol natuurschoon, puur en ongerept. Guadeloupe is een Franstalige eilandenarchipel. Het is een veelzijdige bestemming waar iedereen zijn of haar eigen invulling kan geven. Of je nou komt voor strand, natuur, watersport of cultuur, Guadeloupe heeft het allemaal. Op de eilanden krijg je een huurauto om in alle vrijheid de bestemmingen te verkennen.

Wat kun je verwachten op deze reis?

 • Retourvliegticket Amsterdam – Guadeloupe
 • Verblijf 4 nachten bij Langley Resort Fort Royal Guadeloupe, Basse-Terre
 • Huurauto gedurende beide verblijven op Guadeloupe
 • Retour ticket Ferry naar Dominica
 • 3 nachten verblijf in het noorden bij The Champs op Dominica
 • 3 nachten verblijf in het zuiden bij Cocoa Cottages op Dominica
 • Huurauto gedurende het verblijf op Dominica

Begin ontspannen op Grand Terre, Guadeloupe

Vanaf Amsterdam, met een overstap in Parijs, vlieg je naar de eilanden archipel Guadeloupe. De twee grootse eilanden vormen een soort vlinder en worden slechts door een smalle overbrugde zeestraat van elkaar gescheiden. De hoofdstad en het vliegveld liggen op het eiland Grand Terre. Met je huurauto kun je naar jullie eerste verblijf op Basse Terre rijden. Het is een aanrader om de route de la Traversée te nemen. Deze weg voert je dwars door de regenwouden van Guadeloupe. Het vulkanische landschap, de bergen en het tropische karakter op deze helft van Guadeloupe zullen je verwonderen. Onderweg zal direct opvallen dat dit eiland echt Frans is. De verkeersborden, de bekende bordjes van wandeltochten en de typisch Franse winkelketens.

Jullie eerste verblijf zal aan het strand zijn bij Fort Royal Langley Resort.

In het noorden van Basse Terre tref je enkele van Guadeloupe’s mooiste zandstranden. Breng ook een bezoekje aan het pittoreske vissersplaatsje Deshaies. In het plaatsje Deshaies heb je een keur aan leuke restaurants, sommige direct aan zee gelegen. Veel van hen hanteren de typische Franse keuken met een Caribische twist.

Vanaf je verblijf in het noorden is mogelijk om een bezoek te brengen aan het bekende Jacques Cousteau’s onderwaterpark. Hier heb je goede kans om te snorkelen met zeeschildpadden. Maar ook vele andere tropische vissen worden hier regelmatig gespot. Als je een duikbrevet hebt dat kun je in dit park een heuse onderwaterselfie maken met het beeld van Cousteau.

Dankzij de vrijheid van jullie eigen huurauto kun je ook een dagtrip naar het zuiden van Basse Terre maken. Hier kunnen Natuurliefhebbers  zich uitleven. In het zuiden van Guadeloupe tref je een van het eiland haar grootste vulkanen genaamd La Grande Soufrière. Dankzij deze vulkanische grond kun je in het zuiden ook enkele zwarte zandstranden vinden. Wellicht niet wat je je voorstelt van een Caribische zandstrand maar wel beeldschoon! Trek je hikingboots aan en wandel door het regenwoud naar een van de vele watervallen. Of maak het nog actiever en ga Canyoningen in tropische sferen.

Een absolute tip is een dagtrip naar het eiland Les Saintes. De Baai van Les Saintes is onderdeel van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezoek ook enkele forten op dit eiland en verdiep je in de rijke geschiedenis van Guadeloupe. Of maak een dagtrip naar het eiland Marie Galante voor een ultiem dagje strand.

Op naar Nature Island, Dominica

Na jullie bezoek aan Basse Terre in Guadeloupe vervolgen jullie de reis naar het buureiland Dominica. Dit eiland ligt ten zuiden van Guadeloupe en is eenvoudig met de Ferry te bereiken. In plus minus twee uur en een kwartier kom je aan land op Dominica, Nature Island of the Caribbean!

Een slogan die het eiland niet voor niks heeft gekregen. De natuur van dit authentieke eiland is schitterend en zeer divers.  Vulkanische terreinen, hoge bergpieken, regenwouden vol met exotische planten, fruitbomen en tropische dieren, valleien, ontzettend veel rivieren, ’s werelds een na grootste kokende meer ter wereld, vulkanische bergen, zwavelbronnen, watervallen, warm waterbronnen, witte en zwarte stranden en een nationaal park dat de Unesco World Heritage status heeft verkregen. Vogelaars, duikers, wandelaars en natuurliefhebbers zullen zich op Dominica meer dan thuis voelen.

Guadeloupe maakt onderdeel uit van de EU uitmaakt omdat hij bij Frankrijk. Hier gelden de regels zoals je die ook in Frankrijk kent. Dominica is een voormalige kolonie van Engeland. Ze spreken hier ook Engels. Dominica is een puur en ongerept eiland met een authentieke karakter. Hier zul je geen Casino’s, druk verkeer of bruisende strandclubs vinden. Op Dominica zijn de stranden zwart  of goud gekleurd vanwege het vulkanische karakter.

