12 dagen | vanaf € 1.817 per persoon

Kom helemaal tot jezelf

Dominica, Caribbean

Deze reis is voor de echte liefhebber van natuur. Dominica wordt niet voor niets “Nature Island of the Caribbean” genoemd. De natuur van dit authentieke eiland is schitterend en zeer divers.  Vulkanische terreinen, hoge bergpieken, regenwouden vol met exotische planten, fruitbomen en tropische dieren, valleien, ontzettend veel rivieren, ’s werelds een na grootste kokende meer ter wereld, vulkanische bergen, zwavelbronnen, watervallen, warm waterbronnen, witte en zwarte stranden en een nationaal park dat de Unesco World Heritage status heeft verkregen. Vogelaars, duikers, wandelaars en natuurliefhebbers zullen zich op Dominica meer dan thuis voelen.

dominica-kaart2.jpg

Wat kun je verwachten op deze reis?

 • Retour vliegticket Amsterdam – St. Maarten
 • Retour vliegticket St. Maarten Dominica
 • Taxen, toeslagen en handbagage (luchthaven en toeristen belasting)
 • Verblijf 7 nachten op Dominica
 • Verblijf 2 nachten op St. Maarten op loopafstand van het strand
 • Transfer van en naar de accommodaties

P1000752-1.jpg

Outdoor Paradijs

De natuur is voor de bewoners op Dominica haar grootste vriend. Heb last van een kwaaltje? ‘Just call granny’, die weet wel van welk plantje je een thee moet zetten of heeft wel een zelf gemaakt zalfje. De jeugd krijgt zodra ze oud genoeg zijn een machete om daarmee fruit te kunnen plukken. Er staan ontzettend veel fruitbomen op Dominica. Na de laatste hap van het fruit gooi je de pit uit het raam. En er zal weer een nieuwe boom groeien voor de volgende voorbijganger. Ontbijten is ook een feestje op Dominica dankzij al dat heerlijke fruit. Hier ga je de beste smoothies ooit proeven.

De bevolking op Dominica is bijzonder vriendelijk en goedlachs. Men is geïnteresseerd in de bezoekers van Dominica en laat het land vol trots zien. Men neemt hier ruim de tijd voor en wil graag de bezoekers verwonderen met al het moois dat Dominica te bieden heeft. Onbekende fruitsoorten worden voorgeschoteld of bijzondere plekjes in de natuur worden aangewezen.

Hiken op Dominica is een unieke belevenis. Er zijn ontzettend veel paden aangelegd die je naar de ongerepte groene natuur brengen. Je kiest zelf hoe avontuurlijk, intensief en indrukwekkend je jouw hiking wilt gaan maken. Door kloven, valleien, het compacte vochtige regenwoud, langs ruisende rivieren, naar immense watervallen, naar natuurlijke bronnen en bubbelende modderbaden en de rijke flora en fauna. Pluk onderweg verse mango en avocado’s om s’avond te gebruiken in je eten.Wie klaar is voor de ultieme belevenis, maakt zich op voor de Waitukubuli National Trail.

De Waitukubuli trail is de eerste lange afstand wandelroute van het caribisch gebied. Deze route voert van de noordelijke punt dwars door binnenlanden naar de zuidelijke kust. Een pittige en ‘life changing experience’. Het parcours voert langs de hoogtepunten van het eiland, waaronder het boiling lake en het Trois Piton National Park. Je leert de rijke geschiedenis, ontdek de oude cultuur, leert over de medicinale werking van planten en de eetbaarheid van de natuur. De natuur is jouw levende klaslokaal! Dat gecombineerd met avontuur en een tikkeltje natuurlijke wellness maakt dit een trail om nooit te vergeten

Dominica is daarnaast een prachtige duikbestemming. De meeste duiklocaties bevinden zich aan de westkust in het noordelijke einde en het zuidelijke einde. De riffen zijn zeer divers. Ga bijvoorbeeld duiken bij Scott’s Head en daal af langs een indrukwekkende de stijle klif vol met kleurrijke koralen. Of bewonder de vulkanische onderwaterbronnen rondom Dominica. Bij Champagne Reef heb je het gevoel in een glas champagne te duiken. De bellen komen uit de vulkanische bodem omhoog.

Geniet van het geluid van de natuur, wandel rond in de tuin en adem de heerlijke schone lucht in. Vind je het heerlijk om even helemaal weg te zijn van computers, voortdurende newsfeeds, ringtones, alarmbellen en to-do-list? Deze verblijven zorgen ervoor dat je helemaal tot jezelf komt.

P1010087-2.jpg

Potvissen bewonen de diepe caribische zee van Dominica

In de diepe zeeen rondom Dominica zwemt het hele jaar door een potvissen familie. Maar ook vele andere soorten worden hier regelmatig gespot. Zoals bultruggen, de blauwe vinvis, vliegvissen en heel veel dolfijnen. Dominica wordt dan ook wel ‘Whale Capital’ van de Caribbean genoemd. Enkele keren per week vaart er boot uit om de walvissen met veel respect te zoeken met sonartechnologie. Wanneer je eenmaal deze indrukwekkende dieren gezien hebt dan wordt deze bijzondere plek op aarde alleen nog maar magischer.

Als Columbus terug zou keren naar de Caribbean dan zou hij alleen Dominica nog herkennen.

Bekend gezegde op Dominica

P1000491-1.jpg

 

Doe een aanvraag

Voor ‘Ontdek Dominica’

Kom in contact

Hiernaast is ruimte om alvast alles wat je aan ons kwijt wil te vertellen. Zo kunnen wij daar rekening mee houden. Zeg bijvoorbeeld iets over het reisgezelschap, reisduur of wensen.

Wat kun je verwachten?

Wij beloven onze absolute toewijding bij het organiseren van jouw ultieme Caribische reis. Daarbij laten we ons leiden door jouw wensen.

Of je nou snel een villa wilt boeken of op kantoor samen met een reisexpert de hele route wil uitstippelen. Wij passen ons aan jouw wensen aan.

wij zorgen voor:

 • een sluitende planning
 • een logistiek efficiente reis
 • service van a tot z
 • persoonlijk advies van onze reisexperts
 • tips, ideeen en inspiratie
 • een reis op maat

BewarenBewaren

Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt