Nicole & Sharone gingen naar Guadeloupe

Van 14-21 mei hadden Sharone en Nicole de eer om namens BON travel op studiereis te mogen naar Guadeloupe! Guadeloupe is een Frans eiland (en net als in Frankrijk spreekt niet iedereen Engels) of eigenlijk zijn Franse eilanden, het bestaat namelijk uit meerdere eilanden, waarvan de grootste 2 Grand Terre en Basse Terre. Deze 2 eilanden worden met elkaar verbonden door bruggen in het midden, samen lijken ze net een vlinder. Verder zijn er nog Les Saintes, Marie-Galante en La Desirade. Met uitzondering van de laatste zijn we in de gelegenheid geweest al deze eilanden te bezoeken. Grand Terre is het dichtstbevolkt, hier vind je de toch best wel grote stad Point-a-Pitre en langs de zuidkust veel resorts met prachtig witte stranden. Verder is Grand Terre qua natuurschoon niet heel bijzonder. Des te bijzonderder is Basse Terre, hierop juist veel natuurschoon; veel groen, watervallen en natuurlijk de vulkaan!

Wij hebben de kans gehad veel van de eilanden te zien, en de diversiteit is enorm, van de drukke stad tot het regenwoud, van witte stranden in Grand Terre en op Marie Galante tot gele stranden in Noordelijk Basse Terre en zwarte stranden in Zuidelijk Basse Terre vanwege de vulkaan. Guadeloupe is zo divers dat wij aanraden niet op 1 plek te verblijven, maar juist een paar dagen op Grand Terre, een paar dagen Basse Terre en bij voorbeeld nog een paar nachten op het authentieke Marie Galante.

 

We hebben de eerste dagen echt de toerist uitgehangen, zijn naar Maison du Cacao geweest, de Jardin Botanique in Deshaies, naar een Rum Distilleerderij, de lokale markt in Saint Anne en ook naar Museum Acte in Point-a-Pitre over de slavernij. Genoten van de lokale specialiteiten zoals de Cocktail Planteur (vruchtensap met rum) en Accras, een huisgemaakte specialiteit vaak gemaakt met vis in de vorm van een balletje. Verder is ook de Creoolse kip (soort kip-kerrie) heel bekend en natuurlijk de verse vis.
We zijn ook nog een dag naar Les Saintes geweest, zeker een aanrader en mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je vakantie naar Guadeloupe! Te bereiken met de boot vanaf Trois Rivieres, het uitzicht vanaf Fort Napoleon is fenomenaal!

De laatste dagen hebben we ons geconcentreerd op het vinden van die kleine pareltjes qua verblijven en die hebben we zeker gevonden! Op onze website zullen ze binnenkort allemaal te vinden zijn.

We zijn ook nog een nacht op Marie Galante verbleven, te bereiken met de ferry vanaf Point-a-Pitre. Een authentiek eiland waar je een beetje terug in de tijd gaat met prachtige strandjes waar het zo maar kan zijn dat je daar de enige bent. Op Marie Galante geen luxe accommodaties, maar kleinschalige, vaak meer basic, plekjes.

Lees verder ...

Offerte aanvraag

Wat leuk dat je een offerte wilt aanvragen! Via het formulier hieronder kun je een aanvraag doen. Maar je kunt ons ook altijd bellen zodat we telefonisch de aanvraag kunnen doornemen.  Vul het formulier in of laat een reisexpert jou bellen om je wensen op te nemen. 

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)