curacao

Welk ABC-eiland is het leukst? Aruba, Bonaire of Curaçao?

Het is denk ik een van de meest gestelde vragen aan de Bon Travel booth op vakantiebeurzen… welk eiland is nou het leukste? Is dat Aruba, Bonaire of Curaçao? Op Bonaire is toch niks te doen? Altijd een leuke vraag, waar we graag antwoord op geven. Kort gezegd wordt wel eens gezegd dat Aruba het strand, Curaçao de stad en Bonaire de natuur is. Ook al zit er een kern van waarheid in, is dit toch wat kort door de bocht.

Aruba

Wanneer je het hebt over hagelwitte, brede en poederzachte stranden dan steken die van Aruba er zeker met kop en schouders bovenuit. Dus ja, ben je een strandliefhebber of zonaanbidder? Dan moet je absoluut naar Aruba! De stranden van Aruba staan niet voor niks regelmatig hoog op wereldranglijsten. Aruba is dan ook de ideale plek voor een cocktail onder een palmboom op het strand. Aruba is een levendig eiland waar je enkele leuke (beach)clubs hebt en in Oranjestad is er ook een bruisend uitgaansleven.

De sfeer op Aruba is net als alle abc-eilanden natuurlijk bijzonder relaxed. Maar er zijn wel duidelijke verschillen tussen de drie. Aruba kent een levendige sfeer. Naast veel Nederlandse toeristen komen er ook de meeste Amerikaanse toeristen van de ABC-eilanden. De voertaal op Aruba is dan ook vaak Engels en ook wordt er in uitgaansgelegenheden, shopping en watersportactiviteiten ingespeeld op de Amerikaanse toerist. Er is daarom altijd wat te doen op het eiland. Op Aruba zijn de verblijven vaak wat groter, vooral in de highrise zie je veel hoogbouw. Maar Aruba heeft ook een andere kant, in de lowrise tref je veel leuke boutique resorts.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een reis naar Aruba? Bekijk ons aanbod en vraag ons gerust om advies.

Bonaire

Bonaire staat niet bekend om haar kilometerslange poederzachte en hagelwitte stranden. De foto’s in advertenties zijn vaak genomen op het nabij gelegen onbewoonde eiland Klein Bonaire. Op Klein Bonaire heb je namelijk wel prachtige stranden. Je kunt hier met de watertaxi naartoe varen. Heeft Bonaire dan helemaal geen stranden? Jawel! Bonaire is meer de plek voor een leuke strandbeleving. Je hebt er prachtige nagenoeg verlaten strandjes. Vaak bestaan de stranden uit dood koraal en wat grover zand. In Washington Slagbaai heb je ook enkele prachtige strandjes waar je mooi kunt snorkelen. Sorobon Beach is een leuke plek waar windsurfers hun kunsten vertonen. Spice Beach en Coco Beach zijn twee strandclubs met opgespoten stranden waar het goed toeven is. Of ga naar het strand met een koelbox vol Polar en eet een saté van de BBQ.

Bonaire is het meest rustige eiland van de drie. De voertaal is voornamelijk Nederlands. De sfeer is gemoedelijk, vrolijk en ongedwongen. Bonaire in vergelijking met Aruba en Curaçao de mooiste ongerepte natuur. Maak met de 4×4 een rondje door het nationale park in het Noorden. Ga mountainbiken door ‘de knoek’. Of maak met een kano een tocht door de mangrove.

Bonaire staat ook vooral bekend als een van de mooiste plekken ter wereld om te duiken. Vooral de mogelijkheid om veel duiken direct vanaf de kant te maken, is uniek. Maar niet alleen qua duiken is Bonaire een top bestemming. Ook snorkelen, kitesurfen en windsurfen kun je heel goed doen op Bonaire! Wij bieden diverse duikvakanties naar Bonaire aan, maar ook voor de niet duikers onder ons is Bonaire een prachtige vakantiebestemming!

Curaçao

Curaçao zit op veel vlakken tussen Aruba en Bonaire in. Sommige mensen vinden Aruba te druk, Bonaire te rustig. Op Aruba is te veel te doen, op Bonaire weer te weinig. Curaçao is dan ook de meest veelzijdig van de drie. En het eiland waar reisgezelschappen met wisselende wensen zich vaak goed thuis voelen. Dat komt omdat het zoveel te bieden heeft. Er zijn mooie stranden, je kunt er goed uitgaan, je kunt er duiken, er is een mooie natuur, je hebt levendige stranden en rustige nagenoeg verlaten baaitjes.

Op Curaçao kun je ook meerdere prachtige stranden bezoeken. Waar je op Aruba lange brede stranden vindt, zul je op Curaçao eerder baaien met stranden tegenkomen. Op Curaçao vind je stranden in allerlei soorten en maten. Stranden vol met beachclubs en restaurants of juist een idyllische baai waar je heerlijk kunt snorkelen. Enkele stranden op Curaçao behoren bij resorts of zijn met een kleine bijdrage te bezoeken.

Op Curaçao kun je ook leuk uitgaan. Ga naar het Mambo Beach waar dj hun platen draaien en bekende Nederlandse artiesten regelmatig een optreden geven. De baai van Jan Thiel is ook bezaaid met leuke restaurantjes en beachclubs. Ook in Willemstad zijn er genoeg uitgaansmogelijkheden.

En wie tijdens zijn vakantie ook oog heeft voor historie, die zit op Curaçao ook goed. Maak een stadswandeling door Willemstad en verdiep je in de rijke geschiedenis van het eiland. Wandel langs de beroemde handelskade, herken de Amsterdamse bouwstijl, bewandel de pontjesbrug en bekijk Fort Amsterdam, die ook op de Unesco werelderfgoedlijst staat.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om naar Curaçao op vakantie te gaan? Bekijk ons aanbod van unieke accommodaties, bijzondere pareltjes en leuke weetjes over het eiland!

Kun je niet kiezen? Doe een ABC-tje!

Het beste van de drie Benedenwindse eilanden tijdens één vakantie. Bezoek Aruba, Curaçao en Bonaire en ontdek de verschillende culturen. Aruba met haar prachtige witte stranden, Curaçao met het monumentale Willemstad en Dushi Bonaire met haar rust en mooie natuur. De eilanden liggen niet ver uit elkaar, de verschillen zijn echter groot. En dat maakt het zo leuk om deze combinatiereis als vakantie te boeken.

BON travel is gespecialiseerd in Maatwerkreizen naar de Caribbean. We hebben verschillende combinatiereizen als inspiratie / voorbeeld op onze website staan. Bijvoorbeeld ABC-eilanden eilandhoppen met de kinderen of een abc’tje combinatiereis Huwelijksreizen. We leveren al onze reizen op maat, laat je dus niet begrenzen door de voorbeelden op onze website. Kies je eigen accommodaties in overleg met onze specialisten, voeg extra tours toe, ga met een ander reisgezelschap.

Offerte aanvraag

Wat leuk dat je een offerte wilt aanvragen! Via het formulier hieronder kun je een aanvraag doen. Maar je kunt ons ook altijd bellen zodat we telefonisch de aanvraag kunnen doornemen.  Vul het formulier in of laat een reisexpert jou bellen om je wensen op te nemen. 

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)