Maak kennis met het Caribisch gebied

Maak kennis met het Caribisch gebied

BON travel is gespecialiseerd in reizen naar het Caribisch gebied. Het gebied wordt ook wel Cariben, Caraïben of Caribbean genoemd. Kortweg wordt hiermee de eilanden rondom de Caribische zee bedoeld. Het gebied dankt zijn naam aan de oorspronkelijke bewoners; de Cariben, een indianenstam die op vele eilanden leefden ten tijde van de komst van de Europeanen. Overigens leefden er meer indianenstammen in de Caribbean.  

Bekende en grotere eilanden zoals Cuba, Jamaica en de Dominicaanse Republiek behoren tot dit gebied. Maar het Caribisch gebied bestaat ook uit meerdere kleinere pareltjes. Deze kleine eiland ten Zuid-Oosten van Puerto Rico worden ook wel onder verdeeld in de gebieden: de Leeward en Winward Islands. En ook de Benedenwindse Eilanden waar de ABC-eilanden onderdeel van uitmaken. 

Klimaat van het Caribisch gebied

In het Caribische gebied geniet je het hele jaar door van een aangenaam klimaat. Het is er tropisch warm met gemiddelde temperaturen tussen de 25 en 30 graden. De verschillende Caribische eilanden hebben wel een verschillend klimaat en zijn daarom ook zo divers qua landschap. Zo kennen de benedenwindse abc-eilanden een droog en warm klimaat, omdat de ArubaBonaire en Curaçao dicht bij de evenaar liggen. De bovenwindse eilanden worden af en toe verrast met een tropische regenbui en zijn daarmee ook veel groener. Zeker op de vulkanische eilanden. Op deze vulkanische eilanden heb je vaak hoge bergpieken die vaak gehuld worden in wolken. Het regent dan ook vaak plaatselijk rondom deze hogere delen van het eiland, in de dorpjes langs de kust of de stranden schijnt vaak gewoon de zon. Maar zoals je begrijpt. Een vochtig klimaat is perfect voor een schitterende flora en fauna. Je hebt dan ook prachtige regenwouden op deze eilanden. 

Geschiedenis van de Caribbean

De vier ontdekkingsreizen van Columbus hebben de grondslag gelegd voor de hedendaagse Caribbean. Christoffel Columbus, die voer onder de Spaanse vlag, dacht tijdens zijn eerste ontdekkingsreis Indië te hebben bereikt, dus doopte hij het gebied om tot West-Indië of De West. Deze naam werd gebruikt gedurende de koloniale tijd. Het was een kwestie van tijd totdat andere naties er lucht van kregen. 

De Hollanders (West-Indische Compagnie), de Britten en de Fransen hebben elkaar in de jaren daaropvolgend voortdurend de tent uitgevochten en aan eilandje-ruil gedaan. Ook de Zweden en de Denen deden daar eventjes aan mee.

De handelsroutes naar Europa voor schepen vol met koopwaar, kruiden, specerijen, goud en zilver werden een aantrekkelijk oord voor piraten. De piraten kaapten vaak in dienst van de verschillende naties. Een zwart randje aan de geschiedenis is het verplaatsen van een groot deel van de Afrikaanse bevolking naar de Caribische eilanden. Daar werden ze als slaaf te werk gesteld op de vele plantages. De huidige Caribbean worden hoofdzakelijk bewoond door afstammelingen van de Afrikaanse voorouders.

De Caribbean anno nu

Vandaag de dag tref je op de Caribische eilanden een mengelmoes aan van cultuur, taal, natuur en verschillende nationaliteiten. Er worden geen eilandjes meer veroverd, de tijden van kanonnen afschieten en forten bouwen liggen achter ons. Sommige eilanden zijn Frans, waar men croissants en stokbrood eet en wijn drinkt tijdens een potje jeu de boules. Andere eilanden zijn Brits, waar ze links rijden, thee drinken op z’n tijd en cricket spelen. En ja, op sommige Nederlandse eilanden kun je terecht voor een stel heerlijke bitterballen met uitzicht op kleurrijke Hollandse grachtenpanden. Kortom, welkom in onze schatkist; een bonte kralenketting vol unieke pareltjes. Ga je mee op ontdekkingstocht? Hier heb je alle Caribische eilanden overzichtelijk op een rij.

Offerte aanvraag

Wat leuk dat je een offerte wilt aanvragen! Via het formulier hieronder kun je een aanvraag doen. Maar je kunt ons ook altijd bellen zodat we telefonisch de aanvraag kunnen doornemen.  Vul het formulier in of laat een reisexpert jou bellen om je wensen op te nemen. 

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)