P1010087 2

P1000907

Jullie zullen hier op twee verschillende locaties verblijven. Eerst in het noorden en daarna in het zuiden. Met een huurauto genieten jullie van volledige vrijheid om vanuit deze twee locaties dit prachtige eiland te ontdekken.

In het Noorden verblijven jullie bij The Champs waar de Nederlandse eigenaren Hans en Lies er alles aan doen om jullie en toptijd op het eiland te bezorgen. Ze geven graag tips en helpen je met al je vragen. Bezoek vanuit dit verblijf bijvoorbeeld de Indian River. Deze brede rivier voert je het regenwoud in en biedt een magisch schouwspel, zeker wanneer je wacht totdat de zon in de namiddag laag staat. Een gids vertelt je al roeiend over de natuur en het leven op Dominica. Je komt ook langs een van de vele filmlocaties van The Pirats of the Caribbean. Geen wonder dat de makers deze mystieke omgeving hebben gekozen voor hun film.

Het is ook een aanrader om een paar schitterende baaien in het noorden van Dominica te bezoeken. Met zwarte of goudkleurige stranden. Een bezoek aan het Cabrits National Park geeft met haar fort een boeiend inkijkje in de historie van het eiland. Of maak een wandeltocht in de schitterende natuur van Dominica. Het is ook mogelijk om een deel van de Waitukubuli Trail te lopen.

Na het verblijf in het Noorden dalen jullie verder af naar het zuiden. In het zuiden verblijven jullie bij Cocoa Cottages. Dit verblijf ligt midden in de schitterende natuur van Dominica en heeft een centrale ligging ten opzichte van veel hotspots in dit deel van het eiland. Maak een paar schitterende wandelingen in de natuur. Wandel een deel van de Waitukubuli Trail. Wie in goede conditie is die maakt een wandeling naar The Boiling Lake, een van ’s werelds grootste kokende meren. Voor een prachtig uitizicht ga je naar Scotts Head het uiterste zuidelijke punt van het eiland. In dit deel van Dominica tref je ook meerdere natuurlijke warmwaterbronnen voor een beetje ontspanning.

Potvissen bewonen de diepe caribische zee van Dominica

In de diepe zeeen rondom Dominica zwemt het hele jaar door een potvissen familie. Maar ook vele andere soorten worden hier regelmatig gespot. Zoals bultruggen, de blauwe vinvis, vliegvissen en heel veel dolfijnen. Dominica wordt dan ook wel ‘Whale Capital’ van de Caribbean genoemd. Enkele keren per week vaart er boot uit om de walvissen met veel respect te zoeken met sonartechnologie. Wanneer je eenmaal deze indrukwekkende dieren gezien hebt dan wordt deze bijzondere plek op aarde alleen nog maar magischer.

Als Columbus terug zou keren naar de Caribbean dan zou hij alleen Dominica nog herkennen.
Bekend gezegde op Dominica

Dominica is een eiland met zoveel prachtige natuur en mooie plekken. BON travel geeft graag advies en verzorgt op verzoek graag tours met gidsen. We maken deze reis graag op maat.

Sluit af op Grand Terre op Guadeloupe

Jullie zullen met de ferry weer terug keren om daar de reis af te sluiten. Jullie reis begon op de linker helft van het vlindervormige Guadeloupe. Nu zullen jullie afsluiten op de rechter helft van de vleugel. Het zal duidelijk worden dat deze twee eilanden erg van elkaar verschillen. Waar Basse – Terre rustig is met veel natuur en hoge bergen. Is Grand Terre een relatief vlak eiland met meer bewoners en verkeer. Hier zullen jullie nog een paar dagen aan een prachtig strand verblijven. De ultieme plek om de belevenissen en indrukken van de afgelopen dagen te laten bezinken. Zo ga je ultiem ontspannen terug naar Nederland.

Doe een aanvraag

Voor ‘Dominica & Guadeloupe’

Kom in contact

Hiernaast is ruimte om alvast alles wat je aan ons kwijt wil te vertellen. Zo kunnen wij daar rekening mee houden. Zeg bijvoorbeeld iets over het reisgezelschap, reisduur of wensen.

Wat kun je verwachten?

Wij beloven onze absolute toewijding bij het organiseren van jouw ultieme Caribische reis. Daarbij laten we ons leiden door jouw wensen.

Of je nou snel een villa wilt boeken of op kantoor samen met een reisexpert de hele route wil uitstippelen. Wij passen ons aan jouw wensen aan.

wij zorgen voor:

 • een sluitende planning
 • een logistiek efficiente reis
 • service van a tot z
 • persoonlijk advies van onze reisexperts
 • tips, ideeen en inspiratie
 • een reis op maat
Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt