Frans Caribische Eilanden. Maak kennis met de Franse Antillen: Guadeloupe, Martinique, St. Martin & St. Barth

St. Martin, de Franse helft van het eiland St. Maarten is je waarschijnlijk wel bekend. Maar vertel je iemand over de eilanden St. Barth, Guadeloupe en Martinique, dan zie je vaak een wat moeilijke frons op het voorhoofd verschijnen. Meestal gevolgd door een vaag: “jaa wel eens van gehoord… geloof ik”. Maak kennis met de Franse overzeese eilanden in het Caribisch gebied. 

De Franse Antillen

Wanneer je door de Caribbean reist dan wordt de Franse invloed vaak duidelijk, zo zie je plaatsnamen als Soufrière ook op de Engelstalige eilanden regelmatig voorbij komen. In het verleden behoorden bijvoorbeeld ook de eilanden Dominica en St. Lucia tot de Franse overzeese gebieden. Op dit moment behoren de eilandengroep  Guadeloupe en de eilanden Martinique, St. Barth & St. Martin tot de Franse Overzeese gebieden. St. Barth en St. Martin zijn een zogenaamde overzeese gemeenschap. Martinique en Guadeloupe zijn allebei een van 27 departement van Frankrijk. Deze eilanden zijn dus onderdeel van de Europese Unie. 

De ultieme cocktail: Frankrijk & de Caribbean.

Wat krijg je als je het Europese Frankrijk in een tropische Caribische blouse zet? Een geweldige vakantiebestemming. Het beste van twee werelden. We kennen Frankrijk allemaal als een geweldige vakantiebestemming. Goede wijn met palmbomen. Croissantjes en Pina Colada’s. Rijden over goede wegen in Caribisch tempo. Gewoon je Euro’s op maken in de Caribbean. Franse wetgeving met relaxte levenstijl. Een stukje frankrijk zonder Nederlandse 😉 toeristen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Je komt op de Frans overzeese eilanden in de Caribbean dus echt typisch franse dingen tegen. Uiteraard qua recepten, eten en drinken maar ook een Franse Casino supermarkt, een zachtgele La Poste brievenbus, een croissantje bij de bakker, euro’s, de Gendarmerie. Je kunt hier echt je nostalgische-vroeger-met-z’n-allen-in-de-auto-naar-frankrijk-hart op halen.

Net zo divers als Frankrijk zelf

De Frans Antillen zijn net zo divers als Frankrijk zelf. Zo zou je St. Barth de Côte d’Azure van de overzeese gebieden kunnen noemen. Stijlvolle Françaises en goedgeklede Fransozen rijden hier in Mini Coopers over het eiland. Hier genieten toeristen van geïmporteerde wijnen uit Frankrijk en Franse chefkoks bereiden hun culinaire haute cuisine met een Caraïbische Creoolse fusion. Basse-Terre op Guadeloupe zou je dan de Pyreneeën kunnen noemen, alleen dan in een tropisch jungle jasje: hoge bergpieken, watervallen, vulkanen, wandelroutes, regenwouden. Op Grande-Terre (Guadeloupe) en Orient Bay (St. Martin) zie je weer streken die veel meer aan doen als de Atlantische kust: het is levendig, overal ijsjes te koop, verhuur van watersport artikelen. Maar dan met rumpunch, palmbomen en een rustige warme zee.

Breed scala aan verblijven, van glamping, vakantiehuis, resort tot droom villa.

In Frankrijk tref je in elk klein dorp wel tenminste één camping municipal. En er is voor ieder wat wils. Van de ANWB-camping, een vakantiehuis tot en met een luxe 5 sterren hotel aan zee. Op de Frans Caribische eilanden heb je ook heel veel keus en zie je de deels Europese invloeden terug qua verblijf. En dat maakt het voor jou extra leuk. Zo kun je op Guadeloupe en Martinique in een heuse boomhut verblijven, in een oude molen of slaap je in een drijvende watervilla. Dit is ook de reden waarom we onze 4x uniek verblijven Frans Caribische combinatiereis hebben ontworpen. 

 

Het is echt ingericht op toerisme

Vanaf hier nog 2h lopen tot aan de ‘Cascade’. We kennen het van wandelingen door de Franse Alpen. Ga je in de jungle wandelen op Guadeloupe dan is er ook een goede bewegwijzering van je hikingtrail. Langs te route tref je de welbekende zachtgele bordjes. Er wordt aangegeven hoe lang het nog wandelen is naar de top van de vulkaan of een waterval. Rij je met de auto en zie je een wandelroute dan trek je dus zo even onbezorgd je wandelschoenen aan, omdat je weet waar je aan toe bent. Bezoek je een historisch Fort, Botanische tuin, museum, dierentuin, je kunt er op vertrouwen dat je als toerist qua informatievoorziening aan je trekken komt.

En ben je enthousiast geworden van de Frans Caribische eilanden? Je kunt ze bij BON travel allemaal ontdekken in een Combinatiereis door het Caribisch gebied, bekijk dan onze Combinatiereis Frans-Caribische Combi. Het is natuurlijk ook mogelijk om 1,2 of 3 bestemmingen toe te voegen aan je reis. We zijn tenslotte de maatwerkspecialist voor Caribisch Reizen.

Lees verder ...

Offerte aanvraag

Wat leuk dat je een offerte wilt aanvragen! Via het formulier hieronder kun je een aanvraag doen. Maar je kunt ons ook altijd bellen zodat we telefonisch de aanvraag kunnen doornemen.  Vul het formulier in of laat een reisexpert jou bellen om je wensen op te nemen. 

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)