De eerste verkenningstocht naar Twin Islands Antigua & Barbuda

De eerste verkenningstocht naar Twin Islands Antigua & Barbuda

Antigua

In september was BON travel weer op ontdekkingsreis. En we hebben weer prachtige paradijsjes ontdekt! Onze reis ging onder andere langs de ‘Twin Islands’ Antigua & Barbuda. Via St. Maarten vlogen we met Liat Air naar Antigua. We landen op Antigua en vallen met onze neus in de boter. Wij wrijven nog in onze ogen vanwege de slaap, maar in de hoofdstad is het al een drukte van jewelste. Het is markt en de lokale bewoners zijn dan vroeg uit de veren om de meest verse ingrediënten te kopen. Voor elke type product is er een aparte markt: vismarkt, groente markt, fruit markt etc. Ben je gek op fotograferen? Vergeet dan niet je camera mee te nemen naar je bezoekje aan de markt. De prachtige kleuren en de bruisende energie in de vroege ochtend vormen een prachtig plaatje! We krijgen onmiddellijk zin om de rest van het eiland te ontdekken. En dat blijkt inderdaad een feestje te zijn. De energieke en vriendelijke bevolking van de markt glimlachen je op het gehele eiland toe.

Op Antigua geniet je voortdurend van prachtige uitzichten. Groene heuvels, hagelwitte stranden en de azuurblauwe zee vormen een prachtig kleurpallet. Al rijdend door dit prachtige landschap ontdekken we de rijke historie van Antigua. Oude Engelse Nederzettingen in de haven zijn prachtig bewaard gebleven of gerestaureerd. Het nodigt uit om steeds meer over het eiland en haar geschiedenis te weten te komen.  In het noorden zul je meer massa-toerisme vinden aan een paar van Antigua’s mooiste stranden. Het zuidelijke gedeelte van Antigua sprak ons meer aan. Het is hier zeer divers. Ga naar een prachtig hagelwit strand, lekker eten in een haven vol zeilboten, ontdek de rijke historie,  rij door het regenwoud of ontdek de kleurrijke vissersdorpjes.

Of ga snorkelen, duiken of zeilen. De zuidelijk gelegen resort passen perfect in dit landschap. Vanuit je kamer heb je vaak een prachtig uitzicht over de caribische zee of kijk vanaf een heuvel uit over de romantische lichtjes van de haven. Ook je smaakpapillen komen niet te kort. De resorts beschikken vaak over meerdere restaurants en goede chefkoks. En geniet ook in de ochtend van een uitgebreid ontbijt met vers fruit. ’s Avonds zie je de zon onder gaan vanuit een infinitypool terwijl je een witte wijn drinkt en luistert naar een “Sunset Lounge muziekje”.

Barbuda

Maak ook zeker een uitstapje naar Twin Island Barbuda. Wij vertrokken met de ferry vanuit de hoofdstad St. John’s. We waren tikkeltje bang om zeeziek te worden, maar onder het motto van: “er is maar een manier om het uit te zoeken voor onze klanten” gaan we er toch voor. De boot gaat op de heenreis redelijk heen en weer maar we blijven focussen op de horizon. Het relaxte reggae muziekje doet wonderen. De golven brengen het effect van een wieg te weeg, compleet ontspannen komen we aan op Barbuda. Je ziet Barbuda pas aan de horizon verschijnen wanneer je er al bijna bent. Het eiland is ontzettend vlak en bestaat voornamelijk uit zand. We waren al relaxt en vrolijk vanwege de boottrip maar nu hebben we echt een glimlach op ons gezicht. Wat een geweldig eiland!

We worden rondgereden door een lokale bewoner die trots over het eiland vertelt. Barbuda is het relaxte eiland dat we ooit gezien hebben. Er is slechts een dorpje. En dat wordt niet voor niets gekscherend  “Cant-see-town” genoemd, want er wonen nog geen 2.000 inwoners. Elke zaterdag komen alle eilandbewoners bijeen om een maaltijd te bereiden op het centrale plein. Verder gebeurt er bijzonder weinig op dit bijna onbewoonde eiland. We rijden voorbij het politiebureau… ze zijn de buitenkant van het kantoor aan het schilderen, dat zegt genoeg volgens onze chauffeur. De enige industrie op het eiland is gerelateerd aan palmbomen of zand. Barbuda exporteert zand over de gehele wereld. Dit zegt wat ons betreft alles over het eiland!

De stranden zijn fantastisch. Op een compleet verlaten strand wordt voor ons een vers visje klaar gemaakt. In een provisorisch strandhutje krijgen we een heerlijke lunch, met frisse salade en rumpunch. We kijken uit over een kilometers lang breed wit strand waar in de verste verte geen mens te bekennen is. Hier kun je een kilometers lange strandwandeling maken zonder iemand tegen te komen, vertelt de chef. Vervolgens haalt hij een telefoon uit zijn broekzak en laat ons een foto zien van een roze strand dat afsteekt tegen een azuurblauwe zee. Het strand kan in bepaalde perioden knalroze zijn verteld hij vanwege een bepaald type koraal. We vonden het al uniek, maar dit slaat alles!

Uiteindelijk worden we ook nog met een bootje naar het mangrove gebied gebracht. Dit is een van de weinige plekken ter wereld waar de indrukwekkende fregat vogel broedt. Duizenden fregat vogels komen hier ieder jaar samen om een partner te vinden (wie heeft de mooiste rode borst?), een nestje te bouwen en een jonge fregat vogel op te voeden. Deze educatieve en boeiende boottrip is een aanrader. Na deze relaxte dagtrip varen we weer terug naar Antigua. De golven zijn op de terugweg nog minder aanwezig, dus we nemen een heerlijke Wadadli (het lokale biertje). We worden nog een laatste keer aan het lachen gemaakt wanneer de kapitein vraagt waar we vandaan komen. Nederland? Dat dacht hij al, ooit had hij een Nederlandse collega. Willen we asjeblieft een keer 888 in het Nederlands zeggen? Natuurlijk… Achthonderdachtentachtig. Een bulderende lach klinkt over de ferry. De hele terugreis horen we de breed glimlachende kapitein “agghoagagagatagg” mompelen.

Offerte aanvraag

Wat leuk dat je een offerte wilt aanvragen! Via het formulier hieronder kun je een aanvraag doen. Maar je kunt ons ook altijd bellen zodat we telefonisch de aanvraag kunnen doornemen.  Vul het formulier in of laat een reisexpert jou bellen om je wensen op te nemen. 

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)