belize 4

Belize

Heeft 't allemaal...

belize-maya

Maya cultuur in het regenwoud

Belize

Belize ligt in Central-Amerika, tussen Mexico en Guatemala. Het is het enige Engelstalige land in Central-Amerika. Belize is een geweldige bestemming voor diegene die houdt van een actieve en avontuurlijk vakantie. Belize maakt deel uit van het Engelse Gemenebest en heeft Koning Elizabeth II als staatshoofd. Dit land heeft het allemaal! Parelwitte stranden, trekpleister voor duikers, regenwouden met veel bijzondere dieren en planten, boeiende mix van culturen, indrukwekkende historische maya cultuur & geschiedenis en het is een walhalla voor outdoor activiteiten.

Om te beginnen heeft ’t een  zeer  zeer rijke geschiedenis en cultuur. De bevolking is een boeiende mix van o.a. de Carifuna, Creoolse cultuur en de Maya’s. In Belize zie je meerdere ruïnes uit de oude maya cultuur, deze liggen verscholen in de regenwouden. Er zijn meerdere locaties waar je ze kunt bewonderen. En in Belize kun je de historie rustig op je in laten werken want hier wordt je niet overspoeld met massatoerisme

Belize heeft, na het Great Barrier Reef, het langste rif ter wereld. Ruim 230km aan rif langs de west kust, met al haar eilanden. En natuurlijk het door de UNESCO erkende wereld erfgoed, The Great Blue Hole. Daarnaast zijn er nog zes erkende riffen. Met andere woorden, duik je helemaal ‘gek’ je kan in dit land onderwater werkelijk alles zien: walvishaaien, schilpadden, rifhaaien, de mooiste en fijnste koralen, schildpadden, dolfijnen en soms walvissen. En dat allemaal bij een water temperatuur van gemiddeld 27 graden. Als er een bestemming is die in je log boek moet staan dan is het Belize.

Belize heeft weinig inwoners en ontzettend veel natuur. Belize wordt voor 45% bedekt door tropisch oerwoud. In de regenwouden en mangroves vind je meer dan 5000 verschillende plantensoorten en honderden diersoorten. Zo kun je bijvoorbeeld de jaguar, brulaap, toekan, tarantula of tapir tegen komen. Wij zeiden het al, Belize heeft ’t allemaal! Want naast de prachtige onderwater wereld en de tropische regenwouden heeft Belize ook nog eens schitterende stranden. Na de actieve vakantie nog even chillen op het strand is hier wel heel erg aangenaam. En zo nog veel meer. Bijvoorbeeld de rivieren, grotten en onderaardse gangen die zijn te bezoeken. Kortom, Belize is de ultieme bestemming voor mensen die actief en avontuurlijk zijn en vooral willen genieten van dit bijzonder groene land..

We zijn de Belize specialist van Nederland. We bezoeken Belize regelmatig om jouw rondreis nog beter op maat te kunnen maken.
Frank Bijsterbosch, Mede eigenaar Bon Travel

Reizen naar Belize

City & Chill

Belize

Bijzonder contrast

Belize en New York, 17 dagen

De Combinatiereis Belize en New York is wellicht een beetje een vreemde combinatie maar daarom juist zo leuk. Deze combinatiereis is ontstaan uit het feit dat Belize niet direct vanaf Nederland te bereiken is. De meest directe vlucht naar Belize gaat via Atlanta (USA). Maar veel leuker, een reis via New York is ook een optie! En wie via New York reist wil natuurlijk meer zien dan het airport hotel.

Natuur, Cultuur

Belize

Rondreis cultuur & natuur

Belize, 20 dagen

Belize heeft zoveel te bieden. De rondreis Belize laat de veelzijdigheid van dit prachtige land zien. Je ontdekt de binnenlanden met haar regenwouden, de prachtige witte stranden en Caribische zee, de relaxte eilanden met de mogelijkheden om te duiken. We geven een omschrijving van deze rondreis over Belize. Het is slechts een voorbeeldreis. Heeft u specifieke wensen dan kan BON travel daar natuurlijk op inspelen. Deze reis voert je langs het noorden, midden en zuiden van Belize.

Selfdrive 4×4

Belize

Avontuurlijke Fly & Drive Rondreis Belize

Belize, 18 dagen

Deze reis is voor de avonturiers onder ons. Ontdek met een 4×4 huurauto het wonderschone Belize. Belize is een Engelstalig land met een schitterende natuur en cultuur, gelegen in Midden Amerika. Bon Travel heeft een mooie route uitgestippeld langs de hoogtepunten van Belize. Het land is ongeveer net zo groot als België maar dan een kwartslag gedraaid. Het gehele land is dus goed per auto te verkennen. Belize is een prachtig land om per auto te verkennen. De rit zal je voeren door de regenwouden, door prachtige kustplaatsjes en over heuvelachtig landschap. Onderweg zul je verblijven in een aantal mooie verblijven. Van avontuurlijke eco-lodges in het regenwoud tot cottages aan het strand.

Duik in Belize

Belize

Duikreis Ambergris Caye

Belize, 10 dagen

Belize trekt duikers vanuit de hele wereld aan vanwege de spectaculaire duikstekken en de Ambergris Caye is het perfecte startpunt voor duikers. Van het verkennen van Jacques Cousteau’s wereldbekende Blue Hole tot de prachtige onderwaterwonderen van Turneffe Atoll of bijvoorbeeld de ongelofelijke schoonheid van Hol Chan Marine Reserve. als duiker zul je onderwater geen moment vervelen.

Duiken &  Avontuur

Belize

Duiken & Binnenlanden Belize

Belize, 13 dagen

Belize is een land met vele aspecten een rijke cultuur, een prachtige natuur en een van de beste duiklocaties ter wereld. In de reis ontdek je het beste van Belize in een reis. Cultuur, Natuur en Duiken! Ontdek de oude Maya cultuur en maak ook kennis met de hedendaagse meltingpot aan culturen. Waaronder de Carifuna. Ga de binnenlanden van Belize in en ontdek de betoverende natuur. Het regenwoud zit vol kleurrijke dieren, tropische planten en verassingen. Combineer dit met duiken en je droomreis is compleet. Het rif van Belize is de een na grootste ter wereld.

Wat Bon travel voor je reis naar Belize kan betekenen…

  • Ruim aanbod door ons zorgvuldig geselecteerde accommodaties.
  • We kennen Belize en de diverse regio’s goed.
  • We stippelen graag samen met jou de ideale route uit.
  • Advies bij de keuze van het verblijf.
  • In het team van Bon Travel bevinden zich meerdere duikers die ook naar Belize zijn geweest. We kunnen dus ook jouw Belize Duikreis op maat maken.
  • Diverse activiteiten kunnen worden geboekt om de reis helemaal compleet te maken
  • Kunnen inspelen op bijzondere wensen.
  • Belize is ook ideaal voor het gezin. Ook daarvoor maken we graag een reis op maat.