Waar is de serie Death in Paradise opgenomen? Welk eiland is dat?

“Ik wil naar het eiland van die serie”, klonk er laatst door de telefoon. Veel kijkers van de NPO serie Death in Paradise worden verliefd op het fictieve eilandje Saint-Marie. Death in Paradise is een luchtige misdaad serie over een typisch Engelse Inspecteur die geplaatst (of moeten we zeggen misplaatst?) wordt op het Caribische eiland Saint-Marie. De intussen 6-delige Britse serie speelt zich in werkelijkheid af op het Franse eiland Guadeloupe. Dat er geen enkel woord frans wordt gesproken in de serie kan je op het verkeerde been zetten. Misschien had je eerder verwacht dat het gefilmd zou zijn op een oud Engelse kolonie. Maar niks is minder waar. Het typisch Franse Guadeloupe is de setting voor de serie.

Filmlocaties van Death in Paradise op Guadeloupe

Het meerendeel van de actie in de film vindt plaats in het regenwoud van Basse-Terre. Basse-Terre is de linker vleugel (Guadeloupe kent de vorm van een vlinder). De meeste opnames zijn gemaakt rondom het dorpje Deshaies in het Noord-Westen van Guadeloupe. In dit kleine dorpje vind je meerdere barretjes en restaurants.  Sommige locaties van de filmset worden nu door vakantiegangers met veel nieuwsgierigheid bezocht. Zoals het oude houten Politiegebouw in Deshaies en Catherine’s Bar is een ideale plek voor een drankje met zonsondergang. Het strandhuisje van DI Humphrey is gesitueerd op het strand van Anse La Perle op Guadeloupe.

Deels is de serie opgenomen op de locatie van het resort van Tendacayou Ecolodge & Spa. En de Crew van Death in Paradise verbleef deels in het Langley Resort op Guadeloupe. Beide accommodaties zijn via de reizen van BON travel te boeken. 

Foto credit: BBC

Lees verder ...

Offerte aanvraag

Wat leuk dat je een offerte wilt aanvragen! Via het formulier hieronder kun je een aanvraag doen. Maar je kunt ons ook altijd bellen zodat we telefonisch de aanvraag kunnen doornemen.  Vul het formulier in of laat een reisexpert jou bellen om je wensen op te nemen. 

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)