Martinique

Wat maakt Martinique zo uniek?

Tussen de twee Engels-Caribische eilanden Dominica en St. Lucia ligt het Frans-Caribische Martinique. Een verscholen en opmerkelijk welgestelde wereld waar het massatoerisme nog niet heeft toegeslagen. Een eiland met twee gezichten. Modern in hoofdstad Fort-de-France, maar even daarbuiten de o zo herkenbare Caribische omgeving. Dit prachtige eiland is tweemaal daags te bereiken per Air France.

Typisch Frans

Martinique is een Overzees Frans Departement, ofwel een soort Franse provincie. Onmiskenbaar Frans is het zeker. Het stokbrood is mee de oceaan overgestoken en ontbreekt daarom niet in het straatbeeld, evenals de croissants en de wijn. De Franse taal is het eerste hoorbare kenmerk. Wat daarna opvalt is dat Martinique een beduidend rijker eiland is dan bijvoorbeeld Dominica of St. Lucia. Dit is niet alleen te merken aan de infrastructuur en de huizen, maar ook aan de bevolking. Een mengelmoes van kleuren die harmonieus met elkaar samenleven.

Bananen, bananen en nog eens bananen

Op Martinique lijkt men echt trots te zijn op hun eiland. Opvallend is dan ook dat toerisme ondergeschikt is als economische factor. Slechts 7%. Hoofdinkomsten zijn voornamelijk afkomstig van plantages. Met name de banaan, exportproduct nummer 1. Overal op het eiland tref je dan ook prachtige bananenplantages.

Volop cultuur en natuur

Martinique is een van de nog maar weinig  ongeschonden Caribische eilanden. Oké, hoofdstad Fort-de-France is modern en wat aan de drukke kant. Maar daarbuiten is het allemaal puur idyllisch wat de klok slaat. Ongerepte tropische wouden in het noorden van het eiland. Prachtige pittoreske dorpjes aan de zuidkust van het eiland. Cultuur valt er ook genoeg te snuiven; voormalige hoofdstad Saint-Pierre bijvoorbeeld. In 1902 is deze stad bijna geheel met diens inwoners (30.000) verzwolgen door gloedwolken tijdens de uitbarsting van vulkaan Mont Pelée. Saint-Pierre werd het Parijs van de Caribbean genoemd, helaas hebben relatief weinig historische gebouwen de uitbarsting overleefd. Het is een machtig gezicht met de slapende vulkaan op de achtergrond. Het doet je beseffen hoe nietig je als mens bent ten opzichte van de natuur.

Josephine, de vrouw van Napoleon Bonaparte, is geboren op Martinique. Haar geboortehuis en grond nabij Trois-Ilets is nog altijd te bezoeken.

(Eco)toerisme; boomhut of bubbel

Over natuur gesproken; Martinique biedt een aantal zeer unieke accommodaties die direct verweven zijn met de natuur. Direct gelegen aan een vulkanisch strand van Anse Noire verblijf je bijvoorbeeld bij Domaine de Robinson. In een stoere boomhut, ruim 6 meter boven de grond en omringd door holletjes van reusachtige landkrabben. Geweldig! Via een touwladder klim je avontuurlijk in de boomhut. Of wat dacht je van slapen onder de sterrenhemel? Dat kan in een transparante bubbel bij Le Domaine des Bulles. Een zeer avontuurlijke, maar bovenal onvergetelijke belevenis. Echte Caribische ervaringen beleef je op Magnifique Martinique.

Offerte aanvraag

Wat leuk dat je een offerte wilt aanvragen! Via het formulier hieronder kun je een aanvraag doen. Maar je kunt ons ook altijd bellen zodat we telefonisch de aanvraag kunnen doornemen.  Vul het formulier in of laat een reisexpert jou bellen om je wensen op te nemen. 

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)