13-daagse reis St. Eustatius. Een schat vol historie & natuurschoon

Prijsindicatie per persoon
€ 2.499,-

St. Eustatius is echt een verborgen schat in het Caribisch gebied. Het is een klein bovenwinds eiland en is onderdeel van de Nederlandse Caribbean. Het wordt ook wel Statia genoemd. St. Eustatius is een van de kleinere eilanden in het Caribisch gebied en het is nog altijd bespaard van massa toerisme. Het is dan ook echt een bestemming voor de lucky few en het is geen duizend in een dozijn bestemming. Dit is echt het type eiland waar je helemaal verliefd op kunt worden. In deze reis zul je na 13 dagen een ervaring rijker zijn. Het zal een reis worden waar je kennis maakt met de boeiende historie van deze kleine parel, je heerlijk tot rust kunt komen en tevens geweldige wandelingen kunt maken door de natuur.

Inclusief in deze reis

St. Eustatius

Een verborgen parel in het Caribisch gebied.

St. Eustatius is echt een verborgen schat in het Caribisch gebied. Het is een klein bovenwinds eiland en is onderdeel van de Nederlandse Caribbean. Het wordt ook wel Statia genoemd. St. Eustatius is een van de kleinere eilanden in het Caribisch gebied en het is nog altijd bespaard van massa toerisme. Het is dan ook echt een bestemming voor de lucky few en het is geen duizend in een dozijn bestemming. Dit is echt het type eiland waar je helemaal verliefd op kunt worden. In deze reis zul je na 13 dagen echt een ervaring rijker zijn. Het zal een reis worden waar je kennis maakt met de boeiende historie van deze kleine parel, je heerlijk tot rust kunt komen en tevens geweldige wandelingen kunt maken door de natuur.

Wandel door het Nationale park

St. Eustatius maakt onderdeel uit van de Bovenwindse Caribbean. Dit maakt de flora en fauna opvallend rijker dan de benedenwindse ABC-eilanden. St. Eustatius is ontstaan dankzij een vulkaan. De vulkaan is vermoedelijk in het jaar 400 voor het laats actief geweest. In het zuidoosten van St. Eustatius vind je deze slapende vulkaan, genaamd The Quill. Het gebied rondom deze vulkaan is echt wonderschoon en maakt onderdeel uit van het Nationale Park de Quill. In dit park kun je wandelingen maken om de rijke natuur te ontdekken. Er is een bijzonder rijke flora en fauna. Je zult wandelen tussen o.a. tropische planten, enorme houten lianen, cacaobomen en fruitbomen. Werp regelmatig een blik tussen de stenen want er is een grote kans dat je dan een kikker, spin of slang tegen zult komen. In het park zijn er zo’n 17 hiking trails van in totaal 21 km lang. Een van de mooiste wandelingen is die naar de top van de vulkaan. De wandelroute gaat dwars door de regenwoud naar de top van de vulkaan, vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over de krater. 

Natuurliefhebbers moeten ook absoluut een kijkje nemen in de Botanische tuin. Het is de perfecte plek voor een ‘BBQ with a view’, sluit de dag in stijl af terwijl je uitkijkt op het buureiland St. Kitts & Nevis. In de tuin tref je naast prachtige bloemen en planten ook kleurrijke kolibries of leguanen. Als je gelukt hebt zie je zelfs nog een walvis voorbij zwemmen. 

Ook een prachtige onderwaterwereld 

Wanneer jullie een duikbrevet hebben is het ook een absolute must om de onderwaterwereld van St. Eustatius te verkenne. De onderwater wereld is schitterend en zeer divers:  stromingsduiken, wrakduiken, groter marine leven zoals rifhaaien of juist klein maar fijne blennies.  Er zijn ook geweldig vulkanische uitlopers die prachtige koraalformaties vormen. Of maak een nachtduik bij een wrak van een schip waar je allerlei schildpadden tegen zult komen. 

Een rijke historie

Statia is een rustig en klein eiland met een rijke en roerige geschiedenis, vandaag de dag zie je daar nog tal van sporen van terug. Zo had Statia in een ver verleden de op een na grootste haven ter wereld. In de 17e en 18e eeuw was St. Eustatius een belangrijk handelsknooppunt tussen het oude Europa en het nieuwe Amerika Jaarlijks werd de haven bezocht door duizenden schepen die voor veel economische bedrijvigheid zorgden en de destijds 20.000 (!) inwoners veel voorspoed bracht. Ter vergelijking: op dit moment telt Statia ongeveer 2700 inwoners. Dankzij de rijkdom in die voor Statia “gouden eeuwen” kreeg het eiland de bijnaam “The Golden Rock” (Gouden Rots). Overal op het eiland zie je deze boeiende geschiedenis terug. Bekijk de oude pakhuizen, forten, ruïnes of archeologische vondsten. 

Wie meer te weten wil komen over dit mooie eiland en zijn interessante geschiedenis, kan terecht in de twee musea die Statia rijk is: het Simon Doncker Museum, dat gehuisvest is in één van de oudste gebouwen op het eiland en het Historisch Museum. Beide musea staan in Oranjestad en beschikken over een collectie archeologische vondsten en geven meer inzicht in het koloniale verleden en het pre-Columbiaanse tijdperk.

The Old Gin House, koloniaal ingerichte kamer met ontbijt, in de historische benedenstad van Oranjestad

Jullie verblijven gedurende deze reis in een Ocean View kamer van een voormalig katoenspinnerij in de historische benedenstad The Old Gin House.  Het hotel heeft een koloniaal karakter en ligt een zee. Een verblijf is op basis van logies en ontbijt.

Retourvlucht KLM Amsterdam - St. Maarten incl. ruimbagage
Retourvlucht Winair St. Maarten - St. Eustatius incl. ruimbagage
Retourtransfer tussen de luchthaven en de accommodatie
Verblijf bij Old Gin House in een kamer met Oceanview
Elke ochtend ontbijt
Prijsindicatie
€ 2.499,-
Deze prijsindicatie is exclusief: vertrekbelasting ca. $12,- p.p. , huurauto en/of duikpakket.
Genoemde prijs is op basis van: Laagseizoen
Prijs per persoon op basis van 2 personen

Voorbeeld accommodaties bij deze reis

Villa the Smiling Turtle

Villa the Smiling Turtle

Villa l’Oasis

Villa l'Oasis

Villa Fragipani

Villa Fragipani

The Old Gin House St. Eustatius

The Old Gin House

Offerte aanvraag voor

13-daagse reis St. Eustatius. Een schat vol historie & natuurschoon

Bon Travel is al jaren op zoek naar de pareltjes van de Caribbean. We zoeken / plannen / inspireren graag om jouw ultieme Caribische reis werkelijkheid te laten worden. Laat je gegevens achter, dan kunnen we beginnen!

Andere Voorbeeldreizen voor jou...

Offerte aanvraag

Vraag offerte aan voor deze reis

Wat leuk dat je een aanvraag gaat doen. Vul je gegevens in en vertel wat over je wensen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met jou op. 

Offerte aanvraag

Wat leuk dat je een offerte wilt aanvragen! Via het formulier hieronder kun je een aanvraag doen. Maar je kunt ons ook altijd bellen zodat we telefonisch de aanvraag kunnen doornemen.  Vul het formulier in of laat een reisexpert jou bellen om je wensen op te nemen. 

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)